A legnagyobb üdítős cég máris keresi a lehetséges megoldásokat arra az esetre, ha Kövér László házelnök beváltja ígéretét, és megtiltja az üdítőzést a Magyar Parlament üléstermében. Eddig egy különleges, elrejthető, sportolók bevonásával megtervezett új palack tűnik a legígéretesebbnek.

2010 legégetőbb problémája

“Kövér László kijelentései aggodalmat keltettek az üdítőipar minden szereplője számára. Egyértelmű volt, hogy egy ekkora piacot nem veszíthetünk el, így még Kövér házelnöki kinevezése előtt, elsőként kezdtük el keresni a megoldást.” – ez olvasható a Coca Cola sajtóhoz eljuttatott közleményében. Mint ismeretes, a fideszes politikus a házelnöki cím várományosaként arról beszélt, hogy a Parlament tekintélyének visszaállítása részeként megtiltaná a üdítőzést, az evést, a keresztrejtvényfejtést, és a LAN-party-kat az ülésteremben.

A kólás cégnek azt a feladatot kellett megoldania, hogy a magyar képviselők úgy vihessenek be üdítőt az Országház üléseire, hogy azt a házelnök ne vegye észre, egyszóval egy új, elrejthető csomagolásra volt szükség. Ehhez először a kokaincsempészek technikáját próbálták lemásolni, vagyis gyomorba juttatható, kicsi, kólával töltött csomagokat fejlesztettek ki. A terv szerint az összes üdítős pasztillát még az ülés előtt le kellett volna lenyelni, azok csomagolása pedig a gyógyszerkapszulák mintájára fokozatosan oldódott volna fel a gyomorban, így meghatározott időközönként jutott volna a szükséges mennyiségű kóla a képviselők szervezetébe.

Már tesztelik az új módszert a Parlamentben

Ez a terv sajnos zsákutcának bizonyult, hiszen 4-5 órányi unatkozáshoz elegendő üdítő ilyen módszerrel történő gyomorba juttatása már kellemetlen teltségérzetet okozott a tesztalanyoknál. Ráadásul a szocialisták gyomorsava jóval erősebbnek bizonyult, így nekik külön csomagolást kellett volna kifejleszteni. Az LMP-sek a szájon át történő fogyasztás élményét, míg a Jobbik képviselői a nyelés alatt feldúsuló ital által kiváltott böfögés elmaradását rótták fel. A megoldás végül a versenysport területéről érkezett.

A Parlament Coke új csomagolásához azt az eszközt vették alapul, amit állítólag a magyar athléták is használtak az athéni olimpián. A hosszú csőből és egy végbélbe helyezhető, puha falú tartályból álló eszközt eredetileg tiszta vizeletminták elővarázslására használták a doppingoló versenyzők, de a legelső tesztek alapján a magyar parlamentben is működik majd a dolog. Az új palackot jelenleg is sportolók segítségével tesztelik, akik először még idegenkedtek tőle, de miután kicserélték a tartályban a kólát Fantára, már régi ismerősként köszöntötték az eszközt. A külföldi szaktekintélyként meghívott Lance Armstrong még viccelődött is, hogy három Tourt köszönhet neki.

Egy finn újság megszerezte az eszköz legelső tervrajzát, ahol még a húgycsövön keresztül folyt ki az üdítő. A "Kuminen Pussi" felirat jelentése: frissítő folyadék

Az üdítő kinyerése a farpofák összeszorításával lehetséges, jelenleg a kivezető cső legoptimálisabb helyét keresik, az eddig megkérdezett magyar képviselők többsége ugyanis nem szívesen szívná ki a kólát a saját, vagy képviselőtársa péniszéből, így valószínűleg valamilyen szájhoz vezetett és mikrofonnak, esetleg headsetnek álcázott csőrendszer lesz majd a megoldás.

Ha Kövér László valóban komoly rendszabályokat vezet be az Országházban, az egy sor termék drasztikus megújulását hozhatja el. Egyes hírek szerint például a Füles magazin ez év novemberétől már nem papíron, hanem textilre nyomtatva, nyakkendő formájában jelenik meg.

4 KOMMENT