A személyszállítás racionalizálásával szerezné vissza a kormány a MÁV Cargo eladásával kiesett bevételeket.

„Arra gondoltunk, hogy a vasutasok már így is keményen dolgoznak, szálljanak be az utasok is” – tájékoztatta Orbán Viktor a kelenföldi Utasellátó személyzetét. A tervezet szerint minden vonattal utazó kapna egy fél téglát és egy liter olajat, amit elszállíthat az országon belül, a biciklitároló vagonokba töltött búzát pedig az állomásokon a kalauzok lapátolnák ki a pályaudvar betonjára.

„A tervezet gondol a fémiparra is, a vasútállomásokon lévő nagykalapácsos emberek így az utasok által hozott fémlemezeket rögtön meg is munkálnák” – tájékoztatott Gaskó István, a VDSZSZ elnöke, majd hozzátette: a biztonság kedvéért azért sztrájkba lépnek, mert sohasem lehet tudni, és karácsonykor úgysincs sok kedvük dolgozni az embereknek.

A MÁV vezetősége a kilátásba helyezett sztrájkra nem reagált, ugyanakkor közölték: bármi történik, a késéseket nem befolyásolja, így azok – a minimum késésről való megállapodás után – rendben folytatódnak majd az ünnepek alatt is.

12 KOMMENT

  1. Krampács (alias gaskó) Úr megoldotta. Vállvetve orvbán elvtárssal. A gördülőútlezárások ügyét is. Gratula neki innen is! Meg a pékeknek. Meg a zombiknak. Meg minden derék magyarnak úgy általában.

  2. …szálljanak be az utasok is” – tájékoztatott Orbán Viktor.
    Hírforrásunk – a magát megnevezni nem akaró Szíjártó Péter – közölte, hogy valaki visszaélt a szóhordári tevékenységgel, amíg szabadságon volt. Azt is hozzátette, hogy a helyette nyilatkozó személyt nem ismeri, de ettől még a hír valótlan is lehet.
    Távozásakor egy féltégla esett ki a zsebéből, de nem jött zavarba, és azt mondta ez is egy III/III-as volt, de már nem az, mert annyira fél.

  3. Csak a Cargon Gaskon kap ebböl a pénzből!!! A többi csak néz ki a fejéből,mint a Pft-t(Pája fentartó munkás) Gaskó úr mint Wc-papír helyetesitő!

  4. Sziasztok!
    Magam részéről követelem, hogy a Ferroglobusz eladásából származó bevételből részesüljek, amit a Krupp cég vásárolt fel. Illetve kérem a MAHART eladásából szerzett bevételből származott jövedelem átutalását, amit a DDSG vásárolt fel, amit kedvenc KDNP-s politikusunk, Szalma Botond játszott át egy hiteltelen, mocskos szélhámos kezére. Azóta ez a cég, / MAHART /, szerb kézben van. Gratulálok!

  5. @trifid:
    De még mielőtt bárkinek a kezére lehetett volna játszani a MAHART-ot, a személyhajózást, mint afféle arany tojást tojó féldrágakövet, kiszervezték egy KFT-be (Mahart Passnave), amit aztán igazhitű szittyáknak, a MASPED-nek értékesítettek. Ők beültették a cégvezetői székbe apuci kicsi fiát. Ennyi történt. Természetesen szakértelem, befektetés híján az egész úgy megy tönkre, ahogy kell. Itt fordítva játszódott le, mint ahogy a cikkben van. Egy teherszállítós cég bevásárolta magát egy személyhajózási cégbe. Sokra mentek vele…