Az új alkotmány tervezete szerint a Magyar Köztársaság elnevezés helyett a Magyarország név lesz az érvényes. Ez a szabály nem csak az államformára, hanem hazánk bármilyen kontextusban történő említésére is vonatkozik.

Ha valaki a jövőben például egy korrupciós ügy, vagy megvesztegetési botrány kapcsán Banánöztársaságnak nevezi hazánkat, akár bíróság elé is állíthatják. Ugyanígy tilos az Eszköztársaság, Rétköztársaság, Barátok Köztársaság, gúnyos élű, estenként mókásnak tűnő hasonlatok használata.

Rend nélkül nincs fejlődés, fejlődés nélkül pedig ugye nincs rend!” – fogalmazott Schmitt Pálné, Katalin asszony, majd elvégzett egy légzőgyakorlatot terpeszállásban a Sándor-palota teraszán.

Ha valaki kritizálni szeretné a Magyarországon uralkodó viszonyokat, és továbbra is ragaszkodik egy egzotikus párhuzamhoz, akkor is kerülnie kell a Köztársaság megnevezést hangsúlyozták az előkészítő bizottság tagjai. Így a Mangókomcsi-, Kókuszproli-, Papayamutyerák-, Kurkumapanama-, Datolyagengszter-, Vérpudingsusmus,- ORSZÁG elnevezések mind-mind használhatóak.

Akármilyen szövegkörnyezetről beszélünk, a lényeg, hogy országra végződjön, és akkor senkinek sem lesz bántódása” – fogalmazott Szájer József, majd rálehelt a rollerének kerekeire szerelt rozsdamentes küllőrombolókra.

93 KOMMENT

  1. Földrajzilag akkor ez itt az Orbán-medence?
    MagyarOrbán az orbánmedence Monakója…
    Úgy tudom, h már tárgyalnak a GPS megreformálásáról is:
    Felcsúton lesz az origó… illetve az Orbán-pont, ahonnan számítják a további koordinátákat…

  2. “fogalmazott Schmitt Pálné, Katalin asszony, majd elvégzett egy légzőgyakorlatot terpeszállásban a Sándor-palota teraszán” na itt szakadt el minden :))))

  3. @h.kovacs: de bakter! Az ángliusoknál ma is alkotmányos monarchia van, él a királnőjük is, miért nem kérdezi meg onnan, hogy kell átalakulni királysággá úgy, hogy a plebsnek is jó legyen?
    Hovatovább felmerül bennem az a mocskos gondolat is, hogy mivel az alkotmány és a törvények is a Magyar Köztársaságra vonatkoznak, netán az államforma átkeresztelésével akarják érvényteleníteni a törvényeket. Jó logika, nem kell annyit melózni rajta, mint az összes törvény egyenkénti módosítgatásán, csak miért nem ezzel kezdték ősszel?
    Vazze, HitIer nem volt ilyen idióta, mint ezek, pedig az se volt normális. Mondom ezt azért, mert ő legalább felvirágoztatta országát pár évtized alatt, a sok idiótasága mellett, ezek meg csak csapkodnak össze-vissza, mint a ménkű – eredmény nélkül.

  4. Kétharmados államforma, mégis mit vártatok?
    A Gányolmány a legfontosabb! A nagyarányú adócsökkentés megvolt – az emberek többséges kevesebbet visz haza nettóban.
    Gazdasági sikertörténet – 400 forintos benzin, 81 százalákos februári éves hiány.
    Erre szavaztatok nem?
    Tessék otthon kifüggeszteni a a NENYI-t és mindenki jobb kedvű lesz. Tessék a manyup békekölcsön reálhozam értesítő mellé tenni, ami kellett a gazdasági szabadságharchoz szeretett kormányunknak és Vezérünknek.

  5. @millhouse: életem, akár egy normális érvet mondj, hogy mi szükség van az átnevezésre, és egy előnyt mondjál.

    ha sikerült, még akkor is mondok hetvenhárom ellenérvet, és még így is te szophatsz le engem. puszi

  6. Milyen átnevezésre te faszkalap?

    Neked mi bajod a Magyarország névvel?

    Egyébként meg a te problémád, nekem így tetszik, úgyhogy érveljél te ellene, ami elég nehéz lesz:

    -Magyarországot ne hívjuk Magyarországnak!!
    -Miért is?
    -öööööö

    Kb ennyi

    Amúgy meg anyád szopjon le téged, tudom ajánlani.

