Cipőt, betonból készült Rubik-kockát és egy zsák cementet is rádobtak a közigazgatási és igazságügyi miniszterre az alkotmányügyi egyeztetésen a kereszténydemokraták.

A vita a siófoki Coke Club helyszínén tartott, kihelyezett egyeztetés során bontakozott ki, mert a KDNP politikusai szerint a fideszes politikus már nem az, aki régen volt, és a régi énje valószínűleg leköpné saját magát. „Menj tüntetni a búza barátaiddal, te meleg méltóság” – kiabálta a jegyzőkönyv szerint Salamon László, a KDNP alkotmányügyi felelőse, majd frakciótársaival együtt felkapta a keze ügyébe kerülő tárgyakat és megcélozta vele Navracsicsot.

„Épp valami színpadot építettek a beachen, annak a darabjait kaptam az arcomba. A Rubik-kocka pedig engem is meglepett.” – nyilatkozta az afférról Navracsics, majd hozzátette: neki soha nem volt baja a KDNP-sekkel, sőt, több barátja is KDNP-s, de jobb lenne, ha ezt nem a szabadban reklámoznák.

„OMG, LOL, pwned!” – írta az esetről a fideszes Szájer József blogjában, majd hozzátette: sunázná VV Gigit, „bármelyik is legyen az az éppen a villában lévő ribik közül”.