Hazánk utolsó aranykora, a Horthy-korszak utolsó éveinek, valamint a német megszállásnak megfelelő állapotra állítják vissza a fővárost.

Első lépésként a várat és a belső kerületeket bombázzák szét, majd a hidakat is a Dunába robbantják. Az Akácfa utca lakói üdvözölték a kezdeményezést, mivel lakhelyük így érintetlenül maradhat. Budapest ezután a filmesek Mekkájává változhat, így Ridley Scott második világháborús mozijának is ideális helyszíne lehet. Tarlós külön kiemelte a romkocsmák mellett a romiskolák, romszínházak, romkórházak turistavonzó képességét.

Ezzel párhuzamosan felmerült az is, hogy a Kossuth teret avar-kori állapotára állítsák vissza, így elbontanák a Parlamentet és helyén halomsírokat alakítanának ki, valamint három félig földbe ásott kunyhót és egy venyige fonatból készült karámot. Ezzel párhuzamosan a szentendrei Skanzent is eredeti állapotára állítják vissza, így azt eldózerolják és erdős, ligetes tájban gyönyörködhetnek majd a turisták.

84 KOMMENT

  1. ha visszaállítják a ’44 előtti állapotokat akkor a zorbánc be se mehet a parlamentbe, mert ’44 előtt még a zapja zacsijában lengedezett mint kis geci.
    a shit pál bemehet, mert az öreg mint kurvaisten.
    a mylady de wittner is bemehet, mert az mindenkinél öregebb, ez jól látszik a fején, meg az agylágyulásán. aki ezt nem látja azt bepereli. ha a hátán meghúzzák a bőrt jó alaposan, akkor olyan feszesek lesznek a csöcsei, mint ’44 előtt.

  2. miért nem üzenünk hadat az USÁ nak megint?
    42-ben is halálra szórakoztattuk őket… válságban is vannak…

    az Akácfa utcát kikérem magamnak !!!! érintett vagyok.
    ne állítsák vissza a bombázás utáni állapotot !
    NINCS PÉNZÜNK AZ ÉPÜLET REKONSTRUKCIÓKRA !!!!

  3. @messi-asz:
    USA-nak? a francot! A japóknak, meg a többi arab országnak! Elég volt belőlük, odamegyünk, legyakjuk őket meg ausztráliát, a monarhiának már amúgy is vége. Utána keletre terjeszkedünk, az ázsiai részen legyakjuk kanadát, visszacsatoljuk trianont, kész…
    Kínát ne bántsuk, mert nem tudnánk hova rakni a sok halottat. 🙂

  4. ” halomsírokat alakítanának ki, valamint három félig földbe ásott kunyhót és egy venyige fonatból készült karámot.”

    Franc tudja miert, de ezen vagy ket percig sirva rohogtem 😀

  5. @◄ViZion: 🙂 látom mindenki harcias… egyszerre írtuk…

    de egyébként a RETROBudapest az nagy gondolat… ez az egy esélyünk van….
    kellene hozzá igénytelen munkásőr egyenruha
    régi sz@r sün ruha és az uccán géppisztolyos statiszták sétál6nának….

    a városhatáron JEGYET lehetne szedni…
    feláras lenne a “Betyáros túrista kirablás” fakultatív programja
    hogy fognak csodálkozni hogy nem kapják vissza azékszereket…
    de ez így lesz hiteles…

  6. Amennyiben jól belegondolunk az oktatási törvény tényleg szar. Mondjuk egy előnye van az Orbán és Kövér féle emberek nem végezhetnek egyetemet. Bekerültek Orbánék plusz pontokkal (Szocialista Hazáért apunak, Munkás Paraszt Hatolomért emlékérem apunak).

    Viszont, mi is lesz? Kubatov emléklista apunak!

    Senki nem tanulhat, csak a Kubatov emléklistások?

  7. Orbán nagy választása, Nemzeti Galéria szanálása és a trónterem, vagy……?

    Kattins a linkre, nincs sok különbség! Rákosi többett szenvedett.

    http://www.rtlklub.hu/musorok/21szazad/cikk/332637
    Orbán Viktor a Fidesz elnöke, magyar miniszterelnök a budapesti Lóránt utca egy elzárt szakaszán tervezi életét egy úszómedencés villában. Fényűző ház , étellifttel, vetítőszobával, külön őrséggel. A ház ura itt látta vendégül Kaya Ibrahimot és Joszip Tot barátait – ilyenkor a pártközpontból jöttek föl megbízható felszolgálók, segítők. Selmeczi Gabriella rúdtáncos volt az egyik ilyen ingyen alkalmazott, aki csodálta, hogyan evett Orbán: „Hajtott bennünket, mert az nem evett, az zabált. 8 évig volt ellenzékben, hajtott bennünket. Mire a vendégek nekiláttak, Orbán már meg is ette a saját adagját.”