  7. @mrgumby1: Én értem miért kell átnevezni. A Schmitt Pál nem értette, hogy mi a különbség az ország neve és államformája között.

    Schmitt Pál azt sem tudja, hogy mi a főváros, mi az ország közötti különbség.

    Nézzétek meg: http://www.keh.hu/index.php?submenu=schmitt_pal_eletrajz&cat=51

    Civil tevékenység

    Magyar Köztársaság nagykövete Svájcban (1999 – 2002)
    Magyar Köztársaság nagykövete Madridban (1993 -1997)

    Ma már budai köztársasági elnök a mi Palink a felfüggesztett börtönbüntetése ellenére.

  8. @millhouse: teljesen mindegy minek nevezi vezéred ezt az országot,amíg ilyen hülyékkel van tele, mint ti.ettől előbbre mozdulunk?ezek a foscsomók még egy szalamaszálat sem tettek odébb az ország érdekében,8-hónapja csak saját hatalmuk megszilárdításán dolgoznak.húzd már ki a fejed a seggéből,és nézz körül

  9. nu, erre legalább 6-ot tüsszentettem ! :O) de ennek is az oka, hogy ezek a mogyorófák virágzanak, goznak occt ontják mindenfele a pollenjeiket……:D

    ÉJJEN A KÖZ TÁRSASÁGA ! 🙂

  10. @regress: Hiába hisztizel. Hogy kik mit tettek az ország érdekében, ne taglaljuk, rosszul jönnél ki belőle.

    Hagyjuk má ezt a vezérezést, uncsi.

    Egyébként meg remélem is, hogy kellőképpen megszilárdul a hatalmuk, mert az azt jelenti jól melóznak. Ha meg nem, úgyis repülnek akármilyen az alkotmány.

    Nyolc év múlva visszatérhetünk a dologra 🙂

  11. @regress: Többet tett a nyolc hónap alatt, mint a ti csodás elvtársaitok Kun Bélától Rákosin, Gerőn, Kádáron, Gyurcsányon át együttvéve kilencven év alatt. Te is kihúzhatnád a fejedet. Ha nem lenne odanőve…

  12. MOST MEG MENEK A SZÁNTÓFÖLDJEIMRE EGY KICSIT SZÁNTANI-VETNI, KÖZBEN PEDIG A BIJÓ-MASSZÁMAT IS MEKKÉNE-ÁT KÉNE GYÚROGATNI, DE EZ ALATT CSÖPÖG…CSURRAN-CSEPPEN AZ AGYAS-PÁJINKÁM IS ..MÉG A VÉGÉN TCUNA-MI ? LESZ BELŐLE ! …OSZT BERÚG TŐLLE AZ EGÉSZ FÖLDGOLYÓ ! 🙂

  13. AZUTÁN MOSTAN, TAN..ÉPPEN A SZT-TISZTEKET SZÁMOLGATOM, HAMÁR TSZ-EKET NEM LEHET, MERT MEGVETTE A ZORBÁN-CSANÁD ŐKET…., de közben eszembejut LázáR-álma is a FŐTÁV-MEGRE GULÁZÁSÁRÓL, BEVILLAN HENDE egyéni SZÉK ELLÉSSE IS……,MEG A SZÁMLAGYÁROSOK KÖZÖSSÉGÉNEK INTENZÍV REUMÁS FÁJDALMAI……..:o)

  14. @szárny:
    Bocsi.
    Nem akartam beleszólni, de ha jól emlékszem volt már négy évig. Nem felelt meg.
    Viszont mit is tett nyolc hónap alatt? Pontosabban kinek, és mit?
    Ja, és mielőtt “megkapnám a magamét” pártatlan vagyok.

  15. @matyesz007: orbanisztán, Orbán vezér, viktátor, stb, stb. Egyrészt unalmas, másrészt ezen megszólítások ismételgetésével nem értek el semmit szánalmas bérkommentelők.
    Sajnos a legtöbb embert nem lehet ily módon befolyásolni.
    Pihizzetek kicsit, azért a 40000 forintért nem kell olyan szorgalmasan irogatni. Bölcsészpalánta, és levitézlett szennylapszerkesztő, bújj ki odúdból, szellőztesd ki olcsó cigarettád füstjét, de legjobb lenne, ha a fejedet szellőztetnéd ki. Ezek után kezdj el valami normális becsületes munkán gondolkodni. Vigyázz, mert mivel nem értesz semmihez, nehéz lesz a kezdet, de talán még reménykedhetsz egy új életben.

