A nyugdíjazási tervek, a médiatörvény és az alkotmányozás elleni tüntetéseken kívül demonstrálnak a Fradi, a szeles idő és a törpék diszkriminálása ellen is a héten.

A sort csütörtökön a Rendészeti és Közigazgatási Dolgozók (RKDSZ) nyitja a Parlament előtt a Kossuth téren, hozzájuk csatlakozik majd a Góliát Egyesület az Alacsonyan Élők Jogaiért, amelynek tagjai a híradóbemondók és a balhátvédek túlzott magassága, valamint az elhibázott áruházi csokielhelyezési trendek ellen tüntetnek majd. 

Péntekre, szintén a Kossuth térre hirdette meg tüntetését a Mocskos Lilák Kulturális Egyesület is. Az eseményen a Fradi NBII-be sorolása ellen tüntetnek majd. Információink szerint a tüntetésen jelen lesz az MLSZ néhány munkatársa is, azt még nem tudjuk, hogy felvilágosítási vagy ellentüntetői célból.

A legkomolyabb sajtóvisszhangja a Tipográfusok Nemzetközi Szövetsége szombatra tervezett nagygyűlésének lehet majd, amelyen a Comic Sans fontok indokolatlan használata ellen szeretnének felszólalni többen is. Itt állítólag fellép az erdélyi Times New Román zenekar is. Az LMP csütörtökön és pénteken is utcára vonulna, ám Schiffer András frakcióvezető szerint attól is függ az egész, hogy milyen idő lesz, mert ha nagyon szeles, akkor inkább otthon maradnának.

Meg nem erősített információink szerint több utcakővel felszerelkezve főmunkatársunk, Lakatus Endre István is az utcára vonul, de csak azért, mert egy félreértés miatt úgy tudja, melegtüntetés is lesz a hétvégén.

4 KOMMENT

  1. Ideje lenne folytatni ezt az évszázadonként fellázadunk hagyományt, ugye Rákóczi(1703-1711), aztén volt 1848-49, aztán ’56. Szóval, tisztelt álampolgárok, húzzunk bele.

  2. OFF: Viccen kívül:
    tuntetes.blog.hu/
    Április 15. 18 óra “Egymillióan a magyar sajtószabadságért” facebookos mozgalom tüntetése az alkotmány ügyében
    Helyszín: Budapest, Alkotmány utca

    Április 16., 10 óra Rendvédelmi szervezetek tiltakozása
    Helyszín: Hősök tere – Parlament

    Április 16., 15 óra Magyar Demokratikus Charta – Demonstráció az Orbán-alkotmány elutasításáért
    Helyszín: Budapest, Batthyány-örökmécses

    Április 17. 14 óra “Nem erről volt szó!” A Lehet Más a Politika a tervezett alkotmány ellen.
    Helyszín: Budapest, Vörösmarty tér

    Április 17., 17 óra Az Élet Menete
    Helyszín: Budapest VII. Klauzál tér

    Április 18.
    17:00 “Magyarország: Köztársaság” szoboravató
    Helyszíne: XIII. kerület, Helia Hotel mögötti park (Budapest, Kárpát utca 64. mögött, az Újpest rakpart sétálórészén). (MSZP)

    Április 18.
    19:30 Fáklyás felvonulás a Magyar Demokráciáért
    Találkozó: Jászai Mari tér
    Fáklyás felvonulás a magyar demokrácia mellett kiállásként a Duna-parton (MSZP).