"Ennél még öreganyám is jobban ütköztet hadront. Mi volt ez a pusztító robbantgatás, ez a szellemi protonnyaláb felláció?" – fakadt ki a Csillag születik kritikusa a nagy hadronütköztetőben folyó kísérletekről.

Puzsér Róbert ismét kiakadt, ezúttal a CERN által működtetett nagy hadronütköztető okozott fájdalmas perceket az éles szemű kritikusnak.

"Engem nem érdekel, hogy ennyi-meg annyi pénz ment el rá, meg mennyi mérnökórába és munkába került felépíteni. Nem kell mindenkinek Nobel-díjas tudósnak lenni, el lehet menni rendes óraadó tanárnak, meg laboránsnak is, nem szégyen. Én csak az eredményekre koncentrálok. És amit itt láttam, annál egy általános iskolai mágnes kísérlet is érdekesebb. Nekem ütközzenek azok a hadronok, és loccsanjanak a szubatomi részecskék, mint a pöröllyel csapkodott dinnyéből a magok. Ezzel a tudással inkább a "Higgs-bozon kerestetikbe"" kéne mennetek. Jó, hogy nem találtatok rögtön fénynél gyorsabb részecskét! Ennél még a magyar standup is jobb, pedig az akkora félreértés, mint Semjén Zsolthoz imádkozni nagyobb farokért" – értékelte a CERN-ben folyó kutatásokat a Csillag születik megmondóembere.

Steve Myers, a CERN technológiáért és gyorsítókért felelős igazgatója szomorúan vette tudomásul Puzsér kritikáját. "Évek óta ütköztetünk protont, a barátaimnak is mindig nagyon tetszett, anyukám is biztatott, és úgy láttam a közönség is szerette. Nagyon rosszul esett Puzsér Róbert kritikája, de azért remélem sikerül majd elhelyezkednem a médiában" – mondta el Meyers, majd 1312 TeV-energiával pofán csapta Puzsért.

51 KOMMENT

  1. Nem is beszélve szegény, jobb sorsra érdemes, éhbérért ütköztetett protonok jogairól. Kész kizsákmányolás havi egy elektronért ennyit dolgoztatni őket.

  2. A CERN-ben keletkező borzalmas ütközéseket közlekedésbiztonsági filmekben kellene mutogatni az iskolákban! Tudtommal a CERN lakott terület alatt van, nem? Ezzel az energiával hány fénykardot készíthetnének alsó tagozatos hiperaktív gyerekeknek?

  3. a cikk brilliáns! minden mondata érték!
    puzsér meg egy igazi ÖBLÖS baromállat, akit elküldtek egy intenzív fitness tréningre, majd adtak rá pár “elegánsabb” ruhát, és máris fröcsögheti a gyökérségeit egy országos TV csatorna magas nézettségű műsorában, gondolom nem kevés zsetváért… tényleg csak a halál után létezhet igazság, az életben nincs!!

  4. Oké, álhír, meg vicces, de Puzsér akkor is egy ellenszenves barom.
    Egyszer láttam ugatni valami politikai kerekasztal műsorban, tenyérbe mászó és bicskanyitogató volt a stílusa. Szinte nem is hagyta szóhoz jutni a többieket.

  5. Na észlények, nem tűnt fel hogy Puzsér nem FIZIKUS??? Teljesen érthetetlen, hogy azt gondoljátok hogy egy média-kiváló szakember ilyesmibe is beleszól. De mit is várunk egy olyan társadalomtól ahol 20 éve egyfolytában ROHAD az úgynevezett tudomány!!!

  6. “Nekem ütközzenek azok a hadronok, és loccsanjanak a szubatomi részecskék, mint a pöröllyel csapkodott dinnyéből a magok.”

    Konkrétan majdnem megfulladtam, többet nem eszek hírcsárda közben 😀

  7. A CERN pozitívabb publicitásához kis kunkorral ki kéne vezetni egy leágazást a gyorsítóból és a Holdba lőni a protonokat. Micsoda siker lenne a kilövés helyén keletkező villámlás és a becsapódás helyén a tűzijáték! Erre miért nem gondoltak a kockafejűek? Megmondom kereken, még egyszer utoljára beadom a jelentkezésem PR-marketing állásra a CERN-hez, aztán ha nem megy, megyek Pekingbe. Ez nem kacsa!

