Pedig már járt Tihanyban, és jól is érezte magát

A népszerű olasz író, filozófus, Umberto Eco nem vállalta a tihanyi illetőségű Achtung Achtung Wasserbicikli FREI Kft. felkérését, hogy legyen a félsziget visszhangjának fogadott testvére.

Levendulás Géza, a kft ügyvezetője csalódottan kommentálta a szomorú hírt: „Írtam az Umbertonak, vagyis az Ekinek, hogy csak így szimbolikusan bár, de hadd fogadjuk örökben a mi kis Tihink mellé, mert az olyan magányos. Érti nem?! Tihanyi Ekho, meg az Umberto Eco, hogy 5 eurós vattacukron meg nem perforálom az összes gézbőrű endékás szász ribit, ha nem érted te lepke, hogy ezek valahol testvérek!” – fakadt ki a csalódott ügyvezető.

A vállalkozó elképzelése szerint, ha az olasz gondolkodó elvállalja a megtisztelő feladatot, Tihany igazi virágzásnak indulhatott volna. Az ezzel kapcsolatos gondolatokat azonban már Eckert Fanny esztéta fogalmazta meg, aki az eddigi bruttó 27 000,-Ft-os CEU-ösztöndíja után végre egy 300 000 forintos megbízást kapott a vállalkozótól:

Képzeljék el, hogy például fapadossal jön egy liverpooli család, ide hozzánk a gyönyörű félszigetre. Elkiáltja magát az egyik fiú, hogy „You’ll neeeever walk aloooone”, és mit kap válaszul?! Hát egy „Foucauuuult-ingaaaaa-t”! Mi más lehet az országimázs építés, ha nem ez?!

Levendulás úr azt előre kizárta, hogy az általa ’95-ben a siófoki Flört diszkónál árult búgó csigás Eki és Umberto Eki valaha is fogadott rokonok lehetnének.