Ma is szívesen nyeregbe pattan

A jövőre elkészülő új alkotmány kihirdetésének alkalmából bronz motorosszobrot kap Schmitt Pál, amit a Pál palota kertjében állítanak fel.

A köztársasági elnököt egy Harley Davidson Softail  Heritage Classic nyergében örökítik meg, ezzel is szimbolizálva a nemzet egységét. A Softail-lel (puha farok) kapcsolatban ugyan merültek fel kétségek, de mégis ez a pályamunka nyert a több száz induló között.

A pályaművek közül a lovasszobrot már az első fordulóban elvetették, egyrészt a lóba való túl sok bronz miatt, másrészt pedig, amikor Schmitt Pálnak modellt kellett állnia a lóval, több alkalommal megpróbálta azt berúgni, és kereste rajta a benzincsapot.

Schmitt Pál Laokoón-csoport-szerű megörökítését sem támogatta a Schmitt Pál vezette „Schmitt Pál Szoborelbírálási- és állítási Nemzeti Kulturális Bizottság“. Ebben a műben Orbán Viktor és Kövér László társaságában egy IMF-et ábrázoló kígyó mardosta volna az elnököt, de az állatkert nem talált hozzá megfelelő méretű modellkígyót, az Eötvös Cirkusz Rozi nevű kígyója pedig majdnem egyben lenyelte Orbán Viktort.

A motoros szobornak készülnek miniatürizált változatai is, amit a tervek szerint minden közhivatalnak ki kell majd függeszteni a Nemzeti Együttműködési Nyilatkozat mellé, ám ez gondokat okozhat, mert sok hivatalban ehhez új falakat kell építeni, hogy elférjenek a további várható kormányzati relikviák is.

8 KOMMENT

  1. Állítólag azért is vetették el a lovasszobor gondolatát, mert amikor a felkért művész az előzetes terveket elkészítette, azon a ló ült Schmitt Pál hátán, amint épp ugratja.
    Amikor emiatt nemtetszésüket fejezték ki neki, ő sarkon fordult és mindent hátrahagyva elviharzott, miközben csak annyit mondott: „Lovasszobrot kértek, megcsináltam! Én csak egy művész vagyok, aki új utakat keres!”

    A másik, hogy tényleg kereste a benzincsapot a lovon. Igazi felfordulás csak akkor lett, amikor azt meg is találta a 8 éves lipicai csődör hasa alján.

  2. Smitt Pala mögötti motoros az a kopasz aki éppen oldalra néz az én vagyok.

    Harley-Davidson forever!!!

    Smitt Pali nagy arc meghívott mindenkit egy kör rövidre.

    Majd még 3-ra amikor mondtuk neki, hogy az” egészség/testi épség a legfontosabb az életben”

  3. Gázsi: de am ugy, hogy kieszitek es leproljatok! A kigyora vigyazni a zorbant meg marha gyorsan forgatni a nyarson, mert a krumpli nem olcso mulatsag 😉

    Totálbrutál Férfisertés: lattam a vagatlan anyagot. Smitpaca addig cibalta, mig a vegen kiszabadult az olaj, es o abba martogatta a vaniliaskarikajat. Nah, az tuti, hogy smitpacat se nezek vagy 2 hetig 🙁

  4. Rozikigyó ! Ne nyeld le a zorbánt,mert kurva szép jövőt igért. Várjuk meg.
    A morot márkáját meg igy kell helyesen irni: hörli dévidzon. Ha nem hiszitek kérdezzétek meg Pali bácsi bronzlovát.