A miniszter nem értette több értekezleten sem pár adó lényegét, ezért szűnhet meg az EVA – erősítették meg forrásaink a Nemzetgazdasági Minisztériumban.

„Olyan adórendszert szeretnék, amit én is értek. Az EVA egyáltalán minek a rövidítése?” – vetette fel a kérdést a nemzetgazdasági miniszter. A fentiek alapján nem kizárt, hogy megszűnik az ekho, az eho, az szja és a szuperbruttó is. Ehelyett Rogán Antallal közösen kidolgozott terv szerint az emberek az ún. szupernettót kapnák meg, ami a minimálbérből és 450 forintból álló jóléti csomag lenne, amely megnyitná az utat hazánk és a zemberek felemelkedése előtt.

A cégek esetében idén még bevezetik a közlekedési adót is, ezzel is segítve a kis- és középvállalkozásokat abban, hogy minél több embert bocsássanak el, és ezzel hozzájáruljanak ahhoz, hogy minél több szakképzett ember tudjon részt venni a közmunkaprogramokban. Azért, hogy izgalmassá tegyék az adórendszert, továbbra is hetente fogják változtatni a szabályokat és az egyes cégek adójához is nyújthat be majd Rogán Antal módosító indítványt, sőt szükség esetén államosíthatja is őket.

A korporatív gazdálkodás és az állami vállalatok tanulmányozására a minisztérium stábja és a CBA vezetői jövő héten Észak-Koreába utaznak. Matolcsy informálisan az áruházlánc vezetőit is megkérte, hogy tegyék egyértelművé, mit rövidít a három betű.

91 KOMMENT

  1. A forint rohamos értékvesztése miatt az adókat jövőre fokhagymában kell befizetni. A fokhagyma euró-egyenértékét úgynevezett fokhagyma-bevásárlókosárhoz kötik, úgy hogy a rákötött fokhagymát minden vásárláskor ki kell majd fizetni. Ha nem javul a magyar gazdaság helyzete, akkor a kosár helyett bevezetik a fokhagyma-bevásárlókocsit, vagy végső esetben akár bevásárló-lakókocsit is. Minden üzlet pénztáránál kötelezően elhelyezendő lesz egy nagy tábla, a következő felirattal: “Orrod attól fokhagymás. NAV”

  2. Ez a ” fazon ” szomszédom volt régen két házzal odébb.
    Akkor is olyan hülye volt, hogy hiába mondtam neki : Térdig érő szélben ne kaszáljon szilvalekvárt, mert elüti a vonat…már akkor se értette…

  3. @tobias2:
    Jövőre?
    Jövőre szerintem Petőfitől a Nép nevében -t kell majd kötelezően olvasnia, mert már nem néznek egyenesen az emberek szemébe sem.
    Egyébként HCS.
    Tudjátok, hogy idén már nem sétálhat az utcán a Mikulás, ha nem narancssárga a rucija, és a puttonyába is csak adót lehet tenni, mert már az is üres?
    Még hogy tele van a puttonya……..

  4. ezzel a szemtengely-kombinációval egyszerre két könyvet tud olvasni.
    a Kicskereső kismödmön új kiadásának egyébként jövőre Adószedő nagyputtony lesz a címe, illetve lesz egy kiadás minimálbéres anyukáknak (Morzsaszedő otthonka), közmunkásoknak (Bozótvágó pufajka), és egyéni vállalkozóknak (Az adót termő csudafa) címen.

    egyetlen példányban ugyan, de elkészül (belső használatra) szijjártó péter önéletrajzi ihletésű ábrándregénye Az égig érő fasz címmel.

    a keleti kapcsolatok erősítését célozza az is, hogy a jövő évtől kiadásra kerülő Egri csillagokban a kínaiak győznek a végén.

  5. 1 et értek… a többit nem… jaa és egy szót legalább segícsetek. mi az “adó” szó jelentése? ez minek a rövidítése? de végülis ez nem fontos. eddig is megvoltam nélküle.

  6. A miniszter úr bejelentette, hogy engedve az egykulcsos SZJA rendszert övező kritikáknak, 2012-től kétkulcsos adórendszert vezetnek be.
    Eszerint 1 millió forint bruttó jövedelem felett az adókulcs 1% lesz, ez alatt pedig 50%.
    Örömhír azonban mindenkinek, hogy 20 millió forint feletti értékű autó vásárlására, és 1 millió forint feletti értékű utazásra fordított összeg, adóalap csökkentő tényező.
    Mind emellett 3 kg-ig adómentes marad a krumpli-, illetve kukoricafőzés, 2 literig a teafőzés, valamint a pirítós készítés is.