  8. Tudomásom szerint Puzsér Róbert nem rúzsozza magát.

    Aki ennek ellenkezőjét állítja, az nem ért egyet velem. Én minden este nézem a csillag születiket, de azok a repedtsarkú felhők sokszor elfedik előlem az égi vajúdás eme nemes momentumait.

    A szavazást MOST lezárom.
    A beérkezett voksok összesítését követően szeretném bejelenteni, hogy az ebédre elfogyasztott halászlé továbbjutott a gyomromba.

    Édesanyám csillogó szemmel néz rám minden alkalommal amikor csillog a szeme. Ettől még szeretem az étcsokit.

    Ne legyünk igazságosak, mert az mostanában nem jogszerű.

    Fogmosás, lefekvés…

  9. @LION_heart:
    “En kulfoldon elek.”
    – Látjuk, Oroszlánszívű Elek.

    “Tudom mi a CERN”
    – Hát az ékezeteket tudod-e?

    “De kiafaszom az a Puzser Csaba???”
    1. PuzsÉr
    2. Nem Csaba, Róbert. Az is ékezettel, úgyhogy elolvasni se tudod, nemcsak leírni.

  10. Egy genfi nyugdíjas nem tud aludni éjjel a folyamatos hadronütközések miatt, ezért feljelentette a CERN-t a rendőrségen. A lausanne-i bíróság másodfokon igazat adott neki, a CERN-t a hadronütköztetés beszüntetésére kötelezte este 8 és reggel 7 között. A CERN igazgatója szerint így már nem érdemes nyitvatartani, mert a nappali hadronütközések nem elég látványosak. A CERN bezárásával 6*10^23-nal kevesebb fizikus fog Genfbe látogatni, ami 14.5 TeV anyagi kárt fog okozni a város költségvetésének.

  11. “Teljesen érthetetlen, hogy azt gondoljátok hogy egy média-kiváló szakember ilyesmibe is beleszól. “

    hol lehet látni Puzsért pl. énekelni? Esetleg táncolni, vagy egy olyan koreográfiát amit ő tervezett? Sztem sehol.
    Ezért rühhelem a kritikusokat: na fikázás hegyek azt semmi.
    Tudod én úgy vagyok vele, hogy az kritizáljon engem aki legalább azt meg tudja tenni mint én. Kritizálni én is nagyon jól tudok mindenkit. Ahhoz aztán baromira nem kell ész.
    Nos, ahhoz sem ért ami a CERN-ben folyik, tehát az analógia fent áll: ehhez se ahhoz se.
    Puzsér egy igazi köcsög. Csak nem értem miért nem kűldik már el a fenébe

  12. Huhuhúúúú, mekkora poén geeeeci !!!!

    Ja bocs, mégsem. Olyan puzsérosan megfogalmazva ilyet fél perc alatt kiszarok magamból.
    Blikk meg Színes Mai Nap hétvégi mellékleteibe még elmenne a ‘heti humorparádé’ rovatban. Úgyhogy ne adjátok fel!

  13. @Macropus Rufus: Az nem igaz, hogy kritizálni olyan könnyű. Nézd meg a népeket – kritikátlanul benyelnek minden szart, elég, ha leadja a tévé. Nem, kedves Rufus, megtanulni megkülönböztetni a bóvlit a mívestől általában egy élet munkája. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy P. úr olyan óriási kritikus, csak hogy magának a műfajnak van létjogosultsága, persze nem vergődő veteménylények véleményeit kell olvasni, hanem tanult emberekét.

  14. Figy, ha aRobi megmondta, akkor az meg van mondva!
    Nem is értem, mit szórakoznak fúziós erőművel, amikor csak Robit kellene felidegesíteni, és pár perc alatt az egész Földnek elegendő energiát termel.

