Szexuális preferencia alapján való diszkriminációra hivatkozik az a meleg szendvics, amely a napokban beperelte munkaadóját.

„Semmi bajom a szendvicsekkel, nekem is vannak szendvics barátaim, de a melegséget szerintem nem egy étteremben kéne hangoztatniuk. Különben nem emiatt rúgtuk ki.” – nyilatkozta az ügyben érintett étterem tulajdonosa, aki szerint a szendvics egész egyszerűen megbízhatatlan volt, mindig késve érkezett, és a vele való munka mindenkiben rossz szájízt hagyott.

Az ügy kapcsán a reakciók vegyesek: míg a Jobbik tűzoltónak öltözött ÁNTSZ-ellenőröket küldene járőrözni az ország összes éttermébe, a Társaság a Szabadságjogokért kijelentette: május elsején tiltakozásul meleg ételutalványokat fognak osztani a Városligetben.

Az eset egyébként nagyon hasonlít egy tavalyi ügyre, amelyben egy forró almás táska állította, hogy szexuálisan zaklatták egy budapesti gyorsétteremben, de eszünkbe juthat az a 2010-es botrány is, amely egy félbarna kenyér rasszista indíttatású megkéselése kapcsán pattant ki. Egyik ügyben sem született még elsőfokú ítélet mivel az ügyeket tárgyaló bírókról kiderült, hogy szeretik fejhangon énekelni a korai Edda-dalszövegeket.

6 KOMMENT

  1. Ha ezek ennyire fölkapták a vizet, akkor mit szóljon a köcsögduda, akinek a többiek szalonképesebb minősítéseihez képest ezzel a súlyosan sértő jelzővel kell együtt élnie,

  2. Reggel fekeltem a meleg ágyamból, felvettem a meleg papucsomat, letusoltam meleg vizzel, felvettem a meleg farmerem adtam egy reggeli meleg csókot a meleg páromnak és bejöttem dolgozni a meleg munkahelyre. Amugy 3 hete Londonban voltam és senkit nem érdekel hogy egy roma a portás, egy indiai a fogorvos, egy arab a mentös vagy egy meleg pár smárol a metróban…

  3. Ennél cifrább dolgokat is hallani mostanában.

    A cigánypecsenyét nem hívták be állásinterjúra. Az orosz hússaláta nem ment át a nemzetbiztonsági vizsgálaton. A kijevi csirkemellet radioaktív sugárzással vádolták, a palóclevest meg nem vették fel rádiós hírolvasónak a tájszólása miatt.

    Folytassam?