  16. Én nem vagyok elkötelezett sehova sem, de a fanyalgók mondják már meg, hogy amikor a hazájukra gondolnak, akkor melyik kifejezés jut eszükbe? Magyarország, vagy Magyar Köztársaság? Nézzetek rá a külföldi hírekre, vagy csak a Google Mapsre! Nem az szerepel, hogy Republic of Hungary, hanem csak simán Hungary. Nem tudom miért bántja ez egyes emberek érzékszervét. Az államforma nem változik és ez a lényeg!!

  17. @millhouse: a hatalmuk megszilárdítása alatt azt érthette az elvtárs, hogy nem lehet majd őket elmozdítani, ha nem tetszik… az alkotmányt sem…
    Nem tudom észrevetted-e, de már nincs kihez fordulni, ha para van az alkotmánnyal/egyéb törvényekkel 😉

  18. az indexhez köthető kommentelők szerintem simán összehozhatnának egy őszirózsás forradalmat, pedig még csak tavasz van. De legalább lehetne nyüzsögni. Gondolom úgy neveznék el, hogy őszirózsás fesztivál.

  19. @millhouse: “Hogy kik mit tettek az ország érdekében, ne taglaljuk, rosszul jönnél ki belőle.”

    – Hülyegyerek! Ird csak le szépen mit írnál ha Gyurcsány produkál 81 százalékos éves tervezett hiányt februárban! Szedd már ki a fejed a vezéred seggéből!

  20. Nem tudom, mi a bajotok, Magyar Köztársaság, Magyarország… tökmindegy. Talán a korábbi verzió valóban jobb hangzású, de el kell ismerni, hogy száz emberből 99 úgy gondol a hazájára, hogy Magyarország. Lehet, hogy felesleges a változtatás, de annyira mindegy a dolog, nem értem, mit fröcsögtök.

    @csaron: Ha baj volt az Alkotmánnyal, eddig sem volt hová fordulni. Az AB se eddig, se ezután nem nyúlhat/ott hozzá az Alkotmányt módosító törvényekhez.

  21. Az igazi baj az, hogy ez is csak olyan “koronaúsztatás”, mint a többi. Érdemi munkát ez a kormány idáig ugyanis nem végzett, gyakorlatilag szinte semmit. És a jelek szerint, egyszerű alkalmatlanság és a hozzáértés hiányának okán, nem is fog.

  22. @fakopács: Most nemazé, de beszólok. Fletó úgy nem csinált hiányt, hogy megduplázta az államadósságot. Nem mondom, szép teljesítmény. Ha az elkövetkező időszakban csak stagnál ez a szám, akkor is többett tesz le az asztalra Viktor mint a szocik valaha is összesen.

  23. @matyesz007: Orbán nagy szolgálatot tett az országnak azzal, hogy tökéletesen kiradírozta a politikai erőtérből az MSZP-t, ami nélküle gyakorlatilag lehetetlen lett volna. Gyurcsány meg a hasát fogja a röhögéstől. A régi MSZP-től ő ugyanis legalább annyira meg akart szabadulni, mint Orbán, de ez neki Orbán nélkül egyáltalán nem sikerülhetett volna. Abszolúte kizárt.

    Orbánnak, ennek a semmihez sem értő, felkészületlen, faluszéli verekedő bunkónak ez egy valóban vitahatatlan történelmi érdeme. Ez minden. Más nincs. Csak a fekete leves. Amit majd feltálal még nekünk ez a primitív seggfej.

  24. Beszarok! Úgy látom ez a nyolcas igencsak az agyukra megy a gágogóknak! Nyolc év alatt a ti kedvenceitek mi a bánatos f…t csináltak? Mondjuk csináltak, nem is akármit. Sok milliárdos adósságot, honvédségi panamát, Nokiás doboz tranzakciót, és reggelig lehetne sorolni a disznóságokat. De az persze nem jut el a csökevény agyatokig ugye? Most meg itt agyatlankodtok meg rinyáltok azóta mióta emezek nyertek. Úgy kell nektek! Riogattátok volna időben az előző kormányt hogy baj lesz mert meg fog jelenni a “patás”! Most meg már itt van és azt csinál amit akar. Köszönjétek magatoknak!

