A jövő elkezdődött

Új okostelefonnal jelentkezett december elején a dán Teddybear cég, melynek filozófiája a gyerekek mielőbbi hadrendbe állítása a fogyasztói társadalomban. A készülék erre kiválóan alkalmas.

A Teddybear GX 450 gyerektelefon elődjénél, a Teddybear DinoRingnél picivel okosabb csak: éppen annyira, hogy egy kétéves gyerek még értse. Az új modellt már érintőképernyővel szerelték fel, amely nemcsak a nyomást és a húzást érzékeli, de máshogy reagál a csokis kézre, és máshogy a kétujjas kesztyűre. Ha pedig a kis lurkó megnyalja, akkor a készülék automatikusan feltárcsázza az előre programozott védőnőt vagy mentőállomást, hogy azok kiérjenek addigra, mikor a gyerek úgy dönt: megpróbálja lenyelni a telefont.

Nagy újítása az eszköznek, hogy van benne beszédfelismerés: a Dada, a Pupu és a Mommo szavakhoz lehet hozzárendelni anya, apa vagy a Teddybear telefonos játékrendelő szolgáltatás számát. Mi ezzel a funkcióval sajnos nem boldogultunk, de erre csak akkor döbbentünk rá, mikor Angyal Bandi kollégánk anyjától próbáltunk hányós Barbie-t rendelni.

A készüléken három csengőhang közül lehet választani: egy nagyon idegesítő kölyökmacska nyávogása, anya beállítható ostoba gügyögése és egy teljes Papp Rita lemez közül, melyet a telefon egyben játszik le, és az utolsó szám közepéig nem engedi a hívás fogadását.

A Teddybear cég azt ígéri: készüléke törhetetlen, ütés-, por-, nyál-, püré- és ponyt-álló. Ez utóbbit mi sem értettük, de a készülék felhasználásának sokrétűségéről tanúskodik, az bizonyos.

A telefon ára kártyafüggetlenül ötvenezer forint körül várható, de a kis lurkók masszív hisztije miatt a szülők úgyis megveszik nekik.

2 KOMMENT