A kommunista Zöld Pardon helyén létrejövő országzászló meglátogatása igazi családi élmény lesz jövő tavasztól. Lesz ugrálóvár és alkotmánysimogató is.

Gulyás Gergely, az alkotmányt előkészítő eseti bizottság elnöke a sajtótájékoztatón elmondta, szeretnék igazán közel hozni az új, igazi alkotmányt a néphez, ezért egy olyan parkot hoznak létre, ami minden érzékszervünkön keresztül tudja majd érzékeltetni az új alaptörvényt.

Sok látogatót vonz majd bizonyára az alkotmánysimogató, ahol az első hitelesített másolatot érinthetik meg majd az állampolgárok. Lesz alkotmányozósarok, ahol még a legkisebbek is tudnak majd képes panelekből saját alkotmányt összerakni, a nagyobbak pedig saját kis agyagtáblákra égethetik ki műveiket.

Havonta egyszer Schmitt Pál legdöbbenetesebb hasonmása egy szervezett túrán vezeti körbe az érdeklődőket azon a kiállításon, ahol az alkotmányozás folyamatáról készült képek lesznek kiállítva, valamint olyan, kortárs alkotók festményei, amiket az új alaptörvény ihletett. A túra végén pedig lehet majd fotózkodni az alkotmány első, hitelesített másolatáról készült fotóval is.

"Egy élmény, egy család, egy ország." – zárta mondandóját Gulyás Gergely.

50 KOMMENT

  1. Természetesen csak a hivatalos keresztlevéllel rendelkezők tekinthetik meg Semjén Zsolt titkos pink csipkebugyiját amit a zalkotmány megszavazásának tiszteletére vett fel.

  2. “Az alkotmány be van oltva veszettség ellen? “
    Felesleges, ígyis-úgyis megveszik az alkotmányunkat. Annyira jó lett, hogy Németország, Franciaország, Kanada, Oroszország, Szváziföld és Kína is érdeklődik iránta. ( Oroszország persze kettőt akar belőle venni, mert az alkotmányunk sajnos csak 10 000 000 km2-ig garanciális 🙁 )

  3. munkahlyek mikor lesznek.zászlórudak, összeokádott alkotmány, csujjogatás….eddig erre telt e szent bagázstól.

    hol vannak a munkahelyek????????????????????????????????????????

  4. @Kabbe: most tervezik hosszabbítani a heti munkaidőt, csökkenteni a szabadságot, rövidíteni a felmondási időt. Ebből lesznek munkahelyek? Lószart, rabszolgábbak leszünk annál is, mint amennyire eddig voltunk.

  5. @Kabbe: szerinted a zászlórúd magától betonozódik majd? kellenek majd emberek akik
    – kibányásszák a vasat a munkagéphez
    – akik újraindítják a miskolci kohót / vagy megrendelik dújvárosban a vasat
    – akik összerakják a vasból a gépet
    – akik kikeverik a betont/leszállítják/lyukat ásnak…
    nem folytatom, de ha végiggondolod, legalább pártucat munkahely teremtődik és akkor még a simogató személyzetéről nem is beszéltünk.

  6. @Brendel Mátyás:

    Állítólag a jobb alsó karra tetoválják a vonalkódunkat, melyeket Orbán Viktor adományoz a nép minden gyermekének. 13 szám csupán.
    Ez az enyém: 0200509283009

    Orbán Viktor miniszterelnök felkérése alapján a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalától levelet kaptunk, szám szerint 4 levelet, ennyi a választásra jogosult a családban. Vonalkódunk 4-4 db.

    A “Hallgassuk meg egymást” válasz kérdőíven szerepel a nevem, lakcímem, -aláírásom, e-mail címem,ha közlöm-és szerepel két darab vonalkód, mely szkennelve a kérdésekkel együtt kíválóan alkalmas az összes magyar választó szimpátiájának azonosítására,feltérképezésére. Szerintem azonnal le kellen állíttatni ezt a célzott Fidesz adatgyűjtést.

    A kérdőív alapján Orbán tudomására jut:

    1. Válaszommal megtisztelem, és egyetértek.
    2. Válaszommal nem tisztelem meg, tehát ellenség vagyok.
    3. Válaszomat megkapja, de az tiszteletlen, tehát ellenség vagyok.
    4. Válaszom alapján tudja, mely választókerületben ki szimpatizál vele.
    5. Válaszom alapján tudja, mely választókerületben ki nem szimpatizál vele.
    6. Közpénzen elektronikus címeket gyűjt, mely alapján a Fidesz szimpatizánsok könnyen elérhetők, e-mail cím alapján az Internetről egy sor információ leszedhető, mely bővebb képet mutathat a választóról..
    7. A kérdőív alapján számmal láttak el engem és családomat, melyhez nem járultam hozzá. Egy általam nem engedélyezett nyílvántartásba kerülnek adataim, miszerint, ha nem válaszolok, akkor is a feldolgozást követően ott az adat rólam: “válasz nem érkezett”
    8. Zaklatásnak veszem a levelet, melyet részemre megküldtek.
    9. Aláírásom újabb azonosításra szolgál.
    10. Bitang módon a kérdések után jön egy figyelemelterelő kép, és alatta nagyítóval olvasható apró betűs rész, miszerint aláírásom azt jelenti, hogy adataimat használhatja a bűnszövetkezet, és hozzájárulok a további pénzköltéseikhez, családunk zaklatásához.
    11. Nem emlékszem, hogy adtam volna felhatalmazást a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalának, hogy miniszterelnöki döntésképtelenség esetén egyáltalán adataimat kiadhatják-e, felhasználhatják-e, bevonalkódozhatnak, mint egy terméket.
    12. A miniszterelnöknek nem feladata az állampolgárral történő levelezés. Orbán túllépte feladatkörét. Orbán felelőtlenül kidobálja a pénzt az ablakon.
    13. A miniszterelnök feladat- és hatásköre: A miniszterelnök feladatai egyrészt az Alkotmányból, másrészt egyéb jogszabályokból vezethetők le:

    13/1. javaslatára nevezi ki és menti fel a köztársasági elnök a minisztereket, ennek megfelelően a kormány csak akkor tekinthető megalakultnak, miután tagjait megválasztották;
    13/2. vezeti a Kormány üléseit;
    13/3. a kormány által hozott rendeleteket és határozatokat aláírja, biztosítja azok végrehajtását;
    13/4. Az Országgyűlés elé terjeszti a kormány programját és a kormány munkájáról készített beszámolót;
    13/5. a Honvédelmi Tanács tagja;
    13/6. gyakorolja a munkáltatói jogokat a miniszterek tekintetében.

    A miniszterelnök kinevezi, megbízza például:

    13/7. az országos rendőr-főkapitányt,
    13/8. a Nemzeti Hírközlési Hatóság Tanácsának elnökét,
    13/9. a Kutatási és Technológiai Innovációs Tanács tagjait,
    13/10. a Szervezett Bűnözés Elleni Koordinációs Központ főigazgatóját.

  7. @Öreg Sam:
    Humor az volt addig, ameddig nem lett 2/3. Meg kordon döngetés.
    Az al-kotmányparkban lehetne sakktábla is emberszabású bábukkal.
    A vezér addig tologathatja a parasztjait (bocsi, gyalogjait, nem akarom megsérteni az igazi stratégiai játék élvezőit), ameddig a nép be nem rosál. Jelenleg amúgy csak sötét bábuk vannak.
    De az új, öhöm, új alkotmány azon van, hogy ne is legyen világos.

  8. @ebedli:
    A NENYI helyett minden rendszerben a Fahrenheit 451-t tenném kötelezővé,jó ütemben haladunk,hogy elhagyhassuk előle/utána a “scifi” megjelölést. Nekem a komenizmusban is egyik kedvencem volt ez a regény, olybá tünik,hogy ideje leporolnom.

  9. @Dour (the sociopathic):
    Valaki egyszer azt találta mondani, (Karinthy?)hogy akinek van humora,mindent tud.Akinek nincs,az mindenre képes…
    Ideje vissszavonulnom,diétázni,prosztatát massziroztatni,pépes kajákat csócsálni,eljárt felettem az idő,ez a szép uj világ már nem kell nekem.
    Csak az a qrva pénz! Átállok cserekereskedelemre 🙂

  10. @Öreg Sam:
    Ugyan már. Soha ne add fel!
    Ha már nincs fogad, mehet a pépes. Én is olyan öreg vagyok, ha lehajolok, kipotyog. Dié
    ázni pedig fogsz. A nyugdíjadat se tudod cserélni, nem lesz.
    Az idő pedig relatív. Még talán három év.
    Cserekereskedelem? Add a prosztatád a költségvetési hiányba.
    Nem Te teremtetted, hanem a képviselők.
    Az tény, hogy a nevedben.

  11. Én azt is hallottam, hogy az igennel szavazó képviselők lovasszobrai is ebben a parkban lesznek elhelyezve.
    Továbbá lesz Nagy Könyv is, amelybe az áruló, nemmel szavazó vagy tartózkodó képviselők nevei lesznek beírva csupa kisbetűvel.

  12. Az IGEN-nel szavazó képviselők nevei örökre fennmaradnak, tettük nagyságára minden emberfia emlékezni fog, az általános iskola első osztályában a teljes névsort tudni kell év végére.

    Ezt szimbolizálja majd az is, hogy nevük egy szappanbuborékra lesz felírva aranyfüsttel.

  13. ezek a hírcsárdás posztok tök jók, de utána elolvasom a kommenteket és azok meg kurvára nem viccesek. Fiúk könyörgöm ne erőltessétek, ami nem megy mert agyfaszt lehet kapni a kommneteken annyira szarok.