  25. Azért kell megváltoztatni a Magyar Köztársaság elnevezést mert a Magyar Köztársaság miniszterelnökét már leugatták, felmosták vele a padlót, nem kicsit, nagyon, míg Magyarország miniszterelnöke tiszta lappal kezdhetné el újra.

    Saját maga lejáratását.

  26. @szárny: Kadart azert ne tedd egy sorba ezekkel
    tudom, hogy alhirportal, de mashol is felmerult
    tenyleg mi a afsz abjuk van sokaknak, hogy Magyarorszag neve Magyarorszag es nem Magyar Koztarsasag
    allamformaja meg Koztarsasag?
    erthetetlen
    en amerikaban elek, de ha megkerdezik hol szulettem, tuti nem azt mondoma Magyar Koztarsasagban/ raadasul akkor meg Nep/

  27. Úgy birom mindig, ahogy ezek a liberális hülye műmájerek fideszdroidoznak.
    – Igaz, hogy az MSZP az MSZMP vagyonának, szellemiségének és kapcsolatainak a folytonos jogutódja
    – igaz, hogy a “rendszerváltó” alkotmányt még ők írták, olyan “kompromisszumos” közegben, ahol még ők diktáltak
    – igaz hogy tele vannak bűnözőkkel, lassan kiszorítják a “feketegallérosokat” a börtönökből
    – igaz hogy Gyurcsány maga mondta hogy hazudtak, elkúrták
    – igaz, hogy Bajnai megválasztásán az internacionálét énekelték teli torokból
    – igaz, hogy azonosíthatatlan rendőrökkel verették szét az elégedetlen tömegeket, sokszor még a járókelőkre is rátámadtak
    – igaz, hogy a titkosszolgálatokat pártcélokra használták
    – igaz, hogy újabb és újabb eladósításokkal takargatták a gazdasági hozzá nem értésüket
    De ezek a dolgok ne zavarjanak benneteket, nektek van igazatok! Irígylem az eszeteket!

  28. Előre jelzem, véleményem szerint egyik sem jobb a másiknál, mindnek szénbányában lenne a helye – talán úgy hoznának hasznot. Az átnevezéssel alapvetően az a problémám, hogy az állam hivatalos megnevezésének kell-kellene minden “hivatalos” helyen szerepelnie (pl.: személyi okmányok, fejléces papírok, táblák, “hivatalos” névjegyek, és még ezer más). Ezek cseréje gondolom nem két pusziba és három dagályos beszédbe-szemöldökráncolásba fog kerülni. Ugyanez vonatkozik a többi átnevezésre is (Ferihegy, közterületek, közintézmények, stb).

  29. @Húsleves:
    Mert Fletó elkúrta -bár nem tudjuk mit és hogyan, de saját maga mondta ergo úgy kell legyen- ebből következik, hogy a Fidesznek meg egyenesen kötelessége szétbaszni az országot, igaz-e levesestáltöltelék?

  30. @BigSam:
    nem kell cserelni
    az allamforma Koztarsasag
    tehat hivatalosan Magyar Koztarsasag
    de az orszag elnevezese Magyarorszag

    ugy tudom Nemet Szovetsegi Koztarsasag van de Nemetorszagnak hivjuk
    kulfoldon Germany, vagy Deutschland

    az erdekesebb kerde, hogy ezzel megvaltozik-e kulfoldon az elnevezes
    tehat maradunk Hungary, vagy Magyarorszagnak kell hivni minket

  31. @Húsleves: Az MSZP-t el kellett takarítani, ez vitathatatlan. Már azzal mérhetetlen károkat okozott az országnak, hogy volt egyáltalán. És a legnagyobb kárt azzal okozta ráadásul, hogy csak Orbán és a Fidesz bűnbandájának volt erre a sokszorosan elkésett szarpucolásra tényleges lehetősége.
    Hát igen a fizika komoly tudomány. Hatás, ellenhatás. Az MSZP-t a gazemberségben csak a vele azonos súlycsoportú tényező üthette ki, senki más. Ez van, ezt kell szeretni.