    Mivel a nemzetgazdasági program tökéletes, így csak felettünk álló erők okozhatják az abban történő botlásokat, ezért Európában elsőként elindítjuk, a ”Hozzon Ön is áldozatot az adósságcsökkentésért!” programot.
    Így a Kossuth téren minden nap 1-2 alkalommal emberáldozatot mutatnak be.

    Folytatódik a NAV humánerőforrás és technikai eszközök terén történő fejlesztése is.
    Mint a miniszter elmondta: „a takarékoskodás minden pénzt megér”

  7. A Kínai Tudományos Akadémia szerint a magyarok a “szuperbruttó” fogalmát a kínaiaktól vették át kb. 3000 éve, amikor még a szomszédban — Genezisztánban — laktak. Mivel — mint Kertész Ákostól tudjuk — a magyar már akkor is genitálisan alattvaló módon viselkedett, a fogalomhoz kapcsolódó “szupernettó” és “szupertára” kifejezések láttán ijedtében a Kárpát-medencéig menekült.

  8. Nap mint nap várom az ultimate media hacket, azt, hogy a HCS egy az egyben lehozza valamelyik MTI hírt. És senki nem veszi észre. Megjön szépen, hogy fasza, nagyon fasza. Meg hogy ne adjatok tippeket.
    Vagy lehet, hogy már megvolt?

  9. CBA = CimBorA
    CBA = Csak Bruttóból Adózunk
    CBA = Cipő Boxer Alsó
    CBA = Csirke Baguette Alma
    CBA = Csendben Baszlak Arcon
    CBA = Csávók BAzseválnak
    várom a további ötleteket.

  10. – 300 felett az euró
    – 410 ft a diesel
    – nő az államadóság!!
    – óriási a munkanélküliség
    – drasztikusan fogy a magyar mióta a fidesz kormányoz!
    – nincs már elég orvos
    – nagyképű, gőgös, pofátlan, magyarkodó, szarházi a kormány

    MIRE VÁRSZ MÉG MAGYAR POLGÁR, MEDDIG TŰRSZ?

  11. @yoda-jedi:

    Mint bizonyára észrevetted, az elmúltmásfélévben a magyar nyelv az angolhoz hasonlóan kontextus-nyelv lett, vagyis egy szónak több jelentése is van, és a szövegkörnyezete dönti el, mi az adott mondatban a jelentése.

    Az “adó” szó leggyakoribb jelentése: szopni
    További néhány példa:
    Szíjjártó: hazudni
    Hoffmann Rózsa: idióta
    Matolcsy: alkalmatlan
    Kormány: becsicskáztatott, fogatlan kamionsori kiégett kurvák gyülevész csürhéje
    Orbán Viktor: Fatal Error

    Példamondat: A kurva megígérte, hogy jól leszop, de nem volt jó:
    “A kormány azt szíjjártózta, hogy jól leadóztat, de még erre is matolcsy volt, a hoffmann ribanc.”

    Remélem segítettem.

  12. Szupernettó után jöhet a szupergettó.
    Azaz, azonnal kilépünk a PUNIJO-ból, a NATO-ból, az ENSZ-ből.
    Két nap alatt hatméter magas körkörös betonfalllal elhatárolódunk
    a minket körülvevő szláv-germán tengertől.
    Aki addig nem ment ki, az maradjon már bent.
    Mert egyedül nem megy, egyedül nem megy.
    Szabad kezet kap a nemzet agya, jobbkeze, szája.
    orvosa, tanára, papja, tolla, számonkérője, meg a többi csodazseni.
    Végre, korlátozások nélkül érvényesülhet a híres Magyar szürkeállomány
    alkotóképessége, zsenialitása. (bár a hirnevesek többnyire zsidók voltak)
    A kőolajat biogáz váltja ki, mindenki köteles pufi palackba fingani, és azt beszolgáltatni.A szart, mint energiahordozót úgyszintén.
    Mert napelem, meg szélerőmű az átkos külhoni eredetű métely.
    A kommunizmusban épített lakótelepeket lerombolják, az onnan kilakoltatott pár millió panelprolit korszerű átnevelő jurta táborokban helyezik el, oda meg nem kell gáz, elég a Szaud Arábiábtól ingyen kapott szárított teveszar, amit átdobálnak a falon. stp., stb.

