Az elmúlt időben érthetetlen módon kevés publikáció születik, amely a homoszexualitást népszerűsíti. Nem tudjuk mi ennek az oka, de újonnan induló cikksorozatunkkal igyekszünk pótolni a hiányt.

A nemek és a genderek kérdése évezredek óta foglalkoztatja az emberiséget, elég, ha csak az ókori görögökre, vagy Bayer Zsoltra gondolunk – utóbbira, természetesen, nem szexuális értelemben. Bár a görögöknél teljesen elfogadott volt a homoszexualitás, Bayer Zsolt mégis inkább publicista. Hát így változik a világ dicsősége.

De vajon miért ez a nagy ellenérzés az azonos neműek szerelmét illetően? Miért alakultak ki olyan tévhitek, hogy például a homoszexuálisok lekvárral eszik a fokhagymás lángost? Vagy, hogy ha meglátunk egy homoszexuálist, akkor mi is homoszexuálisokká válunk? Bayer Zsoltok sem leszünk attól, hogy megnézzük a Sajtóklubbot.

De térjünk vissza dolgozatunk eredeti témájára: miért jó melegnek lenni?

Homoszexuálisnak lenni rengeteg előnnyel jár, hiszen minden ember gyerekkorától az azonos neműek kapcsolatát keresi. A fiúk fiúkkal, a lányok lányokkal, Bayer Zsolt a sarokban egyedül játszik. És ez így marad felnőttkorban is, hiszen az öltözőben és a vécében is az azonos neműek tartózkodnak, velük így sokkal könnyebb szót érteni, mint a másik nem tagját leszólítani egy vécében. Sőt, ez általában ellenérzéseket és letartóztatást szokott szülni. Érdemes egy heteroszexuális kalandért börtönbe kerülni? Ugye, hogy nem.

De vegyünk egy már működő homoszexuális kapcsolatot. Azonos nemű pároknál egyszerűen nem jelentkezik a vécédeszka probléma, hiszen mindkét fél ugyanúgy felhajtva, vagy lehajtva szereti. Ezzel egy nagyon fontos veszekedési pontot kivettünk az együttélési mátrixból, köszönhetően a homoszexualitásnak.

Vagy ott van a fejfájás kérdése.

Férfiaknál szex lehetőségének esetén egyébként sem szokott előfordulni fejfájás, s mivel a párjuk is férfi, így ez a probléma többé nem probléma. Leszbikus párok esetén pedig azzal számolhatunk, hogy amint az barátnők között is gyakran előfordul, a periódusuk szinkronizálódik, így mindkét félnek egyidőben fog fájni a feje. Probléma megoldva.

A homoszexuális lét egy kevésbé kibeszélt előnye, hogy sokan megismernek minket az utcán akkor is, ha nem vagyunk celebek. Egy hétköznapi heteroszexuálisnak életében talán egyszer vagy kétszer szólnak be, ha a párjával kézenfogva sétál, és akkor is általában azért, hogy miért a Pusztaszabolcs–Dunaújváros vasútvonal sínein teszi ezt. Ellenben, ha homoszexuálisként az utcán megcsókolja valaki a párját, mindjárt úgy érezheti magát, mint egy milliós feliratkozós vlogger. Emberek kiabálnak át az utca túloldaláról, ingyen söröket vágnak hozzá és offline is megkaphatja a kommenteket. És mindehhez még YouTube-csatorna sem kell!

Összefoglalva tehát: a homoszexualitás jó, és mindenkinek homoszexuálisnak kéne lennie, és erre fel kéne hívnia embertársai figyelmét is. Cikksorozatunk következő fejezetét a nemváltó műtétek és a vadászati kiállítások népszerűsítésének fogjuk szentelni.