Ismét egy kis félreértés

Valóságos bombaként robbant tegnap a hír gazdasági körökben, miszerint a meghatározó nemzetközi hitelminősítő intézet, a Standard & Poor’s elmarasztalta az országot. A pénzügyi és piaci kutatásokat végző cég jelentései nagy hatással vannak a gazdasági folyamotokra, így nem meglepő, hogy igen komoly félelmet keltett a hír. A HírCsárda azonban kiderítette, hogy csak egy félreértésről van szó.

Az ügy mögött egy hírlevél áll, amit az MTI is átvett és egy szerencsétlen módosítással adott tovább. Az eredeti hír ugyanis arról szólt, hogy a népszerű tinisztár SP egy Twitter-bejegyzésben fejezte ki nemtetszését az ország állapota miatt, mert legutóbbi békéscsabai koncertjén még látott olyan fiatalokat, akik nem iPhone-nal fényképezték őt, és még az autóját is leköpték a parkolóban. A hír a kicsit modoros és pesties “Leminősítette az országot az SP” címmel került a hírlevélbe, amit az MTI egyik szerkesztője reflexből “Leminősítette az országot az S&P”-re javított, ebből származott aztán a félreértés.

Nem ez volt az első eset, hogy a fiatal énekes neve galibát okozott, bár a legutóbbi félreértést ő maga követte el, amikor a be akart költözni a Sándor-palotába, mert egy fórumon azt olvasta, hogy SP lett a köztársasági elnök. A helyszínen aztán szívélyesen felvilágosították, hogy minden bizonnyal Schmitt Pál úrra vonatkozott az adott bejegyzés.

4 KOMMENT