  8. @VRbagoly: Hát én azt tudom, hogy Orbán életrajza hamis, mert Oxfordban a Pembroke College-ban nem tanulmányozta az angol liberaliznust 1989 és 1990 között, noha életrajzában erre büszke. Megnézed az Internetet, hát bizony Orbán nem is lehetett ott, mivel mindig kidobja a Net, hogy Orbán szóvivő, a Fidesznél 1989-ben, Orbán részt vesz az 1989-es novemberi Fidesz kongresszuson, Orbán karácsonyozik, Orbán 1990 januárjában megszakítja tanulmányait, Orbán készül a választásra január, február, március, április. május.

    Nos az orbán körülbelül annyira tanulmányozta az angol linerális politikát, mint te! Idézek életrajzodból, ha nem bánod.

    VRbagoly életrajzáből kivonat:

    2005-2010 Internet hatékony tanulmányozása autódidakta módon.
    2011- Topikoló jártasság megszerzése, sajtófigyelési ismeretk bővítése.

  9. Ez a hírcsárda monnyon le, vagy a szalamári tilcsa be, mer én már nem értem miazigaz.

    Most akkor télleg az lesssszzz a kilencker?

    A nyóckert már tudom, az úgyvan mint a nyócév. Gyurcsány vagy mialóf@$2.

    Suzukim van, de kifizetve, Érdekel valakit, vagy elég ha lebasznak, merhogy azazazafajta autóm van. Nem svájcifrankos,
    Mongyuk az volt, de már letelt.
    Ingyen megyek ötvennel a belsősávban.

  10. “Visszamehetnénk akár a rómaiakig is. Állítsuk helyre Aquincumot az eredeti állapotában! “

    Aquincum az eredeti állapotában van. Bármerre körülnézel Európában mindenhol hasonló állapotú római építményeket találsz, még magában Rómában is, pedig ott vigyáztak rá. Én csak azt nem értem minek építették a rómaiak azt a k..va sok romot? De nem baj, mi most csatlakozunk.

  11. @ColT: Ki is gondolna arra, hogy hazudik?

    Ezt megnézed? http://www.parlament.hu/kepviselo/elet/o320.htm

    Nos, itt balga módon őszinte:

    “1988. áprilistól a Soros Alapítvány
    támogatásával mûködõ Közép-Európa Kutatócsoport
    munkatársa. 1989. szeptembertõl a Soros Alapítvány
    ösztöndíjával az oxfordi Pembroke College-ban az angol
    liberális politikai filozófia történetét tanulmányozta;
    ösztöndíját az 1990. évi országgyûlési választások
    közeledése miatt 1990. januárban félbeszakította.”

    A választásokig itthon volt 1990-ben májusig. Kéred, hogy a Netről adjak bizonyítékot?

  12. @Viktus: hm… mert itt már nem kell /lehet szétverni a kocsmákat… egyébként tényleg “vidám” pl a romkerület (Akácfa utca) már a kütyüket is cserélgetik régire… úgy értem nem cserélnek semmit ujra…

  13. @igényes: De miért kell pont szegény VRbagolyról ilyen szatirikus példát létrehozni? Az állatvédelmi liga és a Veszett Állatokat Ártalmatlanító Általános Álszervezete (rövidítve: Váááá!) kéz a kézben tiltakozik.

    Azt meg duplán nem értem, hogy miért írtad az autodidaktát hibásan “autódidaktának”. Mivel az ógörögből lett átvéve, ezért szinte az összes nagy európai nyelvben ugyanígy írják, elég nehéz elrontani. Der Autodidakt, autodidacticism. Topikot én sose nyitottam sehol (azok fórumokon szoktak lenni, n’est ce pas?), én alapvetően kommenter vagyok. Az pedig alap, hogy minden jó kommenter egyben nyelvtannáci is. Ha tehát egy kommenter életrajzot írna, és beleírná, hogy “autódidakta kommenter”, az egyszerűen nem volna hiteles. Még kevésbé, mint szeretett kormányunk, ami szavazóbázisát legalább a gonosz csövesektől megvédi.