  32. @millhouse: na segítek. mivel az alkotmányjoggal egész jó a viszonyom, többek közt abból írtam a szakdogámat is, így ugyan azt nem mondanám, hogy vmi elképesztő lángelme vagyok, de annyi rálátásom van, hogy ezzel a változtatással 0 db előny jár, tehát nulla, mert az nem előny h mondjuk te hogy gondolsz a hazádra.

    én pl dr vagyok, de rám se úgy gondol az anyám h dr fiam, ettől még a lakcímkártyámban és a személyimben az van. és ha félmilliárd szerződésen meg papíron lenne ott a nevem mint dr akármi, és nem két vagy három igazolványom lenne, hanem többmillió, a nevem meg kismilliárd helyen lenne odaírva, ezek után elég nagy fasz lennék, ha kitalálnám, hogy nem kell a dr a nevem elé, inkább bemegyek hétmilliárdszor az okmányirodába, kifizetem a rakás illetéket, és módosítok hatezerkvadbilliárd szerződést papírt (hazánk esetében nemzetközi egyezmények, stb.). főleg ha közben üldözne a végrehajtó, a nagymutter szívműtét előtt állna, gyerek lázas lenne, feleségem kúrná a szomszéd, stb. stb.

    ennél egyszerűbben nem tudtam elmagyarázni. de tudom, ha john beírja a keresőbe, hogy hova mehet kurvázni európában, akkor azt írja be a google-be, hogy magyarország ill. hungary, közt. nélkül. értem. tényleg erősek az érveid.

  33. Na mi van? Csak ennyire telik? Hát ez nem sok.Legalább magyaráznátok el hogy miért is történt így a dolgok menete. Mert azt már százezerszer olvastam hogy a “zorbán” mi mindent csinál szarul.Csak ” édi-bédi mielőtt kritizálok, önvizsgálatot tartok és azután kiabálok ha az eredmény rám nézve pozitív! Csak tudnátok mi az hogy önvizsgálat mi? Ezt persze meg kell tanulni a jobboldalnak is, ne örülj, nem hagyom ki. Egyébként mindenki itt adja ki a heti méreg adagot? Én legalább nem tagadom. Na jól van, most visszaülök pókerezni.Meg kéne keresni a csekkekre valót! abból legalább van némi hasznom! És hogy mi lesz ország neve, nekem mindegy!

  34. @matyesz007: teljesen igazad van! így kérlek a viktor-rajongói klubban is mindenki Miniszterelnök Úrnak szólítsa a ferit, mert ugye mindenki jogosult az elért legmagasabb rangjának megfelelő megszólításra élete végéig.

    úgyhogy meg ne lássak még egy ferizést, vagy kurcsányozást!

  35. És, ha már bűnöző. Említsük meg a kevésszer említett tényt, hogy Orbán úr közönséges esküszegő. Ő ugyanis fölesküdött arra az alkotmányra, amit törvény szerint ugyan joga volt megváltoztatni, csakhogy előbb esküdött, és csak aztán változtatott. Kimondathatta volna ugyan a visszamenőleges hatályt ebben az esetben is csakhogy egyrészt nem mondatta ki, másrészt a visszamenőlegesség önmagában is törvénytelen és alkotmányellenes. Csinált ez csirkefogó persze még sok más gazemberséget is, remélhetőleg nem marad el a felelősségre vonása akkor, ha lesz majd egyszer még a törvény és a jog az úr ebben az országban

  36. @baradabbb:
    Hát pontosan erről van szó, hogy a baloldalon nincs jelenleg semmi. Az MSZP már abszolút hiteltelen. Az LMP a 700-as taglétszámával már az is csoda, hogy bejutott a parlamentbe, de azóta csak egyre süllyed. Felvettek egy “zöld szerepet”, de mindenkinek nyilvánvaló, hogy a liberalizmus átmentése, a parlamenti köszöböt már akkor is elérni képtelen SZDSZ helyett. Kitaláltak maguknak egy szerepet, és ezzel bejutottak a parlamentbe, de ezzel be is határolták a lehetőségeiket: vagy tovább játsszák a szerepet, de akkor nem azt csinálják, amiért oda akartak kerülni, vagy felvállalják a tiszta (zöld maszlagmentes) liberalizmusukat, de akkor sokan elfordulnak tőlük. Én is kíváncsi vagyok mi lesz.

  37. @mrgumby1: Örülök neki, hogy Dr. vagy, meg hogy megosztottad ezt az infót a fórumozókkal, de ne is haragudj, engem ez nem igazán hat meg, úgy is fogalmazhatnék, hogy leszarom.

