Több, eddig non-profit, jótékony világszervezet bocsájt ki kötvényeket, új szinkron készül régi filmekhez valamint megnyílik a Magyar Nemzeti Higiéniai Centrum. Hírek röviden.

A Wall Street-en lép először a nemzetközi pénzpiaci porondra a Természetvédelmi Világalap. Első körben 400 000 kötvényt bocsájtanak ki, osztalékként pedig kistestű, védett emlősöket és hüllőket osztanak majd ki az év végén. A hír hallatán az UNICEF és a WHO is belép a tőzsdére, de egyelőre még nem tudják mi legyen az osztalék.

Megasztárosok készítik a Schindler listájának új szinkronját

A Rio című rajzfilm sikeres szinkronfelvétele után döntött úgy több magyarországi forgalmazó, hogy nem veszik meg újra drága pénzért a lejárt szinkronok jogdíjait, hanem a remek csapattá összeállt Megasztár 5 (4? 6?) legjobb hangjaival készíttetik el. Első körben Steven Spielberg klasszikusa kap új hangokat: Kállay Saunders András lesz Oskar Schindler hangja, Amon Göth pedig Giorgio orgánumán szólal meg a következő bővített BluRay-kiadáson. Ezután pedig a Keresztapa-trilógia és a Bergman-filmek következnek.

A Vigadó ad otthont a Higiéniai Centrumnak

A Műcsarnok mögött megnyílt Higiéniai Központ mintájára megnyílik a Magyar Nemzeti Higiéniai Centrum, ami jellegét tekintve hasonló lesz, csak méreteiben szárnyalja túl a városligeti komplexumot. "A hazai vécéturizmus fellendítése a cél" – mesélte Dobrády Ákos a sajtótájékoztatón. Négy szinten összesen 1200 illemhely, 110 több nyelven beszélő vécénéni és nemzeti tematikájú vécétartályok (puli, gémeskút, vagy éppen Halászbástya alakú) szolgálják majd ki az V. kerületbe látogató turistákat. 

4 KOMMENT

  1. Akkor most kötvényeket adnak ki, vagy tőzsdére viszik a WWF-t? A felügyeleti bizottságnak tagjai lesznek e pandák? Egy ilyen patináns hírportál jobban odafigyelhetne a részletekre kérem!