  13. @Szíjj árt, te igazi szarjankó!:

    – 300 felett az euró (volt már 316 is 2009-ben)
    – 410 ft a diesel (ez tény, de sajnos az EU-ban nagyjából ez az átlag)
    – nő az államadóság!! (folyamatosan sok éve, az előző éra duplázta meg)
    – óriási a munkanélküliség (szintén nem új jelenség)
    – drasztikusan fogy a magyar mióta a fidesz kormányoz! (évtizedek óta)
    – nincs már elég orvos (évek óta mennek Skandináviába, Angliába)
    – nagyképű, gőgös, pofátlan, magyarkodó, szarházi a kormány (nagyképű: mindegyik az, gőgös, pofátlan: dettó, magyarkodó: még szép, milyen legyen? szarházi: az előzőek is azok voltak)

    Régóta tűrünk, nem most kezdjük. A demagógiát sem.

  14. Kíváncsi vagyok mikor pattan ki valamelyik kormánypárti képviselő fejéből az,hogy a fizetések bizonyos (nem kevés) százalékát államadósság csökkentő papírban folyósítsák az alkalmazottak részére.Amiért természetesen az állam,a jó magyar állam gondoskodóan helytáll,megőrzi értékét és majd az ük-ükunokák részére ki is fizeti kamatos kamatostól.Néhány száz év múlva,ha minden jól megy.Ezt beterjesztik egyéni indítványként,másnapra megszavazzák,a nemzet tolla azonmód alá is firkantja,gondosan ügyelve a helyesírás alapvető szabályaira.A kedves vezető holdudvara rendkívül kreatív az adószedési ötletekben.Talán Rákosi Mátyás az eszmei példaképe?

  15. @citrix: Nem. Egy. Működő kormányunk köszöni az értékes javaslatot, de ötletével elkésett: Dolgozgató népnemzetünk 97%-a a nyugdíjrendszer megmentése óta ebben a formában kapja öregségi ellátásának nagy részét, már most! Az Ön által befizetett hozzájárulás egyszerre csökkenti az államadósságot, valamint az Ön személyes létbiztonságát is. NYUGodjon meg, DÍJazzuk az önkéntes, előrehozott, korengedményes felajánlását!

  16. @józan(mű)paraszt: Szerintem sem az, csupán polarizációs szűrővel ellátott szemüvegen át szemlélt valóság. Azért választottuk a FIDESZT, mert elhittük, hogy érti a csíziót. Lássuk be, érti. Ám ez nem a mi csíziónk.
    Vettem a fáradtságot és megnéztem 2008-2011-ig az EU árfolyamokat arfolyam.iridium.hu/kereses.php?f_direction=1&f_year=2011&f_month=12&f_day=8&f_count=30&EUR=1, gondolkozz el az itt olvashatókon. Nem akarok a magas labdákkal élni. Tudod, volt egy gazdasági világválság, most meg egy “piti” eurozóna affér van. (Tegnap, Brüsszelből az őt megérdemlő sörök letolása (sic.) közepette mesélte el, hogy nekünk ezekhez a problémákhoz semmi közünk nincs, minket ez nem érint. Valóban, nem vagyunk a valuta övezet tagja.
    Diesel árakra vonatkozóan, http://www.energy.eu/. szemérmesen kihagytad a januártól érvényes árakat, miért is?
    IMF téma, adósságállomány. Úgy gondolom, ellentétben a Fideszes közgondolkodással, te érted miért kell a “szabadságharc”. Ki kell szabadulnunk a demokrácia béklyóiból és ez csak így megy. Vannak, akik ezt szeretik és amennyiben ők vannak többen (feltéve, de nem megengedve, hogy csak erre lenne érvényes a demokrácia) ám legyen. Sokan szocializálódtak így, míg mások a demokráciáért hoztak áldozatokat.
    Máshol is érzem, hogy megjelentek az agit.propok. Pénzért, vagy fetisiszta alapon, ki tudja. Azt tudom, hogy a HCS is valamiért fontos lett. Ez jó.
    Tudod, itt nincs mély-politika, nincs elemzés, itt poén van. Lehet a viccektől félni, de az már az ideológiai vég kezdete.
    Lenne egy uccsó tanácsom. Egy gazdaság működésének mutatója (Cuba és Észak-Korea kivételével) a tőzsde. Tanulmányozd lécci a tőzsdét 1988-2002 között.

