Az országgyűlés előtt az új Btk-tervezet. A három csapás után itt az ipiapacs és az ász az adu-szabály is.

Az új büntető törvénykönyv tervezete minden eddiginél szigorúbban lép fel azokkal, akik szándékosan vagy gondatlanságból nem viszik partra a Balatonba sodort katicákat. Minősített eset, ha előre megfontoltan, aljas indokból vagy családon belül követik el.

Emellett vétségként szankcionálják a bújócskában a cseréptörést, és végre valóra válik a Fidesz nagy álma: a három csapás után az is kétharmados törvényben szabályozzák, hogy ász az adu. További szigorítás, hogy a büntethetőségi életkort a legsúlyosabb bűncselekmények körében magzati korra szállítják le – ilyenkor az anyaméhben, inkubátorban és rácsos ágyban töltött idő beszámít.

Bevezetik emellett a feltöltő kártyás börtönbüntetés rendszerét is, amelyben lehetőség van előre leülni több évnyi börtönbüntetést, majd szabadulás után egy jelentősebb vagy több csekélyebb súlyú bűncselekménnyel lebűnözni azt.

A Társaság a Szabadságjogokért már tiltakozott a tervezet ellen, így várhatóan az új Btk. a TASZ-tagságot is szankcionálja majd.

25 KOMMENT

  1. “Bevezetik emellett a feltöltő kártyás börtönbüntetés rendszerét is, amelyben lehetőség van előre leülni több évnyi börtönbüntetést, majd szabadulás után egy jelentősebb vagy több csekélyebb súlyú bűncselekménnyel lebűnözni azt.”

    Természetesen a feltöltést más is végezheti, úgyhogy a politikusok, nemlétező oligarchák és lejárt mentődobozzal autózók helyett hajléktalanok, volt OPNI-lakók és válogatott cigánylegények fognak ülni. Legfőbb ideje, hogy a társadalmi munkamegosztás erre a területre is kiterjedjen.

  2. Ha most már tudjuk, hogy az ász az adu, és azt már rég tudjuk, hogy a madár az ász, akkor ebből az következik, hogy a madár az adu?
    Valaki jogász vagy oligarcha magyarázza már el legyen kedves!

  3. Tök részegen rázta a pasas a kanális rácsát és ordítozott, hogy engedjenek ki! Közben három csapást is mért a rácsra. A szirénázva érkező büntetőbíró helyszínen letöltendő további két évre ítélte. Súlyosító körülményként értékelte, hogy a csapás a passzívan tűrő, védekezésre képtelen (kiskorú, hat éves) rácsot érte.

  4. “Bevezetik emellett a feltöltő kártyás börtönbüntetés rendszerét is, amelyben lehetőség van előre leülni több évnyi börtönbüntetést, majd szabadulás után egy jelentősebb vagy több csekélyebb súlyú bűncselekménnyel lebűnözni azt.”

    Ez mekkora!

  5. mivel a magzat másképp eleve nem tudná letölteni a büntetését ezért egy füst alatt az abortuszt is be lehet tiltani, mint azt a széles társadalmi igény is megkívánja (10 püspökből 10 betiltaná).

  6. Szinte már alig áll valami a MiZo egykori csarnokából, melyet a Pécsi STOP információi szerint a drámaian megemelt ingatlanadó miatt bontott el a tulajdonos. Az egetverő sarc miatt a vállalkozók tüntetésre készülnek a baranyai megyeszékhelyen.

    Még áprilisban számoltunk be arról, hogy több pécsi vállalkozás is ingatlana lebontásába menekül az idei évben drámaian megnőtt adók elől. Úgy értesültünk, hogy a bőrgyár egyes épületei és a MiZo csarnokai is erre a sorsra juthatnak az ingatlanadó miatt, de rajtuk kívül más, korábban jól működő cégek is ezt tervezik, sőt, van, aki már a bontási engedélyt is megkérte. A bontás nem mentesít a 2012-es adózásról, a jelek szerint a cégek inkább bevállalják a bontási költséget és csak egyszer fizetik ki az adót, minthogy hosszabb távú működésbe gondolkodjanak.
    A MiZo egykori telephelyén már szinte semmi sem áll, előző cikkünk óta csak a kapu feletti cégfelirat emlékeztet már arra, hogy itt egykor komoly munka folyt. Eltűntek az épületek, a markoló szombaton is gőzerővel dolgozva küzdött a volt csarnok megsemmisítésén. (a jelek szerint manapság sajnos jobban megéri rombolni, mint építeni.)

    A gyárvárosi Rácz Bútorház tulajdonosa, Rácz Károly is lehúzza a rolót az ingatlanadó miatt. Korábban úgy nyilatkozott: a város 2,6 milliós adófizetésre kötelezte, de nincs ekkora bevétele. Úgy döntött, felajánlja a városnak a bútorházat a 8000 négyzetméteres területtel együtt a legalacsonyabb, egy igazságügyi ingatlanszakértő által megállapított árért cserébe.

    De “köszönjük” az új nemzeti egyetemet, a csodaszép kerényi festményeket, az új veszteségre ítélt nemzeti mobilszolgáltatót, a csillagászati euró és benzinárakat…meg a jó édes anyátokat!

    Ébredj magyar, itt az idő, hogy ezek is eltakarodjanak!

  7. A Balatonból kimentett – a vízben már színüket vesztett -, valamint a még éretlen zöld színű katicabogarak vörösre festését vállalja dr. Dániel Péter ügyvéd a Horhy Miklós Ügyvédi Kamara tagja.

  8. A ROHADÉK FELCSÚTI KIS HAZUG SUTTYÓ, Chicágóban “koldult” a szavazatokért,.. az ott élő ” tudatlan magyaroktól. AZÉRT MERT TÁVOL VANNAK, AZOK IS OLYAN HÜLYÉK MINT AZ ITTHON BÉGETŐ..Birkák????
    Azt hiszi a KIS NEMZETI SZAR TÖRPE???
    EL LESZ KAPVA EZÉRT IS A HAZUG TOLVAJ!

  9. Kódolva van a VÁLASZTÁSI CSALÁS!

    A ROHADÉK FELCSÚTI KIS HAZUG SUTTYÓ, Chicágóban “koldult” a szavazatokért,.. az ott élő ” ( általa tudatlannak hitt) magyaroktól. AZÉRT MERT TÁVOL VANNAK, AZOK IS OLYAN HÜLYÉK MINT AZ ITTHON BÉGETŐ..Birkák????
    Azt hiszi a KIS NEMZETI SZAR TÖRPE???
    EL LESZ KAPVA EZÉRT IS A HAZUG TOLVAJ!

  10. @czejp: mi bajod a leveles szavazással ????

    az egy korszerű XX. századi kommunikációs eszköz… sőt 1000 évig az volt…

    mit szeretnél ha a fődakota a FÜST jelzéssel leadható szavazatot akarná ???
    hát nem ! ő egy k orszerű, tegnapi ember….

  11. @dr. Bubó: Nem. Egy. Működő (N.E.M.) kormányunk jelenleg a telepatikus úton, valamint a zászlójelekkel való szavazás kivitelezésén dolgozik. Belátjuk, hogy bonyolult és ellentmondásos kérdés, ezért a végszavazást nem tervezhetjük egy hétnél korábbra.

    A jobb-agyféltekés kreativitásunk azonban leginkább a visszamenőlegesen leadott szavazatok beszámításában csúcsosodik ki, mely magába foglalja az immár illegitim egykori OVB döntéseinek, valamint a haza (Mini. elnökünk) bármikori ellenségeinek is a semmissé nyilvánítását.