Az új választási törvény demokratikus szabályrendszerével biztosítja minden magyar választó számára a szabad választást a Fidesz és a KDNP között.

A tervezetről Kósa Lajos elmondta: a választás folyamatába sok szellemes és újszerű fordulat kerül be, és jól látszik, hogy a készítők nem akartak a válságban lévő Nyugat szisztémáival élni. Így a választás ezután nem lesz sem általános, sem önkéntes, sem titkos.

„A választói névjegyzéket az Országos Választási Bizottság a Kubatov-listából állítja össze, mert ide végülis az évek során már mindenki bekerülhetett, aki akart.” – mondta el Kósa. A listán szereplők részére Kerényi Imre által aláírt, névre szóló meghívót küldenek ki, amellyel a választás napján a Kossuth téren kell jelentkezni, amit a választás napjára Elvis Presley térnek (vagy, ha addigra befejeződik a szobrok elszállítása, parknak) hívnak majd.

Itt egy kötetlen népünnepély veszi kezdetét, melyben a résztvevők szellemes rigmusokkal éltetik a Fideszt, a KDNP-t, néha vegyesen. A támogatottság mértékét a hangerő fogja eldönteni, melyet a moderátor, Rákay Kálmán folyamatosan közzé is tesz. Amikor a téren megjelentek kétharmada már megjelent, a rendezvény véget ér, az OVB pedig kihirdeti az eredményeket.

Bár a választási törvényt sokan kritizálták, Kósa Lajos szerint őket senki sem kérdezte – kértek egy törvényt, kaptak.

54 KOMMENT

  1. Gondolom Pozsgai elvtárs (az egykori Hazafias Népfront mindig 98%-kal stabilan nyerő jelöltje) a választási törvényt előkészítő Fidesz-csapatban is benne van. Látni vélem a keze munkáját ebben a törvényben is. 🙂

  2. @simonmondja ( micsoda véletlen igy hijják a főnököm).:

    Szó sem lehet ide utazásról.

    Majd népes delegáció utazik oda-vissza, igazolni az állampolgárságot, szavazati jogot, nincs-e eltiltva a közügyek gyakorlásától, megtekinteni a jogosultságra való jogosultságot, stb, stb.

    böktmb

  3. A Választási Törvény 26§ c – d – e bekezdése az izgalmas:

    c.) A választási lapokat (kizárólag a választás gyorsítása érdekében) előre, nyomdai úton kell “X” jellel ellátni a mindenkori kormány által meghatározott párt/pártszövetség megjelölése érdekében.
    d.) ) A választási lapok megrongálása, (kapirgálás, radírozgatás, lefestés, összefirkálás, ikszezgetés) esetén a leadott szavazat automatikusan kormánypárti szavazatnak minősül.
    e.) A szavazáson meg nem jelenők szavazatát, rontott/rongált szavazatnak kell értelmezni, ezért a 26§/d bekezdésben foglaltak szerint kell eljárni.

  4. Schmidt Kommunizmuskutató Intézetet alapított

    MTI

    2011. október 21., péntek 16:21

    |

    Megalakult a Kommunizmuskutató Intézet, jelentette be Schmidt Mária, a Közép- és Kelet-Európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány főigazgatója pénteken, a Terror Háza Múzeumban megrendezett konferencián.

    A főigazgató azt mondta: a XX. századi totális diktatúrák közül a kommunizmus bizonyult a leghosszabbnak, az 1917 novemberében Oroszországban “berendezkedő” elnyomó rendszer összeomlásáig megőrizte demokrácia- és emberellenes vonásait.

    A kommunizmusnak csaknem százmillióan estek áldozatul. Ez a pusztító rendszer “fél Európát maga alá gyűrte”, majd megjelent a legtöbb kontinensen is. Schmidt Mária szerint a kommunizmus, vagy más néven “nemzetközi szocializmus” ma is emberek millióit fosztja meg attól, hogy önállóan rendelkezzenek sorsukról.”””

    MARI !

    TE DE EGY HÜLYE P.CSA VAGY !!!

    INKÁBB A MILLIÁRDJAIDAT SZÁMOLGATNÁD A HÜLYE INTÉZETEID HELYETT !!!

