Legyen köztársaság és ne legyen kiadatási egyezménye hazánkkal, ezek az egykori miniszterelnök alapvető elvárásai.

A sajóbábonyi egészségnapon hirdetett programot a volt miniszterelnök. „Aszere he-ha…” – jegyezte meg vérpezsdítő beszédében a Las Ketchup együttest idézve a sukorói Dreyfus kapitány, majd hozzátette: „La Kukorádzsá, La Kukorádzsá, sálálálálálá”. A helyszínre szállított nyugdíjasok az ingyenes vércukorszint-mérés után üdvrivalgással biztatták a minisztert, aki kiemelte, hogy „Beszame múcsó.

A helyszínen tartózkodó Fidel Castro kubai, szenior mazsorett hagyományőrző együttes rövid formagyakorlattal köszöntötte az ellenforradalmárt, majd szivart sodortak a combján. Gyurcsány a beszéd érthető részében kiemelte, hogy egy új párt már kevés, új országra van szükség, ahol a demokraták új alapokon felépíthetik a Magyar Köztársaságot, aminek  szerencsére január 1-jétől már a neve sem foglalt.

Az ország helye egyelőre bizonytalan, de Gyurcsánynak van  pár off-shore címe, ahova be lehetne jelenteni. (Eddig a Trinidad és Tobago merült fel, ahol Magyarország Calle della Polipos 8. szám alatt helyezkedne el, főleg a földszinten, de tárgyalások folynak egy emeleti galériás lakásról is.)

21 KOMMENT

  1. Végre lesz valami a “Gyerünk csináljuk meg” szlogenből?
    Trinidad és Tobago szép tengerpartú, trópusi helynek tűnik, én megfontolnék egy költözést. Legalább a gáz ár változással nem kéne foglalkozni.

  2. Lenne gy tippem kiket menekíthetne Fletó az új Magyar Demokratikus Köztársaságba. Szerintem mi akik maradunk szívesen összedobnánk a repülőjegyek árát.

    Kicsit pragmatikusabban nézve a dolgot az Euró bevezetése ott egy picit necces lesz. Másrészről viszont jó eséllyel nincs kiadatási egyezményünk Trinidad és Tobágóval.

  3. gyf és vazallusai területeket választanak le Mo.ról, a “hátrányos helyzetű” rétegekre támaszkodva, és ezt saját törvényeik szerint akarják működtetni, Mo. ellenében?

    azért ezt ne kiabáljátok el…

  4. Fletó egyszer nyilatkozta, hogy „aki el akar menni ebből az országból, az menjen”.
    De akkor menjen, és vigye megával a bajtársát is.
    A jelenlegi vezír is csak a bajt társítja.
    Mondjuk a Holdra.
    Ott van még eladó néhány hold üres telek.

  5. @Dour (the sociopathic): Neked asszem nem a koponyád sima, mint a biliárdgolyó, hanem az agyad felszine 🙂

    Fletó soha nem nyilatkozta azt, hogy aki el akar menni ebből az országból, az menjen. Fletó azt nyilatkozta, hogy “a vállalkozók (akiknek nem tetszik a járulékteher) megtehetik, hogy elmennek ebből az országból, tessék, el lehet menni (gy.k. semmilyen jogszabályi akadálya nincs) , (és amit a hírtv kivágott, a folytatás) , majd mi itt maradunk a nyugdijasokkal. “

    Úgyhogy pontosan senkit nem biztatott az elmenetelre. Pontosan arról volt szó, hogy a nyugdijakkal gond lesz, ha a vállalkozók élve az alkalommal, elmennek. De ennek a megértéséhez az elkúrtadozásnál szofisztikáltabb gondolkodás szükséges.Vagy nem a csak hörrtv-ből való tájékozódás. Mer’hogy nemcsak Lézer Jani beszédjét vagdalták meg a későújkor médiatörténelmében.

    A nyugdijakkal márpedig gond lesz. (Ha elmennek a vállalkozók, ha nem). Ezt érzik a mostaniak is. Ettől jönnek olyan brilliáns ötletek, hogy csak a 2 gyerekes házaspároknak (!) lesz a jelenlegi nyugdijkorhatár, a többieknek magasabb, meg hasonlók.

    A manyup pénzek lenyulását, azt hiszem, erősen meg fogjuk még szívni a későbbiekben. (És valószinüleg a fiatalok jobban.)

  6. Ezennel felajánlom 1400 négyszögöles kisújszállási telkemet a Magyar Demokratikus Köztársaság számára, elvégre mégsem járja, hogy valami koszos dél-amerikai ország egyik lakásában legyen. A telken van hétvégi ház, kerekes kút, pottyantós deszkabudi, pár barackfa és egy kis szőlő. Villany és gáz ugyan nincs bevezetve, de az elszánt demokrata a legsanyarúbb körülmények közt is kibírja.

    Csak két feltételt támasztok:
    1. Szerény ellenszolgáltatásként adják nekem az Apró villát.
    2. Gyurcsány úr vigye magával az összes demokrata haverját, és ha már mind bent vannak, aknázzák körül a telket, hogy senki ne tudjon visszajönni.

  7. @DarthVader:
    Olvasd el a főcímet. Ha eleve komolyan veszed, akkor veled van a baj. Próbáld értelmezni.
    Magaddal se tegyél kivételt.
    Sértegetned sem kellene.
    De, hogy okot adjak rá, szívesen vennék erőszakot a fülednél fogva a szádon.
    Részemről ennyi veled szemben.