cocaine420px.jpgA Balaton Sound vége óta több tucat idénymunkás érkezett a dél-amerikai országból. Egyelőre nem tudni, miért lett kedvelt úti céljuk a somogyi település.

“Nem strandolnak, nem napoznak. Én nem tudom, minek jönnek ezek ide. A franc se érti ezeket a külföldieket!” – magyarázta lapunknak Marika néni, akinek zimmerferijében két kolumbiai férfi lakik már egy hete. Juan és Carlos a Balaton Sound után érkeztek, minden nap korán kelnek, belebújnak sárga kezeslábasukba, gázmaszkot vesznek fel, aztán egész nap a parton sétálnak.

“Mink nem tudunk spanyolul, de szerintem amúgy régészek” – mondta el riporterünknek Pál, aki többször látta már, hogy a kolumbiaiak kis ecsetekkel sepregetnek a strandon. “Nagyon aprólékosak, átfésülik az egész partot, és még a fűszálakról lesepert port is zacskókba gyűjtik, lemérik és elszállítják. Nem tudom mit kereshetnek, de biztos valamilyen értékes dolog.”

Kérdésünkre Kolumbia magyarországi nagykövete elmondta, nem tud róla, hogy bármilyen tudományos kukatócsoport érkezett volna a Balaton partjára, szerinte honfitársai valószínűleg csak nyaralnak.

14 KOMMENT

  1. Szerintem egy anyag-beszállító cég munkatársai, és csak elemzik a kialakult üzleti kapcsolat hatásait, egy esetleges állandó cserekereskedelem létrejöttének előnyeit mérlegelhetik.

  2. Sárga kezeslábas, gázmaszk: tipikus kolumbiai népviselet, ebben szokták járni a színpompás bergamottot. A port a hagyományos fajansz nyakékekhez gyűjtik, amivel a fejüket ékelik ki tánc közben.

  3. Semmit nem tudtok!! Zöldgyep Fölött Szálló Pöttyös Bőr főnök azért küldte oda kolumbiai szakembereket, mert megy oda tengózni, a fű nem lehet poros és a por nem lehet füves! Ebben és a fociban is sokkal jobbak a kolumbiai “szakemberek”, akik erősen emlékeztetnek az avataromként díszelgő szimpatikus fiatalemberre…