    PSZICCCCHIÁTER LÁTOTT MÁR ????? :o)))))

  5. …MER AMIBEN MOST ÉLÜNK AZ DENAGYON EMBERBARÁT MEG DEMOKRATIKUS KIZSÁKMÁNYOLÁSA A ZEMBEREKNEK NEM, TE MARIS ???!

    HA ENNYIRE HÜLYE VAGY, NEM KÉNE MÉG ITT IS ORRBA-SZÁJBA PROPAGÁLNOD !!!

  6. Nyílt választás kell, hisz gerinces a magyar ember, nem titkolja a szándékát.

    Huszas csoportokban lehet majd szavazni, csendőrsorfal előtt. Aki ránk szavaz az leteheti a kezét.

  7. @TrueY:
    Minek kopogtató cédula?
    Ha nem vallasz egy és ugyan azt az elvet, kopogtatás nélkül megy a TEK.
    Ajtóstul.
    A királyi többest pedig a három királyok is használhatják. (szóvivők)
    Szerintünk,mi, stb. stb. …….

  8. szerintem megmarad a “többpártrendszer” de olyan NDK-s mintára. szigorú központi kontroll alatt indulhatnak az egységpárti és a “független” jelöltek. mindenki döntse el, hogy ez vicces vagy nem…

  9. Azért, az a rendszer sem volt táncos-zenés. Mostanit meg fogjátok fel vidáman, jön az időutazás, a középkor, a feudális rendszer. Nem lesz olcsó a móka, csak a mindenünkbe fog kerülni.

  10. Magyarország sikertelenül pályázott az ENSZ Biztonsági Tanácsába tagnak. A Kelet-Európának járó helyre három ország pályázott, közülük Azerbajdzsán kapta a legtöbb, 74 szavazatot. Második Szlovénia 67 szavazattal, mi 52 szavazatot kaptunk. Az első kettő ment tovább a második fordulóba. Régiónként külön szavazólapok voltak, de összességében Marokkó bizonyult a világ kedvencének, a 193 tagállamból 155 támogatta BT-tagságát. Magyarországnál kevesebb voksot egyetlen BT-tagságra pályázó ország sem kapott.

    Újabb szégyen és égés, ami az orbáni Magyarországnak szól.
    Várjuk a leminősítést, a 400 forintos eurót, az 500 forintos benzin árat, a jó édes anyátokat fideszes tetűk.

    Igaz magyar ünnepelj a kisgörény orbán viktor nélkül is okt. 23-án. nagy örömmel hogy nincs itthon!

  11. Lécci-léccilevelezzétek már meg a címlaptündérrel, hogy ha felpincsizi a következő aktuális munkátokat, akkor ne olyan zanza legyen már a cím alatt , hogy annak az elolvasásával már meg se kelljen nyitni és el se olvasni az egészet, mint a múltkor a Schnittpálfikázással már le is lőtt Fidesz-magyar szótár esetében is. valami más, nem zanza, hanem izgalmas, felhívó jellegűt kéne kitalálni, amikor sajátmagatokat a munka elkészülte után címlapra ajánljátok, ami nem lelövi, hanem ráIZZgít a poenra.
    Sorban csupa ilyen van a kiajánlóban, Török Vidor műve is egészen le van lőve a hircsárdászian tökeredeti zseniális ötletével, amire eddig senki nem gondolt volna, hogy Ferike a frakción túl jórészt visz ám a baloldal szavazóbázisából -akkor minek nyissam meg.
    vagy ti vagytok a felelősök él akkor a kiajánlóba ne írjatok zanzát, vagy a címlaptündért kérjétek meg, hogy ne zanzázza már ki a cím alá is a műveteket.
    Persze nem muszáj egyet érteni velem, sőt: számomra az a szórakoztatóbb, ha semmiből nem okultok 😀

