A TV2 tehetségkutatója állítólag a roma származású versenyzőket kezelte nem megfelelőképpen, de megharagudott Friderikusz Sándor zsűritag, és egy, a produkcióban egyébként szerepet nem vállaló médiaszemélyiség is.

Vajon mire utal Presser Gábor beceneve, a Pici bácsi?

Most ősszel kezdődött a TV2 tehetségkutatójának ötödik sorozata. Az eddigi Megasztárokban egyedül a második szériát nyerő Molnár Ferenc Caramel szerepelt művésznévvel, de a csatorna most úgy döntött, hogy különböző adminisztratív szempontok, a versenyzők könnyebb megkülönböztethetősége, és az sms-ezők dolgának megkönnyítése érdekében minden résztvevőnek művésznevet kell választania.

“Amikor már tizenkét Caramel volt a listán, sejtettük, hogy ez így nem lesz jó…” – tudtuk meg a kereskedelmi televízió egyik illetékesétől. Ráadásul állításuk szerint több versenyző is olyan nevet választott volna magának, amivel egyáltalán nem kerülhetett volna műsorba, de ezen a ponton rögtön hozzátették, hogy az egyébként esélyesnek tekintett Kovács “Mufftornádó” Attilát nem ezért tanácsolták el a műsortól.

A TV2 végül úgy döntött, hogy elkészítenek egy több ezer nevet tartalmazó listát, amiről a versenyzők kiválaszthatják a nekik legjobban tetszőt. Néhány roma származású versenyző viszont most azt állítja, hogy a nekik adott lista igencsak rövidre sikeredett, ráadásul csak olyan nevek közül kellett volna válogatniuk, mint a Csoki, a Koksz, a Cigó, a Büdi vagy éppen a Bokszos. “Megalázó helyzet volt. Először arra gondoltam, hogy szedem a sátramat, és azonnal hazamegyek, de végül elnézést kértek, és meggyőztek a maradás mellett.” – nyilatkozta hírportálunknak Hajdú Ferenc Kokeró. A csatorna szerint egy sajnálatos nyomtatási hibáról van szó, és mindenki ugyanolyan esélyekkel indulhat náluk.

A becenevekkel a zsűri egyik tagjának is meggyűlt a baja. A TV2-nél úgy gondolták, hogy jó ötlet, ha a versenyzők mintájára a zsűri tagjai is jópofa beceneveket kapnak, ha már egyiküknek úgyis van egy, Friderikusz Sándor viszont visszautasította a neki felkínált nevet. Ezzel kapcsolatban ráadásul az ismert médiaszemélyiség, Buza Sándor is jelezte, hogy nevét semmilyen formában, sem ékezettel, sem megfordítva nem használhatja senki a Megasztárban.

3 KOMMENT