Tévesen hittük mindannyian

Vámos Miklós, saját származásával kapcsolatos – egy korábbi interjúban megfogalmazott – kételyei minden bizonnyal valósak voltak.

Az művész egy író-olvasó találkozón mesélt egy nemrég elhunyt rokon hagyatékai között talált családfáról, ami egyértelműen bizonyítja, hogy ő valóban nem zsidó, hanem, meglepő módon inka származású.

Az ősömet a 16. században spanyol gyarmatosítók hajóztatták be Dél-Amerikából a Kontinensre, ahol rögtön munkába is fogták egy andalúz birtokon” – mesélt e kalandos családtörténetről a népszerű író.

Mint az kiderült, az inka felmenő, akinek Kipu volt a neve (nem összetévesztendő Kiprich Józseffel – a szerk.) elég lassú tempóban élt. Szenvtelen, halk kecsua beszéde miatt először Piano-nak nevezték, majd a folytonos noszogatás miatt ráragadt a mai napig használatos családnév, amit a helyi földesúr fiától kapott.

„Ahogy a leírásban szerepel, az agresszív kis méregzsák, Juan Miguel Delgado Lorenzo folyton azt ordította a drága Kipunak, hogy: vamos, vamos!” – mesélte elérzékenyülve a népszerű író.

Vámos Miklós a találkozó végén még betett a CD lejátszóba egy “Best of  Bonnie Tyler pánsípon” lemezt, majd leszaladt a Blaha Lujza téri aluljáróba, hátha talál néhány perui zenészt. A hírcsárda.hu azonnali hatállyal követelte az IZsDB (The Internet Zsidó Database) működtetőinél az általuk megfogalmazott hibás állítás módosítását, de eddig sajnos nem kaptunk választ.

9 KOMMENT

  1. A nálunk lévő EREDETI papírok szerint – úgy látszik a papírszél a másolaton elmorzsolódhatott –
    tehát Miki barátom származása a dokumentumok szerint nem inka, hanem DINKA !
    A felmenő neve nem Kipu, hanem, helyesen SZIPU volt.
    A hiteles iratok bármikor megtekinthetőek, még a héten.
    Jövő héten ezt is titkosítjuk egyolyan 25 évre.

  2. Ugyanis (ez csak később derült ki) egy ál-Vámos beszélgetett a néppel,amíg ő békésen aludt egy maceszhalom tetején,mert berúgott.A hamisítvány-író kilétét még kutatja a rendőrség,de állítólag köze van a szerb olajszőkítő maffiához és a hastánchoz is (arab szálak).