Átláthatóbbá válik a szerkesztés

Az Office 2010 közép- és kelet-európai változatában számos olyan funkciót építenek be a Microsoft szakemberei, amik a világon máshol nem lesznek elérhetőek. Power Point template-ek gazdasági analfabéták számára, korrupciós függvény az Excelben és tizenhét darab halálos fenyegetést tartalmazó Word sablon segíti a régióban élőket.

Szigorúbb lesz a programcsomag kalózkodás elleni védelme is, amennyiben két eltérő ip-jű számítógépen adják meg ugyanazt a termékkódot, megölnek egy túszt.

Ezzel egyidejűleg még felhasználóbarátabb lesz az irodai szoftver, hiszen valamennyi régióban bevezetik a főnök gombot, amelynek megnyomására bármely nem iroda kompatibilis oldal vagy alkalmazás helyett egy Excel táblázat jelenik meg. A főnök plusz gomb megnyomásával, megjelenik egy táblázat és megölnek egy túszt. Az eddig főként játékprogramokban elérhető gombnak a méltatlanul ki nem használt Scroll Lock lesz a gyorsbillentyűje.

Ezen kívül majdnem 200 bullshit template közül választhatnak az Office reportmaster funkciójában, amely PowerPointban és Excelben is képes 3-5 fiktív adat segítségével minimum 15 slide-os prezentációt vagy 90 soros, négy munkalapos jelentést készíteni, tetszőleges témában, minimum 4 színes grafikonnal oldalanként.

Kelet-európai felhasználóira is számít a Microsoft, az orosz piacon szerepel Kalasnyikov is a Clipartban, harmincszoros áron pedig megvásárolható a monogramos oligarcha kiadás, ahol alapértelmezetten nagyobbak az Excel cellák a nagyobb összegek miatt és a Word nyomtatási nézetében pedig gyémántos a háttér. Az Outlook speciális funkciója a blackmailer daemon, aminek segítségével fiktív email címről lehet zsaroló leveleket küldeni.

A fekete gazdaság eddigi tapasztalatait felhasználva elkészült egy „ugyanaz zsebbe” függvény, amellyel egy vállalkozás adómentes tevékenysége kalkulálható, továbbá saccolási módban is lehet használni az Excelt, amely körülbelüli eredményeket kalkulál és gyakran téved, ez utóbbit a nemzeti költségvetések tervezésében is lehet majd alkalmazni.

A felsővezetői Power Point maszk a számokon kívül mindent kitakar a diákról, és az Excel egy térképszoftver segítségével képes lesz fiktív útvonal elszámolást készíteni. A jelenléti ív varázsló segítségével akár hónapokra előre is kitölthetjük a személyzeti osztály kedvenc táblázatát, a halálos fenyegetésekhez késő fizetés esetén pedig csak egy sablont kell megnyitnunk.

6 KOMMENT