Elfogyott a WC lánc; latexet is húztak a tiltakozók; a rendőrök először alkalmazták a vombat alakzatot. Akik lemaradtak a tegnapi eseményekről, most bepótolhatják.

10:04 Orbán állítólag lánclevelet küldött az LMP-s képviselőknek, amelyben azt ígérte, a továbbküldők között szétosztja a magánnyugdíjpénztár-tagok vagyonát.

10:20 Hiánycikk lehet az ünnepek alatt minden láncféleség. Akit az ünnepi ételek meghajtanak, még ma szerezzen be elegendő WC láncot.
 
10:22 A dunai oldalon 300 Green Peace aktivista láncolta és lakatolta magát a bejárathoz. Ők a kíméletes libatömésért és a demokrácia megőrzéséért akcióznak, és remélik, hogy valakinél megvannak a lakatkulcsok, mert nagyon kell pisilniük.
 
10:26 Több LMP-s képviselő is félreértette a délutáni demonstrációt, és nem csak leláncolta magát, de latex ruhát is húzott, és arra kérte a rendőröket, hogy "még üss, még, még, az azonosítóddal is!"
 
11:12 A rendőrség Karácsony Gergely elfogásakor sikeresen alkalmazta a képviselőn a vombat alakzatot. Ennek lényege, hogy a rendőrök hason megközelítik az elkövetőt és közben füvet rágcsálnak, Tarlós István pedig az újságíróknak mosolyog.
 
11:20 Többen tévedésből azt skandálják, hogy „Gyurcsány takarodj!” 
 
11:23 Többen tévedésből azt skandálják, hogy „Gyurcsány gyere vissza!” 
 
11:30 Kövér László arra kérte a Kossuth téren tüntetőket, hogy lehetőleg a tér burkolatával kezdjenek el dobálózni, mert jövőre úgyis felújítják a teret, és így legalább a bontás ingyen lenne.
 
12:45 Gyurcsány Ferencnek megmutatták a Gyorskocsi utcában a leendő celláját. Állítólag nem ellenkezett, de kért bele egy új jakuzzit, mert a mostanit valaki összehagyómiklósozta.
 
17:02 A tüntetőkkel és az elhurcolt képviselőkkel szolidaritásból Mesterházy Attila kilőtte a saját szemét egy gumilövedékkel.
 
19:00 A vérző fejű Révész Máriusz is megjelent a Parlamentnél, de miután szóltak neki, hogy ez most nem az a lemez, inkább elment a Tóth kocsmába fröccsözni.
 
19:04 Gyurcsány Ferenc is megjelent vérző fejjel, akit a szintén vérző arcú Molnár Csaba és Vágó István követtek "Viktor takarodj, vidd a ratyi csapatod" rígmust kántálva.
 
19:07 Urbán Flórián elindult Újpest városközpontból, hogy 4-4-2-es felállásban megvédje a demokráciát és elzavarja az ÁVH-t.  
 
19:20 Lendvai Ildikót Jeanne D’arc-nak öltözve látták az Alkotmány utcában egy mobil máglyával a hóna alatt a Parlamet felé kocogni.
 
19:37 Gyurcsány Ferenc megírta és elküldte Orbán Viktor őszödi beszédét a miniszterelnöki hivatalba.

22 KOMMENT

  1. 19:00 A vérző fejű Révész Máriusz is megjelent a Parlamentnél, de miután szóltak neki, hogy ez most nem az a lemez, inkább elment a Tóth kocsmába fröccsözni.

    Ezen percekig rohogtem. 🙂