Professzionális technikákat alkalmaz

Általánosságban tizenöt-húszmilliós, de nem ritka, hogy harmincmillós nagyságrendig számoltak már el egyes állami cégeknél – adott hírt munkájáról Budai Gyula elszámoltatási és korrupcióellenes kormánybiztos.

„Volt, ahol júliusban indultunk, és azóta folyamatosan számolnak. A Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatalnál például még rovátkákkal is rögzítik az aktuális állást, eszméletlen, hogy egyszer sem sültek még bele.” – lelkendezett Budai, majd hozzátette: természetesen a szocialista kötődésű felsővezetők megpróbálják hátráltatni munkáját. Elmondása szerint a bakonyi vadászbirtokok tulajdonosai például csak kettesével voltak hajlandóak számolni, a Sukoró-ügyben pedig maga Gyurcsány Ferenc zavarta meg az elszámoltatást random prímszámok bekiabálásával.

Budai ugyanakkor azt vallja: munkája eredményes, és még több pozitív fejleményt tud majd felmutatni 2011-ben. „A BKV-nál például októberben kezdődött az elszámoltatás, és novemberre már magukra lehetett hagyni őket, sőt, nagyon ügyesen bevonták diszkalkuliás munkatársaikat is.” – foglalta össze a helyzetet a kormánybiztos, aki komoly eredményt is felmutathat: a MÁV egyik osztályán például megtalálták a matematikusok által régóta keresett legnagyobb olyan prímszámot, ami visszafelé olvasva is ugyanaz.

12 KOMMENT

  1. Mivel nincs legnagyobb prímszám, ezért meglepne, ha lenne legnagyobb olyan, amelyik visszafelé is ugyanaz, úgyhogy megvezettek benneteket, csak nehogy az ELTE matematikai Tanszék följelentsen benneteket a Médiahatóságnál.

  2. Nem szoktam marokszámra mérni a dicsőséget, de nagyon jó lett a cikk, és hozzászólások is szellemesek!
    Én úgy tudom hogy elég sok szám van, és ha Budai még az idén végezni akar, akkor szorozgatni is kellene hébe-hóba.
    Jövőre meg jöhetne az elénekeltetés!
    Annál lehetne olyan X faktorosra is venni a figurát.
    Sose lehet tudni…….