  14. @ColT:

    Tudsz angolul?

    Pembroke College is home to the first chapel designed by Sir Christopher Wren and is also one of the Cambridge colleges to have educated a British prime minister, William Pitt the Younger. The college library, one of the finest in the university, with a Victorian neo-gothic clock tower, is endowed with an original copy of the first encyclopaedia to contain printed diagrams. The college’s current master, Sir Richard Dearlove, was previously the head of the United Kingdom’s Secret Intelligence Service.

    MI6

  15. @Fedor: “Jól van, de eltekintve a csatornától, gyógyászattól, oktatástól, bortól, közrendtől, öntözéstől, utaktól , vízvezeték-hálózattól… mit tettek a rómaiak értünk?” :D:D:D

  16. Szívesen megnézném milyen volt a aquincum i.sz. 300 körül, egy szép Hadianus sesterciust ástam ki pár éve a saját készítésű fémkeresőmmel arrafelé. (20 perc séta a lakótelepről, még autó se kell :))

  17. A megvalósítás közbeszerzési pályázatát Ján Slota cége (Slovakia) nyerte. Ígéretet tett, hogy a munkálatokhoz használt tankokat, teljes személyzettel az elkövetkező 500 évig a helyszínen hagyja, az esetleges garanciális hibák gyors kijavításának érdekében.

  18. @Jokkura: huh… most komoly? enyni szerinted elég??? a szemünkbe röhögtek…

    szerintem menyen oda az orbán személyesen és osszon ki egy sallert és egy kokit obamának… akkor talán megértik, hogy komoly veszélyben vannak…

  19. @Jokkura: Munkás paraszt Hatalomért Érdemérem birtokában, meg a Szocialista Hazáért érdemérem (kitüntetés okán) felcsútról és kövériából is felvettek ponthátrányos fiatalokat, mégha alul is teljesítettek a kecskeméti, debreceni, szegedi, battonyai fiatalokkal szemben. Később KISZ tagok lettek, majd egyetem, BLASZ III, Felcsút IV. után sportdiplomáztak. Volt egy Deutsch, aki 15 év után miniszterelnöki segítséggel nyelismeret nélkül diplomázott.

  20. Ez nagyon szép!

    Orbán szerint földre köpni tilos! A kínai barátainak mit mond a bitang?
    Köpni ezek szerint földre nem szabad. Új törvény!

    Amit a törvény nem tilt azt szabad? Tehát innen van, hogy Orbán szembeköp mindenkit, de a földre nem szabad.

    Rózsa asszonyt védelmébe vette.
    A lázadókkal szemben Orbán világosan fogalmazott: „aki az etikett ellenére a földre köp, annak köszönjük szépen, nincs tovább együttműködés”. Ez azt jelenti, hogy az etikett a vele való egyetértés szabálya, aki az ellen vét, az olyan, mintha a földre köpne, és azzal nincs tovább együttműködés, az nyíltan vagy burkoltan, de repül.

  21. “halomsírokat alakítanának ki, valamint három félig földbe ásott kunyhót és egy venyige fonatból készült karámot”

    milyen kis ostoba fajankók lehettek már ezek az avarok is. semmi internacionalizmus, semmi globalizáció. csak a maguk kis primitív hülyeségei…

  22. @messi-asz: csak vigyen egy sámlit is ….
    Volt egy film egykor: Óvakodj a törpétől.
    Julis Ceasar, Napoleon, Hitler ,Sztálin, Rákosi stb . is mindig vitt magával sámlit,ha kokikat,sallereket akart osztogatni
    Bár elnézést kell kérnem a fennt említettektől,hogy O.V.- hoz hasonlítom őket 🙂

  23. @messi-asz: Vitray “szellemisége” sokkal nagyobb volt mint a mérete.
    Höhö: Vitray és Szívós Pisti riportot elképzeltem …. 🙂
    De Vitraynak esze ágában nem volt kokikat osztogatni az amerikai elnöknek (egyiknek sem)

  24. Nem kell aggódni, jók a városfejlesztési tervek.
    Amint a képen is látszik, a Lánchíd be fog menni a Duna alá, de mindez azért van, hogy a 4-es metró ott jöhessen ki.
    A metró felmegy a Lánchíd pillérére, és onnan beugrat (átrepülve az X-faktor embléma felett) az alagútba, de itt is egyből a plafonra, hogy az autós forgalmat ne zavarja, majd az alagút végén, – mint a Dűnében a homokféreg – bebaszódik a föld alá. (ez alatt az út alatt, figyelni kell, mert csak két helyen lesz megálló – a pillér tetején és az alagút plafonján)
    Pest felé szintén a pillérről ugrat a Roosevelt Széchenyi térre (most hibáztam), és a József Attila (megint hibáztam) utcában teker vissza a föld alá.
    Ezekre a szakaszokra a jegyeket a Fővárosi Vidám Park Zrt.-vel egyeztetett áron fogják árulni.

