Túl sok bejelentés érkezett a rokkantigazolvánnyal parkolóktól, hogy a kijelölt helyekre nem fér el rendesen a Hummer.

Rendeletben fogjuk egységesíteni a rokkantparkolók kialakítását” – ígérte meg Tarlós István azon a lakossági fórumon, amelyet tegnap délután tartottak a Symbol étteremben, ahol sok érintett azért nem tudtak megjelenni, mert rokkantparkoló nincs, csupán egy fizetős parkolóudvar, ahol az ember mégsem hagy egy húszmilliós autót. A megjelentek külföldi rendszámaira tekintettel a fórumot szlovák tolmácsok tették gördülékenyebbé.

A lakossági panaszok alapján az utcákon elhelyezett rokkantparkolók olyan szélesek és hosszúak lesznek, hogy akár egy Hummer is beférjen jetski-utánfutóval. A plázák mélygarázsában és a hipermarketek parkolójában a rokkantjeleket egyenesen a bejárat elé festik, hogy bőrtalpú mokaszinban ne kelljen túl sokat gyalogolni az aszfalton.

Azt is rendeletben szabályozzák, hogy egy autónak legalább két rokkanthelyen kell állnia, különben fennáll a veszélye annak, hogy egy valódi mozgássérült rányitja az ajtót egy luxuslimuzinra. A rendeletről hétfőn dönt a főváros.

16 KOMMENT

  1. A Humveem -ben az a gps -es qrva is állandóan újratervez tarhós változatos terei és utca nevei miatt.
    Folyton sipákol.
    Lehet már kapni szájtépő petya hangjával gps-t?
    Jobban rá tudnék izgulni.

  2. A rokkantparkolókat bárányfelhőmintás kék parafával fogják burkolni, hogy a Hummerből, Lexusból, stb. mennyei élmény legyen a kilépés is. Az első ilyen parkoló megnyitóünnepségén Richard Clayderman fog hárfázni.

  3. Ez már megint kamuhír!
    LóF.. lesznek újratervezett rokiparkolók!
    Gyakorlatilag egy rendelettel engedélyezve lesz a rokimatricás, 7 milla Ft feletti értékű velorexeknek a járdán, padkán, aluljáróban vagy járdaszigeten a parkolás. Természetesen ez akkor is szabályos, ha a rokkant nagymama nincs a gépjárműben (illetve a városban…), de a hurkásnyakú zsírdisznyó pestiparaszt onoka használja a rokkantvinnyettát.

    Ezen túl, -hogy a közlekedési káoszt és a parkolási gondokat enyhítsék- minden fekete A6 vagy nagyobb, illetve q7, x6 és lexus is parkolhat ezeken a helyeken. További könnyítés, -és mivel a tömegek követelték, ez biztosan a rendelet része lesz- hogy az ilyen luxusautókhoz szolgálatkész segítők fognak ágyakat tolni, hogy a kedves sofőr ott csinálhasson magának kistesót…

  4. @messi-asz:
    A szabályok azért vannak, hogy meghágják.
    A Hamveemben nincs roki parkoló kártya esztétikai szempontból.
    Nem megy a színe a kárpithoz.
    De kívül van kék villogóm Taxi felirattal.
    Járdára, és buszsávra is érvényes.
    2 in 1

  5. Persze a legnagyobb ötlet a “vibráló parkolóhely” lenne, amely a rokkantak helyén parkoló autókat addig rázná, amíg az árnyékoló hátoldalán véletlenül ottfelejtett rokkant-igazolvány le nem pottyan a szélvédő mögé. Liptai Klaudia forever!

  6. A rokkant igazolványokkal való visszaélés megakadályozása végett Nem. Egy. Működő kormányunk a jövőben, a mentális rokkantság igazolására kizárólag a szabályosan felszerelt lézerblokkolót és/vagy az első rendszám hiányát fogja elfogadni.