Pista bá az mutatja, hogy mennyi napijegyet ér két üveg házi kevert

Amint arról már korábban beszámoltunk, idén rendezik meg az első magyar kannásborfesztivált. A szervezők eredetileg karácsony idejére tervezték az eseményt, hogy mi okból, azt nem tudták megmondani. Ez a bizonytalanság lehet az oka annak, hogy valószínűleg korábbra kerül a fesztivál.

Annyi már eldőlt, hogy a rendezvény kiemelt főtámogatója a Koccintós termékcsalád, médiapartnere pedig a HírCsárda lesz. Jegyek már kaphatók valahol a rendezvény helyszínén, hogy pontosan hol, azt mi sem tudjuk. A főszervezők, Mikula Mária (Mari néni) és Lakatus Endre István (Pista bá) egyelőre nem nyilatkoztak a részletek ügyében, de stábunknak egy magát megnevezni nem kívánó, alkoholközeli forrásból sikerült megszereznie a fellépők listáját, illetve néhány program tervezetét.

Fellépők, előadók a teljesség igénye nélkül:

Mikula Mária (Mari Néni) – szervező, a borbarát borozó tulajdonosa, a Magyar Tablettásborért Alapítvány (MTA) ügyvezető elnöke
Stohl András – buci
Bajor Imre – színművész, borkedvelő
Ha érzed Krisztust, mondd hogy Halleluja karizmatikus szektás hittérítő együttes
Los Aluljáros budapesti kisebbségi összaluljáró-zenekar
Lakatus Endre István (Pista bá) – szervező, a Magyar Országos Kannásbor Kedvelők Akciócsoportja (MOKKA) elnöke, a Hírcsárda főmunkatársa
Pálffy István – médiaszemélyiség, a fesztivál fővédnöke
Szatmári “Szilva” Pál Inka pánsípzenekara – forradalmian merész próbálkozás a borbarát borozó és az újpesti Angyal büfé törzsközönségétől a perui vendégzenészek sikerén felbuzdulva. Megéri megnézni!
Johannes von Gurkenfick – a sváb mulatós- és kocsmaslágerek, valamint a vizezett kölni első számú bajor szakértője egyenesen Budaörsről.
Avi Nierenbaum and his Krazy Kosher Klezmer Krew – Izraelita talpalávaló Debrecenből.

Programok:

Nyugati aluljáró “Koccintós” nagyszínpad:
Egy karrier története a kokain, az alkohol és az autóm visszapillantó tükrében” – előadás, önvallomás. Tartja Stohl András – buci.
Három évtized barátommal, a fröccsel” – című könyvét dedikálja Bajor Imre. Az első 100 látogató egy szürkebarát kisfröccsöt kap ajándékba a borbarát borozó jóvoltából.
A szopott fasz másik végén – A nyugati aluljáró prostituáltjai és “pártfogóik” improvizatív performansz előadása. Kihagyhatatlan!
Mari Néni válaszol – kötetlen beszélgetés az aluljáró legnépszerűbb kocsmájának tulajdonosával és kiváló személyzetével a tablettásbor-üzletág előnyeiről, hátrányairól és persze örömeiről.

Angyal büfé-HírCsárda közös színpad:
Borfelismerés Pálffy Istvánnal – a program neve magáért beszél, a kezdő és haladó tanfolyamok után lehetőség nyílik párbajra magával a mesterrel is.
Kommersz pálinkaizű szeszesital és tablettás bor, avagy “Még két felest meg egy fröcsőt, Julikám!” – előadás, szemelvények Pista bá életéből. Tartja (természetesen) Lakatus Endre István.
Faltól falig, tetőtől talpig – célbavizelő verseny. Nevezés és részvétel a fesztivál teljes időtartama alatt!
Filmvetítés: “Híd nélkül döglötök meg, parasztok!” – dokumentumfilm a folyamatosan (?) megújuló (?) Margit-híd építési folyamatáról. Főszerepben a munkások, akikkel a bemutató végén személyesen is szót lehet váltani. Az eseményre kéretik saját kockakövet hozni és az aluljárót nem rongálni! Főtámogató: Demszky Gábor

Fedél Nélkül – stand:
Egészségmegőrzés, gimnasztika, hídépítés – tornagyakorlatok fiataloknak és öregeknek. Tartja Szécsenyi “Hídember” István, hajlékony.
Kreatív kunyhóépítő szeminárium – tanfolyamok, bemutatók a kartondobozok és újságpapírok lakhatási célokra való felhasználásáról

11 KOMMENT

  1. Az alföldi aranyháromszög lakójaként -mint anonim forrás- megerősíthetem, h már készül a fesztiválra a bor. Sajnos elég nehezen, mert sokan szüretelnek, vagy mi a p!csa, így a borgyártásban emberhiánnyal küzdünk.
    Instant borgyártó betanított munkásokat felveszünk. Előnyt jelent: előrehaladott májkárosodás.
    Plastic Vitis Kft.

  2. Az egész fesztivál ideje alatt ellenőrök figyelik majd , nehogy aljas szándékkal belekeverjenek
    a kannásakba a szőlőkből készült borokból.
    Nagyon súlyos büntetésekre lehet számítani, ha elkapnak valakit !
    Meg kell őrizni a kannás hagyományokat, tiszteljük a tablettás minőséget, előre a fesztivál
    tiszta és nemes sikeréért !