  25. A parlament elbontása jó ötlet, csak magáért az épületért kár.
    Az avar kori földbe ásott földkunyhó, és a karám nagyon jó lenne a kormánynak. Ezek mást nem is érdemelnek.

  26. Le kellene bontani a ronda József Attila lakótelepet, és vissza kell állítani a szép. környezetbarát Mária Valéria telepet. És hol az angyalföldi dzsumbuj? Mennyi szép emlék!
    Figyelem: OV modta – Magyarország állam, a köztársaság csak ruha rajta. Hátha új ruhát kaphatunk!?

  27. Szíjjártó Péter bejelentésre készül!

    A kormány óriási sikerről számolhat be a jövő héten!

    Állítólag Giró-Szászékkal közösen készítettek egy világot teljesen felölelő kutatást. Az egész kutatás repülőjegyestől, hotelköltségestől, fizetésekkel, napidíjakkal együtt nem került többe, mint 7 milliárd forint.

    A kutatás eredménye tényleg meggyőző: Számadatokkal bizonyítható, hogy mi vagyunk a világelsők, a felkeresett országokban történ felmérések, kutatások alapján.

    Országok/államok nemzetközileg elismertek és nem elismertek. Ebben az esetben 193 ország kerül az előbbi csoportba (a 192 ENSZ-tagállam és Vatikán), míg 8-11 az utóbbi csoportba. Az utóbbi csoportban van mindenképpen: Abházia, Dél-Oszétia, Észak-Ciprus, Hegyi Karabah, Koszovó, Szomáliföld, Tajvan, Transznisztria. Ha azonban szélesebben értelmezzük, akkor ide tehetjük még a Máltai Lovagrendet, Nyugat-Szaharát és Palesztínát. Esetleg ez utóbbi hármat betehetjük egy új, “vitatott államiságú” kategóriába.

    Nemzetközi elismertség alatt ENSZ-tagságot értünk, hiszen az ENSZ egyes tagállamait sem ismeri el minden ENSZ-tagállam.

    A Cook-szigetek és Niue ismét problémát jelent. Maradva a hagyományoknál és az ENSZ-meghatározással szembe menve ezt a kettőt inkább kivesszük a független államok közül.

    Tehát van 193 nemzetközileg elismert független államunk, van 8 nemzetközileg el nem ismert államunk, s van 3 vitatott államiságú területünk. Ez összesen 204 ország. A legszűkebb szempont szerint 192 ország van, a legtágabb szerint pedig 204. Én a 201-re szavazok: a 192 ENSZ-tagállam + Vatikán + Abházia, Dél-Oszétia, Észak-Ciprus, Hegyi Karabah, Koszovó, Szomáliföld, Tajvan, Transznisztria.

    Az eredmény tényleg igaz és ebbe nem lehet belekötni. Ja, hogy 7 milliárdba került? Lényeg világelsők vagyunk!

    MAGYARORSZÁGON BESZÉLIK A LEGTÖBBEN A MAGYAR NYELVET!

  28. @gemini62:

    Állítólag 20 tagú Fidesz delegáció utazik az USA területére és megvizsgálják vajon az ott lévő Budapest, vagy a magyarországi főváros Budapest lélekszáma nagyobb-e?

    Nagy várakozással tekint a kormány az eredmény felé, ha beigazolódik Orbán zseniális sejtése, miszerint valószínűleg a magyarországi Budapest lélekszámban, területben, iskolákban, intézményekben jóval meghaladja az USA Budapestet. Ez egy olyan világraszóló eredmény lehet, melyre a Fidesz szavazó tábor ismét nagy elismeréssel tekinthet Orbánra.

    Valószínűleg nem is tudjuk, milyen területeken vagyunk világelsők.

  29. @igényes: Köszönöm Tiszte. Nem. Egy. Működő polgártársam értékes ismertetését! Ebből a kutatásból is látszik, mennyit fejlődött Magyarország 1905. és 1944. között: A magyarul beszélő magyar állampolgárok aránya ezen idő alatt kevesebb, mint 50%-ról majdnem 100%-ra emelkedett.