  15. Minden kedves rászorulónak, aki nem tudja, kicsoda Puzsér Róbert, vagy nem értékeli eléggé.

    Puzsér az egyik legjobb arc a magyar médiában. Ezért:

    1) Vannak önálló gondolatai. (Ez nincs minden embernek, még a médiában sem.)
    2) Érdekesek a gondolatai, és szórakoztatóan adja elő. (Ez még ritkább adottság. Önálló gondolataikról a taxisok és a fodrászok is beszámolnak, de ők nem mindig szórakoztatóak.)
    3) Van műveltsége. (Ez a legritkább, pláne a kereskedelmi médiában. Ráadásul nem jár együtt mindenkinél az első kettővel.)

    Puzsér a “kíméletlen megmondóember”-piacra lőtte be magát. A megmondóember egy kíméletlen figura, aki kertelés nélkül megmondja, amit gondol, anélkül, hogy gyerek vagy részeg lenne. A közönség meg ezt élvezi, amíg nem róla van szó.

    Hazánkban ismert kíméletlen megmondóemberek még Fekete Vipera, Dr. House, Mágenheim doktor és Csernus Imre. Viszont Vipera csak a nála gyengébbekkel kíméletlen, az első három is nem létezik, Csernus doktor meg nem beszél kultúráról, ő főleg a lélektan területén alkot. Cs. doktor népszerűsége egyébként szomorú bizonyíték arra, milyen sok nő nem vallja be még önmagának sem, hogy élvezi, ha ronda férfiak megalázzák. Ennél talán már csak a Beugró sikere nagyobb rejtély. (Ha valaki el tudja magyarázni, ezen mit élveznek a nők, kíváncsian várom. Engem egyedül Pokorni művésznő adottságai tudtak lekötni benne pár másodpercig.)

    Szóval Puzsér Róbert egy művelt, szellemes, eredeti megmondóember. Néha idegesítő, néha nem értünk egyet vele, de túlnyomórészt szórakoztató és mindig képes elgondolkodtatni. Utóbbira különösen nagy szükség van egy olyan világban, ahol sok ember még a port se törli le az agyáról, és egy olyan országban, ahol az uralkodó párt nagy erőkkel azon dolgozik, hogy a népet tovább hülyítse.

    Összefoglalva: aki nem ismeri Puzsért, az nem tudja, mit veszít. Aki nem szereti, talán az szorulna rá a leginkább.

  16. Ez jó lett 🙂

    @ezanicknevem:
    Nagyjából egyetértek veled, Puzsérral van, hogy nem (Batman interjú). A csillagszületikben én csak neten láttam a reakcióit, de ott szinte teljesen egyetértek vele. Alapelv, hogy ami szar arról igenis meg kell mondani, hogy szar. 🙂
    Amúgy férfi vagyok és régebben néztem a Beugrót, mert általában vicces.

  17. Puzsér jó, eredeti gondolatokkal, értékrenddel és valamiféle tartása is van. Becsülöm.
    A CERN-hez, fizikához, a kísérleti tudományok létalapjához persze igazán gőze sincs, de ez nem baj, ettől még lehet erről is gondolata. (én: kísérleti atommagfizikus – is voltam már…. 🙂 , kritikus még alig )

  18. Higgs bozonok

    Reggel fodrászomtól jöttem,
    S nem lógott szemembe bozont,
    Így megláttam körülöttem
    Pár elemi kicsi bozont.

    Aprók voltak s nem volt nyoma
    Rajtuk se fülnek, se karnak.
    Rezgett csak az összes koma,
    S nem mondták, hogy mit akarnak.

    Homlokomon futott ránc át,
    S én sem szóltam. Csend volt, néma.
    Hangtalanul járta táncát
    Sok bozon és bozonné ma.

    Víg tudósraj jött és tombolt.
    „Na – gondoltam – elosonok,
    Itt a sarki csirkecomb bolt,
    S eszek. Viszlát Higgs bozonok!”

    illusztrálva:
    fradyendre.blogspot.hu/2012/07/higgs-bozonok.html
    🙂