201207_film.jpgA nem felhőtlen strandidőben, két szalonnasütés közötti idő elütésére ajánlunk filmeket. A Bátor Stroncium Kiadó DVD-i közül válogattunk.

Ausztrália és egyéb, tarkóra nehezen helyezhető dolgok

A Johannesburgi Ezüst Gumiszoba-díjas romantikus vígjátékot állítólag egy öngyújtó ihlette. Már ha hihetünk egy teljesen részeg papírgyári éjjeliőrnek. Akár így van, akár nem, Zbigniew Truznowryshpolsk habkönnyű celluloid-álma felhőtlen szórakozást ígér, ha nem megyünk el megnézni. “Ezért találták a mozin kívül végezhető szabadidős tevékenységeket” – nyilatkozta a filmről a 2013-es Cannes Filmfesztivál zsűrielnöke, Adam Sandler.

Thorvald, a raklap

Ebben a megkapó és egyszerre zord fehérorosz alkotásban egy öreg, vak albatrosz életének azt a időszakát láthatjuk, amikor megmászta a Mont Blancot egy belülről érdes búvárruhában. Lear király utánérzés, csak rosszul idézve. A film úgy készült ál-dokumentarista stílusban, hogy valójában fiktív eseményeket dolgoz fel. Érdekesség, hogy a rendező utólag az összes háziállatának a nevét felrakatta a stáblistára.

Visszatérés az élőhalott mágnestáblák szigetére 3. – A bosszú

Ritkán ajánlunk gyerekfilmet filmes sorozatunkban. Hát még olyat, aminek egy polip az egyik főszereplője. A történet egyszerű, mint a félkezes makramé. Egyfajta coming-of-age történet, mint a Pál utcai fiúk,  csak éppen grund és óriásrobotok nélkül. De a film igazi varázsát a szokatlan, ember-lábasfejű barátság őszinte pillanatai adják. A film csúcspontja a hongkongi szárnyashajós üldözésjelenet.

5 KOMMENT