    Köszönhető ez mind kiváló oktatási rendszerünknek, melyet – Klebensberg Kuno mentorálása mellett – Hoffmann Rózsa neve fémjelez. Emellett a másodrendű, magyarul nem beszélő tót, oláh, szerb, krovát, ruszin stb. elemeket sikerült rugalmas határmódosításokkal, korábbi érdemeinkre tekintettel határainkon kívül rekesztenünk. Végül, de nagyonnem legutolsó sorban, a délvidéken is hatékony arányosítást hajtottunk végre egy három napos akció keretében, de az exkluzív európai kultúra, a kereszténység elterjedtsége arányának javításában is kiemelkedő eredményeket értünk el ezen időszakban, az ország teljes területén.

    Hiszek az 1944-es Magyarország fel, támadásában!

  30. A Magyar Honvédséget most átfegyverzik, az elavult Nokia telefonokat Androidos Samsung telefonokkal váltják ki. Baj esetén ingyen tud beszélni dr. Hende és a főparancsnok dr. Schmitt (akinek ősei kovácsok voltak és schmidtnek nevezték üket) a NATO csapatokkal.

  31. A szocikon szocializálódott fidesz bandától mit vársz? Már sokkal sunyibbak, gőgösebbek, álszentebbek, szarházibbak mint mestereik.

    Orbán takarodj, új szakértői kormányt!

  32. Nekem az az ostoba kérdésem, hogy most akkor mire gondol pontosan a Nem. Egy. Kormány, amikor ’44-es “helyreállításról” beszél? Amennyiben 1944. dec. 31. az irányadó, akkor ezek a történelmi tények az irányadók:

    “1944. márc. 18. Hitler-Horthy találkozó Klessheimben (Horthy csak hosszas tárgyalások után hajlandó beleegyezni Magyarország megszállásába.)
    1944. márc. 19. Sztójay-kormány kinevezése, szélsőjobboldal bekerülése a kormányba, országot lényegében Veesenmayer a német teljhatalmú biztos vezeti.
    Intézkedések: felszólítottak minden baloldali, polgári és ellenzéki pártot, államapparátusban és a hadseregben személycserék, újságok betiltása, könyvégetés, nyersanyagok és élelmiszerek ellenszolgáltatás nélküli Németországba szállítása, újabb hadosztályokat küldenek a frontra, számos zsidóellenes intézkedés (sárga csillag viselése, földtulajdon megtiltása, deportálások megindulása, ezeknek Horthy júliusi erélyes fellépése vetett véget).
    Válaszul a megszállásra angol-amerikai bombázás indul Magyarország ellen.
    1944. aug. 23. Romániai fordulat után kormányváltás Magyarországon: Lakatos Géza miniszterelnök vezetésével (enyhítik zsidóellenes intézkedéseket, politikai foglyok szabadon engedése, de a fegyverszüneti tárgyalásokat halogatják).
    1944. okt. 11. Moszkvában Faragho Gábor aláírja a fegyverszüneti egyezményt (Magyarország kiüríti a megszerzett területeket, beszünteti a szovjet csapatok elleni hadműveleteket, hadat üzen Németországnak).
    Szovjet csapatok már magyar területen harcolnak (Szeged elfoglalása, Tiszán átkelés, Debrecen mellett a háború egyik legnagyobb tankcsatáját vívják).
    Horthy nem készíti kellően elő a kiugrási kísérletet, nem tájékoztatja kellően a hadsereget és a közvéleményt.
    1944. Horthy okt. 15-i rádióbeszéde a kiugrásról (fia elrablásával zsarolva németek visszavonatják a kiugrási kísérletet, hadsereget nem tájékoztatják az átállásról).
    1944. márc. 16. Szálasi-kormány megalakulása, Horthy lemondása (Szálasit a megüresedett kormányfői posztra “nemzetvezetői” címmel nevezik ki).
    Intézkedések: totális mozgósítás, újabb élelmiszer szállítmányok indulnak Berlinbe, csökkentik a fejadagokat, zsidóság újabb szisztematikus megsemmisítési kísérlete, terror tombolása.
    1944. karácsonyára bezárul az ostromgyűrű Budapest körül, Szálasiék a Dunántúlra menekülnek.
    Egyházi vezetők kérése ellenére Szálasi nem adja át Budapestet harc nélkül (hatalmas véráldozat a főváros ostroma és felszabadítása).”