  17. @józan(mű)paraszt: Igazandibol miert szamit az hogy a fidesz ugyanolyan szarul kormanyoz mint Gyurcsany vagy Megyo? Te sem gondolod komolyan hogy ok a Torpe Tigris tenyleges kihivoi, vagy hogy minekunk ok a kedvenc vezetoink…
    Hasonlotsuk inkabb ossze a Fidesz igereteit azzal amit megvalositottak beloluk! Amire felhatalmazast kertek es amit elertek ezzel a felhatalmazassal!

  18. minek itten trolloskodni?
    teljesen nyilvánvaló, hogy az egyetlen aki tisztán átlátja a dolgokat az én vagyok.
    magam vagyok az objektív valóság. akinek kérdése van az hazamehet.

    a föld fog sarkából kidőlni!!!!

  19. @2llkedő: attól még lehet sarka. sőt sarkai. azoknál van aládúcolva négy teknősbékával. jövőre már csak kettővel, mert a többit elviszi a stabilitási adó. tehát valószínűleg fel fog burulni a picsába.
    lehet hogy a szemtengelyfenomén matolcsy válja valóra a mayákok jóslatát a világvégéről? és honnan tudták ezer évvel ezelőtt a mayákok, hogy jön majd valaki, aki más szemmel nézi a gazdaságpolitikát?

  20. @flamer: Én élőben láttam. Az teccett a legjobban, ahogy az interjú végén Szájjártó Petink elégedett mosollyal hátradől. Ismét sikerült “lesöpörnie” Olgát meg azt az X-százezer embert, aki nézi az ATV-t:)))

  21. @Lendvai Ildi néni:
    “lehet hogy a szemtengelyfenomén matolcsy válja valóra a mayákok jóslatát a világvégéről? “

    2012 december 21-én lépünk be a vízöntő korszakba. Hogy ez világvége lesz-e, vagy se, majd kiderül. Valszeg lesznek olyanok, akiknek az lesz.

    “és honnan tudták ezer évvel ezelőtt a mayákok, hogy jön majd valaki, aki más szemmel nézi a gazdaságpolitikát?”

    Onnan, hogy már akkor is voltak, akik más szemmel nézték, csak akkor még nem találták fel a szemüveget.

  22. Kedves itten kommentualizációulagossággalok!
    Bízva felkészültségük magas fokában,
    csak azt szeretném kérdezni, hogy tud-e valaki egy Vas-Edény boltot a Kelet Pu. környékén, ahol az NDK, levehetőajtós turmixgépemhez kapnék USB 2.0 aljazot?Vírusírtó is érdekelne a géphez.Ingyenes letöltésileg.
    Nagyon fontos lenne, hogynemondjam életbevágó.
    Előzete köszönettel: özvegy Dr. Glusckhwishyack Dr. Gothardné.

  23. @2llkedoe!
    Szerncséd, hogy öreganyádnak szólítottál.
    Most teljesítem három kívánságodat.
    1.: Te leszel Stan és Pan. (elég régi, de sokat lopnak tőlük)
    2.: Neked adom a turmixgépemet, mint stafétát.
    3.: Kapsz még egy turmixgépet.
    És most eredj Matolcsy hírével.

  24. @netlovetta: Ez a plasztikai sebészet bravúrja. Ő akkor is képes idiótán és lenézően mosolyogni, mikor az aktív bélflórákat is tartalmazó fekália 3D-ben patakzik lefele, egyedi formatervezésű sportmenedzseri orcájáról.

  25. @Dour!
    Kössz a fülest, ezentúl nagyon óvatos leszek ezzel a bolttal.
    Csak nem a Putyin vette meg, és átnevezték Железо и контейнер-nek?
    Azért nem találom már húsz éve. Akkor ez tényleg életveszélyes.
    Nem akarok még meghalni. Annyira szép volt ez a 103 év.
    Horty, Szálassy, Rákosi, Kádár, egy élmény voltak.
    Most haljak meg, mikor végre újra van vezér? Hát nem.
    Ki kéne vásárolni belőle az államnak az oroszokat ebből is.
    Nemzetstratégialilagosságosságilal nagyon előnyös lenne.
    Megérne 1000 milliárd Eurót is.
    @2llkedő!
    A hangszórókat is megkapod bónuszilag.
    Ezeket alku pozíciónak szántam, titkoltam, de átláttál a szittyán.
    Kapsz két csomag lejárt szavatosságú Zizit is, meg bambi kátrányitalt.