  12. A jelenlegi választási törvény alapjában rossz véleményem szerint.
    A listás bejutást el kellene törölni. De azt egy párt sem akarja, föleg a vezetők nem, hogy kiessenek a választásokon.
    Választójog a külföldi állampolgárságú magyaroknak.
    Ez megint egy olyan kérdés szerintem, aminek egyenes következménye a választójog. Ha nem itt fizeti az adóját, akkor csak tiszteletbeli állampolgár legyen, ne teljes jogú! Minket nyúznak itt belföldön, mint a békákat, és a felgyülemlett államkassza javait szétosztogatja minden párt a szavazatok reményében.
    Még hogy egykulcsos adórendszer…(Ígéret volt csupán)
    Még hogy felsőoktatás rendbe tétele…(Diákhitel esetleg, de magas kamattal természetesen)
    Sok probléma van kicsiny hazánkban, amit hozzáértő embereknek tudnia kellene kezelni, nem csak kocsikázni a luxus autókban..
    A jelenlegi parlamenti pártok véleményem szerint nem húzzák ki országunkat a csávából.
    Ötletszerű építkezésből, csak egy ideig-óráig álló kártyavár építhető.
    A nyugati tőke felszívja országunk javait, és kapu nk uniós támogatást cserébe.. ugyan már kérem..
    Porhintés az emberek szemébe.
    Még hogy

  13. Mondja azt valaki,hogy ez a választási törvény csak egy nagyon rossz vicc.
    Nem hiszem el,hogy Orbán és a Fidesz miket meg mer csinálni!Szabad választás a Fidesz és a KDNP között?Mi van,ha nem rájuk akarok szavazni?Gyurcsányról és Bajnairól állitják azt,hogy rengeteget ártottak az országnak,akkor az mi,amit Orbán és a Fidesz csinál?Sose volt még ilyen rossz az ország nemzetközi megitélése.

  14. @Lakásfelújító Feri: Háromszor olvastalak, ám nem nagyon értelek. Biztosan bennem van a hiba. Megjegyzem: Eddig 2,372 milliárd eurót kapott meg ELŐLEG formájában Magyarország az Európai Uniótól a 2007–13-as kohéziós keretből . Ez az a por, amivel hintik azemberek szemét azok a szemetek. “Margit, gondókozz!”

  15. @nolám:

    Valóban gondolkodni kellene az embereknek hazánkban.
    Csak arról szól a hírek, hogy kaptunk ennyi, meg annyi támogatást.
    Na akkor mi magyarok mennyivel támogatjuk a gazdaságilag fejlett országokat? Miért fejlettebbek tőlünk?
    Ugye hogy minden multi kiviszi a profitot az országból?
    Ugye hogy a bankok is ezt csinálják?
    Vagy elköltik beruházásra a befizetendő adót.
    Szégyen az, hogy egy ilyen országot, mint hazánk, engedtek ennyire kiszipolyozni, ennyire eladósodni.
    Mi nincs ebben az országban? Miért kell nekünk állandóan csatlósnak lenni?
    Ugyan már kérem. Megfelelő vezetéssel, akik nem a nyugati tőkét szolgálja ki, ki lehetne kerülni a csávából. Igaz, akkor elásnánk magunkat ebben a csodálatosan működő Európainak nevezett unióban.
    Jó ez az unió, egyes országoknak.

    “Oszt Pistám te is gondókozz!”

  16. Nem kell messzire menni, elég a sarki áruházig menni.
    Na gondolkozz!!!
    Itt mindenféle terméket tartanak.
    ÉLELMISZER, BÚTOR, RUHA, MŰSZAKI….ect
    Ezek kiütik a közelben lévő családi vállalkozásokat.
    Még ez is rendben lenne. De az már sehogy sem jó, hogy pl 3 hónapos határozott idejű munkaszerződéssel vesznek ki dolgozókat a munkaügyi központokból. Ezekre a dolgozókra persze az állam támogatást ad. Ingyen munka tehát, vagyis minimális. A három hónap letelte után ismét lapát a dolgozónak. Na mára elég is a gazdaságból, mert sz@rul érzem magam , ha belegondolok a sok okosnak vélt gazdasági szakemberünk hibáiba…

  17. @kvadrillio: Nem Kommunizmus Kutató, hanem Kommunizmus Dokumentáló Intézet lesz, egyszerűen elteszik a napilapokat, rögzítik az m 1-2, Duna 1-2 és Hír Tv adásait.
    A Szeretetügyi Minisztérium alapjait holnap rakják le, ünnepélyes keretek között.
    Az újbeszél, valamint az új hejesírás alapjait már álami szinten lefektették (SzP & SP).

