Szijjártó Péter erről rossz időben beszélt, egy alkalmatlan helyen

A kormányzati úthenger a január 1-ével kezdődő EU elnökség alatt sem áll le, és a Nemzeti Együttműködést kiterjesztenék “Európai Együttműködéssé”.

Az Európai Együttműködés Rendszerében (EER) az EU-s szervezeteknek is alkalmazkodniuk kell az új magyar államrendszerhez. Ennek részeként a független BBC-t mindentől függetlenül az MTI-be olvasztanák, és ezentúl a BBC1 a Duna II. Autonómia műsorát fogja közvetíteni, a BBC2-t csatornáját pedig megkapja a megszűnt Budapest TV.

Az Európai Űrügynökséget a Budapesti Tömegközlekedési Holdingba szervezik be, így még az EU elnökség alatt megvalósulhat a Rózsa Sándor űrkikötő és a közvetlen Békásmegyer-Mars-Tesco metróvonal.

Az EER a nem rég elfogadott médiatörvényt is kiterjesztené az EU-ra, így Szalai Annamária ezután az EU bármely általa beszélt nyelvén büntethetne, beleértve a kínait is, ami bár nem hivatalos EU nyelv, de az NMHH vezetője alapfokon beszéli.

“Természetesen az EU-ban is szükség van racionalizálásra” – jelentette ki Szijjártó Péter, a kormányfő szóvivője. “Ennek részeként megvalósul a kisebb Európa Parlament, az EU-val kapcsolatos utazási költségek lefaragása érdekében pedig Brüsszel lesz Budapest 23. kerülete, míg a mostani 23. kerületet, Soroksárt, eladjuk Jemennek, és ebből fedezzük Brüsszel Budapestre szállítását” – mondta el a szóvivő a neki szimpatikus újságíróknak.

Egyelőre hivatalosan nem tudni, hogy az EU tagállamai miként fogadják a magyar EU-s elnökség terveit, de állítólag több ország is a kilépést fontolgatja, Jemen viszont szívesen belépne, és ha kell vinnék Szegedet és Nyékládházát is.

5 KOMMENT

  1. “Az Európai Parlamentben továbbá bevezetésre kerül a Magyarországon kitűnően bevált, a mindenkori kormány és ellenzék legmélyebb, évtizedes egyetértésében kidolgozott, ún. bemondásos-alapú, azaz számlákkal történő igazolás nélküli adómentes képviselői fizetés.” – erősítette meg a Bölcs Vezető Szóvivője.
    “A magyar normák, hagyományok és erkölcsiség jegyében az EP-képviselői tiszteletdíjat ezután költségtérítésnek fogják nevezni.” – tette hozzá.