Könnyű feladattal indítjuk az évet. A cikkben látható keresztrejtvény megfejtésének határideje 2012. december 31., a helyes megfejtők között kisorsoljuk a helytelen megfejtések beküldőit.

 

38 KOMMENT

  1. Kimásoltam papírra, megfejtettem. Gondom csak a “plutóniumhasadás, régiesen ” volt, de végül kijött: “necsbicsjakk”. (Bár én úgy tudtam, hogy “abáltszalonna”.)

  2. A keresztrejtvény abszurditása elképesztően igaz. Ezt kéne nekünk az év folyamán megfejteni. A “nagypapa mondja” tételről apám mondása jut eszembe: “hülye játéknak hülye vége van”, de ehhez nem elég a három rubrika.

  3. Elfogadták már Lázár Szarjankó beterjesztését?

    – csak 30 évente lesz választás
    – csak 150 cm mély, felcsúti kötődésű, sose dolgozott, focistaagyú, kreolbőrű, O.V.monogrammú alak lehet m.elnök és köztársasági elnök és király egyben

    Hogy tudsz a tükörbe nézni szarházi? / ja nem éred fel/

    Hányszor elmondta a Fidesz a Gyurcsány-kormány idején, hogy a parlament köré épített kordon a kormány gyávaságának a jele, akik elzárkóznak a néptől, mert félnek tőle. A kordon a fideszes retorikában az elcseszett gyurcsányizmus kulcsszimbóluma volt. És nem csak mondták, de a Fidesz képviselőcsoportja 2007 február 2-án le is bontotta a kordont, egy jogszerűtlen lépéssel szembeni jogos akcióként indokolva lépésüket. És azt is hányszor elmondták a kormányváltás után, hogy bezzeg most már nincs kordon, október 23-án is “ünnep kordonok nélkül” zajlott. Orbán Viktor a 2010-es választások előtt, a budapesti Syma-csarnokban tartott kampányzárón azt mondta, azért kellettek a kordonok a parlament köré, hogy a hatalom birtokosai a polgároktól nem zavartatva foszthassák ki és rombolhassák le az országot.

  4. @Hétfőn 6-kor népi “Operabál”, legyél ott!: figyelj, haver! Én már megtettem mindent, most Ti jöttök. Tessék dolgozni úgy, ahogy OV dolgozott. Hazudott, becsapott, ámított. Egy néppel játszott és játszik a mai napig. Tessék tanulni. Én már nem kellek. A kibaszott Gyurcsány-monológot sem tudtátok kezelni, pedig az volt az elmúlt húsz év legfontosabb beszéde. Beszartatok, pedig büszkék lehettetek volna. Az a beszéd nem csak az MSZP-ről szólt, hanem az egész elcseszett rendszerváltás egész hazugságáról. Amiből minden szomszédos partnerünk győztesen került ki, csak mi, a “nagy kordonbontók”, akikre azonnal ki kellett írni, hogy “magyar, ne lopj”, kerültünk ki szégyenletesen? Foglalkozott bárki is ezzel a szörnyűséggel? Népünk felkészülésével a kapitalizmusra? El lett ez bármikor is elmagyarázva? De napjainkra visszatérve: szabad olyan pénznemben hitelt felvenni, amiben nincs bevételünk? És rulettező veszteségeinket a társadalommal megfizettetnünk? Érdemes lenne átnézni, hogy miféle magánérdekek munkálkodtak ez ügy kapcsán. De most BUÉK, holnap folytatjuk…

  5. @Hétfőn 6-kor népi “Operabál”, legyél ott!:
    Más: határozott ideológia nélkül a dolog nem fog menni. Itt nem segít a munkásosztály (mert már nincs), nem segít a parasztság (mert már nem olyan). Itten nagyon határozott népjóléti ígéretekre van szükség ahhoz, hogy valaki labdába rúghasson, a többi nem érdekes. De azokat nagyon be kell tartani. Semmi söralátét, semmi hazugság, semmi felesleges harc a szomszédainkkal, viszont aktív részvétel a minőségi nemzetközi munkamegosztásban. Ezekre a dolgokra a mai kormányzat nem alkalmas, mert el van telve magával. Fene se tudja, hogy miért. Ha jól meggondoljuk, a nacionalista-soviniszta-irredenta teatralitáson túl a nép nagy része semmi jót nem kapott.

  6. “a helyes megfejtők között kisorsoljuk a helytelen megfejtések beküldőit”

    Amennyiben a helytelen megfejtő 18 és 21 év közötti, szőke hajú, nagymellű bombanő, akkor nem kell postázni, hanem személyesen megyek el érte.
    Kisebb eltérések megengedettek (pl. barna hajú, 23 éves vagy csak közepes mellű), nagyobb méretékű eltérés esetén viszont lemondok a nyereményről.

  7. Paczolay Péter “súlyos jelenségnek” tartja, hogy teljes határozattervezetek kerülnek szerkesztőségekhez, minisztériumokhoz az.

    “A kiszivárogtatásokról hozzám is eljutnak információk. De nemcsak a tervezetek kikerülése döbbentett meg, hanem az is, hogy az üléseken elhangzottak órákon belül megjelentek az online médiában. Félre ne értse, nem a sajtót hibáztatom, hiszen magam is az újságírói forrásvédelem nagy támogatója vagyok.
    Sajnos az előbb említett alkotmányos kulturálatlanság beszivárgott az Alkotmánybíróság falai közé is” – közölte, hozzáfűzve: akárki legyen is a szivárogtató, az esküjét szegi meg, aminek akár büntetőjogi következményei is lehetnek, hiszen titoksértésről beszélünk.

    Balsai , Pokol elvtárs van bőr a pofájukon?

    Ezért rakták be őket az Alkotmánybíróságba!!!

    Ma este 6-kor ingyenes, nemzeti Opera bál az utcán neked, érted, veled!

  8. Selmeczi Gabika átmegy a barátnőjéhez Julcsihoz és csodálkozva látja, hogy egy majom is van a lakásban. A majmot Julcsi Gézától kapta pár napra megőrzésre, amíg Géza elutazott.
    Gabika: – De cukiiii! Kitől vaaan?
    Julcsi: – A Gézától.
    Gabika: – És miért nem védekezteteeeek?