    De, még mindig nem értem, mi a fasz bajod van a Magyarország névvel.

    Ne gyere már az igazolványokkal, meg a google-val, baszki ez a Magyar alkotmány, ki a tökömet érdeklik ezek?!

  38. @millhouse: egyelőre reménytelen esetnek tűnsz.

    szerinted az volt a lényege a kommentemnek, hogy megosszam h dr vagyok, vagy rajta keresztül próbáljak neked elmagyarázni valamit, amit ugyan te képtelen vagy megérteni, de én megpróbáltam.

    életem, próbáld még egyszer elolvasni, és kérj segítséget a megértéséhez, ha nem megy.

    én még egyszer ki tudom emelni a fontosabb megállapításokat: a magyar alkotmánynál pont nem az a fontos, hogy te vagy én vagy a jancsibohóc h gondol az ország nevére.

    ezért mondtam hogy rám is az anyám úgy gondol, mint a gyerekére. de van egy hivatalos nevem és, amivel azonosítanak. érted, mint az országnak. semmi baj a magyarország névvel, meg semmi baj az enyémmel se.

    de amikor kurva sok problémám lenne, nem azon agyalnék, hogy mondjuk kicsiréltessem az összes igazolványomat, meg elverjem a kevés pénzem illetékre, mikor spórolnom kéne.

    és akkor itt mondtam, hogy főleg akkor, ha a nevemet, mint a magyar köztársaságét, ezermillió szerződés tartalmazná, meg tábla, meg igazolvány, meg a jóégtudja mi. akkor kicsit luxus csak úgy megváltoztatni.

    kérlek, mondd azt, hogy érted, mert nagyon elszomorodom, ha nem. ez már kisegítős szint, és én szeretném elhinni, hogy meg tudnék értetni egy fogyatékossal egy olyan műveletet h egy alma meg egy alma az két alma, szép szóval, türelmesen, nem kiabálva.

  39. @millhouse:
    Mielőtt fröcsögésnek vennéd, ismét közölném, hogy pártatlan vagyok, de Te elfogult.
    Tehát kikapcsolom az agyam, hogy egy szintre kerüljünk.
    Kikapcs.
    Nos. Amit beígértek azoknak, akik el is hitték, annak pont az ellenkezője történt, hosszas mellébeszélések kíséretében. Mivel elég sok felnőtt volt közöttük is, belátták, hogy csak mese volt. Véleményem szerint is csupán porhintés a szemekbe minden, amit előhoznak, hogy ne lássanak tisztán, pontosabban ne avval foglalkozzanak az emberek, ami égető a megélhetésükhöz.
    Röviden a „Cirkuszt, kenyeret”, mond neked valamit? Nos, sokaknak csak a cirkusz maradt.
    Na, de mára ennyit a komolyságról. Csókoljátok meg egymást, és béke veletek.
    Ja, és a világbéke!
    SobriJózsi. A szerelmek is mulandóak. 🙂

  40. @hagyma: Sajnos kell-kellene, mivel a hivatalos megnevezés Magyarország, a köztársaság “csak” államforma, és a hivatalos használat nem az államformát követeli meg (ld.: Egyesült Királyság hivatalos megnevezésében sem az államforma szerepel – mondjuk jól nézne ki a Nagy-Britannia parlamentáris monarchia felirat), hanem a megnevezést, mely esetünkben Magyarország. Így a feliratokat stb., “azonnal,” az okmányokat valószínűleg lejártukkor, pénzérméket pedig folyamatában kell cserélni. Szerencsére a papírpénzeket ilyen veszély nem fenyegeti (kivéve, ha változik az MNB neve is:) ).

  41. @Rókakígyó: gazdaságilag felvirágoztatta Németországot, olyannyira, hogy az felkészülhetett egy újabb háborúra, és nem a zsidó vagyonok államosításával kezdte, nem is IMF hitelekből, ami valós gazdaságpolitikai telejsítmény, függetlenül ocsmány céljaitól. A mi Fűhrerünk egyelőre csak diktátorkodást és einstandot tud felmutatni, teljesítménye egyelőre mínusz. Ezzel persze legkevésbé arra céloztam, hogy onnan kéne ollózni bármit is, csak ha már annyira igyekszik, akkor tán a teljesítményt is kellene, nem csak a retorikát….