Pénzbírságra számíthat az, akinek egykori vagy jelenlegi közterületen álló építményben tartózkodik életvitelszerűen. Az ellenzék tiltakozni próbál.

Az egyéni indítvány után automatikusan megszavazott rendelet ma már olvasható a Magyar Közlönyben. A döntés értelmében ha a második felszólítás után is a közterületen álló építményben tartózkodik a szabálysértő, akkor ellene rendőri intézkedés, utáni jogi eljárás indítható. Az eljárás első fokon pénzbírsággal, esetleg közmunkával végződhet, fellebbezés után viszont akár 3-9 hónap börtönbüntetés is kiszabható.

Az új szabályról az önkormányzatok önállóan dönthetnek, hogy alkalmazzák-e, és milyen mértékben.

17 KOMMENT

  1. @Dour.:
    Ember, gondokoggyá má! Az “országháziak” védett házban laknak.
    Ők majd – a jövedelmek másodlagos elosztása során – a belőlünk “nemmegszorítások” címén kifacsart pénzekből, transzferek megnevezéssel (azért nem kell effektíve megdolgozni) fognak részesülni….
    (költsék mindet patikára!)

  2. Már hiányoltalak egy ideje.
    A Mirrmurr arcú kedvenced (aki nem tőzsdézik nyugger zséből, és semmi köze a kiflicsücsökhöz, és nincs akkora háza, hogy legalább ezer nyugger elférne benne) ismételten a hangját adta valami emberi gondolkodáshoz távol álló ügyben.
    Patikára sem költenek. Csak vonnak.
    Viszont hiányolom, hogy még nincs néprosszléti miniszter, aki becserélné a forintot fabatkára.
    Hajjaj, és a Közterület Fenntartó mekkora büntit fog kapni!

  3. @nyuggervadász: Azt figyeljétek, megérjük még, hogy Wittner Mári ablaka a budavári Szent György térre fog nézni. Csinos közterület amúgy, csak túl sokan járnak arra, akik nem épp turisták. Ő meg majd ábrándosan lenéz az ablakából népére, miközben a lágy napsütésben szikrákat vetnek óarany ékszerei… fúj, sittre velem egyenest (sebaj, úgyis drága a kaja meg a fűtés).

  4. @Dour.:
    Hiányoltál? Néha rossz a hangulatom, hogy mi a fenéért tépjem (tépjük) a számat (szánkat), amikor a “hivatalos” goebbels-i propaganda szerint itt “minden nagyon szép, itt minden nagyon jó” – miközben a szar már becsurog a szánkon…Ja, és a “Csapataink harcban állnak” szövegtől meg hascsikarást kapok! Ilyenkor aztán egy időre eltűnök .
    Nem értem, hogy miért csodálkozol azon, hogy Mirrmurr már megint baromságot mondott?! Mondj egy esetet, amikor nem hazudott? Vagy értelmes dolgot mondott?
    Egyébként gratulálok ( a Netlovetta általi) néprosszléti miniszteri kinevezésedhez! Kérlek, ismertesd a rövid- és hosszútávú elképzeléseidet, valamint beszélj a haza levirágoztatása érdekében megvalósítandó akcióprogramodról is. (bocsi, miután ilyen nagy ember lettél, tegezhetlek még?)

  5. @netlovetta:
    Köszönöm a bizalmat és a megtiszteltetést.
    Igérem, hogy azonnal a Hírcsárdához fordulok a zsé ügyében.
    Természetesen már a duplája jár.
    Ahogy szokás manapság.
    @nyuggervadász:
    A “Csapataink” (övék), saját magukkal állnak harcban (skrizofénia), a gyorsnaszád alját Búvár Kund már teljesen leszedte és kormányozhatatlan. A patkányok már menekülnének, de a kapitány sem tud úszni az árral szemben.
    Vaze, gondolkodtam értelmes dolgon. Talán nagymama?