  26. @2llkedő:
    Tőlem biztosan nem kaptál fülest, és nem is fogsz.
    Csak rúgok.
    Igen, lehet, hogy most halsz meg, mert van vezír.
    Éhhalálozóként.
    Он полон мой член. Я собираюсь всасывания.
    azért, hogy legyen valami jó is az életben.

  27. @2llkedő!
    Hát persze, olvadót a legjobbik-ból.
    A zizik öblitsd le a bambival, semlegesíti a mellek hatását is.
    Előtte kérdezd meg a dudás patikusnőt is, meg a nővérkét a rendelőben.
    Még egy plusz ajándékot azért adok.
    Üveggolyót, tudod azt a József Attilásat. Vigyázz rá, mert
    kurva törékeny.Egyszer 60′ tájt majdnem elejtettük.
    Éngem most a mama mint szennyest felvisz a padlásra,
    (nem téged) és narancsszínüre festjük az eget is (nemá kékre).
    Költözik is a fazon szobra a régi cigi térről.

  28. @2llkedő:
    Bocs, de már teljesen megszédültem. 🙂
    Csak azon kapkodtam a fejem ide-oda, hogy ki is ismert be, és mit is?
    meg, hogy elítéltek egy pásztói mukit.
    Azért remélem akik engem fenyegettek, azokat is el fogják ítélni…..

  29. @Dour!
    Kössz! Te kapsz tőlem egy kis rugdosót.
    Olyan hátul összekötőset, két markos ember viszi majd DHL.
    Tanultam oroszt, de amit írtál a googli fordítóba tettem.
    Ha tele van verd ki, nem szégyen az, csak ne nyilvánosan.
    Ne szívjál semmit, mert tudatromboló.
    Szerintem nemigen halok éhen egy darabig itt in Österreich,
    csak nézlek majd, és szurkolot tenektek.

  30. @józan(mű)paraszt: Ez igaz,de a visszafelé mutogatás az. Nézd meg milyen dilettánsok vezetik az országot. (Mondhatnám azt is elmebetegek) Kb. 1-1.5 millió embernek mindegy,mi folyik itt,de a többieknek nem igazán. Most a válság ellenére(európai,világ)sokkal jobban állhatnánk, nem sorolom, milyen idióta intézkedések, miatt. A kommunikációról, úgy itthon, mint külföldön nem is beszélve. Persze józan paraszti ésszel, lehet ezt elfogadni és bizonygatni, hogy bezzeg az előzőek. Még a devizások bukásában is 30%-ban benne vannak a Járai által. Mondanám neked, jó utat a gyors naszádon vagy min, de sajnos én is rajta vagyok.

  31. Sokadszorra mondom, nem tudtok akkora faszságot/geciséget írni, amit ezek a bolsevik állatok ne tennének meg. Vagy már meg is tették, ezért viszont -biztosan bennem van a hiba- egyáltalán nem tudok önfeledten kacarászni az íráson.

  32. @Adofizeto:
    Nem hittem volna, hogy a fideszes elvtársak már ennyire féltik a szaros életüket, hogy már haverkodni kezdenek a rendőrökkel. Gondolom rájöttek, hogy a kutya nem védené meg őket egy meleg helyzetben.
    Ezek után lehet, hogy az sem véletlen, hogy a főfaszok közül többen is más földrészen tartózkodtak 23-án.

  33. optimista hangulat uralkodott ma az újpesti piacon. dél körül kisütött a nap, ennek hatására a paprika is erősödésnek indult. egyedül a szotyis magdi néninek kellett zárás előtt egy órával felfüggesztenie a kereskedést, ugyanis a jó hangulattól becsiccsentett, és még a szokásosnál is nagyobbat esett a büfé lépcsőjén.

  34. @2llkedő:
    Te nem olvasol híreket?
    Jövőre olyan lángost kapsz, hogy hazáig sózod.
    És mivel a havi több mint két millkoból (mások adójából) élők szerint egészségtelen, még kapsz rá plusz adót is.
    (Csak tudnám, hogy mit neveznek egészségesnek.)
    Az éhhalál az természetes?
    Mi az?
    Vödörben egy szem rizs?
    Etióp kisgyerek egész éjszaka hányt.