  18. @Lakásfelújító Feri: Meg ne sértődj, de fogalmazzunk úgy, hogy rendkívül keskeny a látószöged. Amennyiben a kiskereskedések is olyan árakat és választékot tudnának, mint a multik, ők is multik lennének.
    Amennyiben van picinyke késztetésed, hogy okosodj, olvasd el az új munkatörvénykönyv javaslatot. Ez a jövő.
    Amúgy meg, tőlem egy sarokra van egy kisvállalkozásban működtetett bolt, az árai pontosan 50%-al magasabbak, mint pl. az Auchan. Szerinted hol vásárolok?
    A gazdasággal kapcsolatban pedig, nem egyszerű a helyzet. Abban az érában, ahol a szakértelmet felülírja a személyes elkötelezettség, a vazallusi magatartás, és az az elvárt idiotizmus, mely megakadályozza, hogy vetélytárs legyen……nos annak ez az eredménye. Ez egy rulett. Okos rulett, mert csak a nyeremény a játékosé, a veszteséget mi fizetjük.

  19. @Lakásfelújító Feri: Elismerésem, ha a Pistámozást az Örkény-Mácsay ihlette. Ezek az adatok hozzáférhetőek. Nem vagyunk “nettó befizetők”, ha erre gondolsz. Nézz utána, megteheted az adatok nyilvánosak. Amúgy, függetlenítheted az országot gazdaságilag, lelked rajta. A szabad kereskedelem és a gazdasági közösség számomra nem csatlósság.
    Álljunk a saját lábunkra, legyünk gazdaságilag függetlenek. Megtehetjük. Nagyok vagyunk, kimeríthetetlenek a természeti erőforrásaink, vas és aranybányák, dúsan termő (sem aszály, se árvíz) területek, a technikai fejlesztéseink kimagaslóak, az iparunk az első egyben van, energiát meg így is exportálunk dögivel, okosak és szépek is vagyunk. Szerinted miből tudnánk olajat, gázt, televíziót, számítógépet, IT és kommunikációs infrastruktúrát, ruhát stb. vásárolni?
    Válaszold meg kérlek, de kímélj a lózungoktól. (A GDP 4%-a a mezőgazdaság.)
    Lehetőleg konkrét megoldásokat javasolj és ne általánosságokban beszélj. Köszi.

  20. Lesz ott más szavazólap is, csak az 2,5 m hosszú lesz és külön kell kérni. Az ilyet kérők közül minden tizediket deresre húzzák, minden századikat karóba. A deres- és karóipari dolgozók már most rokonszenvtüntetést fontolgatnak.

  21. No mostan úgy döntöttem, hogy kilépek a politika hadszínterére, és ezennel megalakítom az “Öreg Csirke Nem Vén Csirke” (ÖCSNEMVCS) pártot.
    Shhhha valakinek ez nem teccik, dugja fel a háccsójába mindazt, amit eddigi életem folyamán bekaptam.

  22. @nolám: Helyreigazítom T. E. Nem. társamat!

    Választási Törvény 26§ c.) A választási lapokat (kizárólag a választás gyorsítása érdekében) előre, nyomdai úton kell “+” (és nem “X” jellel!) ellátni a mindenkori kormány által meghatározott párt/pártszövetség megjelölése érdekében.

    Ezzel egyrészt a mindenkori, vagyis örökös kormány által meghatározott pártok matematikailag összeadódnak 4/3-dá. Másrészt a kereszt a világnézeti toleranciánk fontos jelképe is, a miheztartás végett.

  23. Ti akartátok… a Vajna rendezi… 2/3-dal… Retro-feudál-kommenyizmus a címe… most forgatják… ez amolyan országos “kandikamera”… felveszik, hogy meddig bírja a nép faarccal, hogy a szájába taposnak stb… mindent ellopnak, az adóprést 100% ig nyomják… néztek mi:)))

    aztán majd ha pár év mulva beköpik, hogy kandikamera volt, megkönnyebbülten együtt fogtok velük röhögni…

    addig is az államforma: Kandi Köztársaság,
    az ország neve: Magyar Kandi Köztársaság