Az esztergomi Tesco felajánlása utána újabb cégek szállnak be a közösségi közlekedésbe.

Az FKFV hajnali raktérjáratai érett vegyes büfével várják a meleget kedvelő, kényelemben dagonyázni vágyó utazókat. Ehhez csak az utastérbe emelő karokat kell túlélni.

Nagyobb rendezvények, fesztiválok idején a lomtalanító kocsikat is elindítják Zippelő járat néven. Itt akár 600 utas is elfér egyszerre. A Zippelő járat megállóiban vigyázni kell a főleg szikh és rádzsput várakozókra, nehogy egy barkas platóján találja magát az utas két radiátor és egy ágyneműtartó közé gumipókozva.

Amennyiben valaki nem siet, akkor a szelektív gyűjtőkben is lehet várakozni. Az intelligensebbek a papír-, míg a hedonisták a barna üveggyűjtőt válasszák.

A Budapesti Temetkezési Vállalat piros jelzésű pompaautókat biztosít az utasok rendelkezésére. Nagy népszerűségre számíthat a kedvezményes oneway gyűjtőjegy a hozzá kapcsolódó donorpont-kártyával.

10 KOMMENT

  1. Érdeklődnék, mert még nem szedtem esztergombát.
    A közlekedőedényt külön utasnak számítják?
    A narancssárga kitűzővel rendelkezők pedig még rendőri védelmet is kapnak, vagy csak bypasst?

  2. @Dour.: Nem rendőri védelem! E zis a tömegközlekedés egy új, VIP-változata. Egyfajta iránytaxi, még a színe is békávés. Csaxólni kéne nekik, hogy rossz a zirány…

    Úgy hallottam, a sikeres próbajárat után hamarosan Pesten, a Kossuth téren is ilyenek fognak közlekedni. Ez egyrészt költségtakarékosság: A képviselők nem fogyasztják külön-külön a zállami benyát, így rokonságuknak se lesz jogalapja rá. Másrészt, mostanában figyelmen kívül hagyták a zösszes szabályt, és egyre csak gyorsultak és gyorsultak. Különösen e za Matolcsy…

  3. valamint villamosszékek és elektromos kis ülések is forgalomba kerülnek.
    Minden nyugdíjas mamuszára szerelnek téli gumit. Kutyasétáltatás padig hólánccal.