Újra helyére kerülnek a dolgok

A közbiztonság problémái miatt újra bevezetik a szegregációt a Dél-afrikai Köztársaságban. A korábban sikeres apartheid rendszer a kormány szerint csak átmeneti állapot, és a korábbiaktól eltérően az ország teljes lakosságát szeparálják el a külföldiektől és a focistáktól.

A kitelepítések, és gettósodás ellen megkíséreltek tiltakozni jogvédők is, ám a lakóhelyükül kijelölt nemzeti parkban már a demonstráció első öt percében végzett velük egy oroszláncsorda.

A kormány más módszerekkel is igyekszik felkészíteni a turistákat az önvédelemre, így a reptéren valamennyi külföldi egy ajándék AK-47-est és két kézigránátot vehet át, amelyeket az angolai kormány ajánlott fel. Kiemelt turistáknak egy zsoldost is biztosítanak hozzá, aki tetszőleges épületet és gépjárművet is foglal gazdájának. Folyik egyelőre még a vita arról, hogy a stadionokba be lehessen-e vinni vállról indíthatós rakétát és aknavetőt, de ez utóbbi kitiltása valószínűleg felesleges lenne, hiszen a stadionon kívülről is be lehet egy ilyen fegyverrel lőni.

Az Egyesült Államok elmondta, hogy bármikor készen áll a beavatkozásra, mivel szívesen foglalna el végre egy olyan országot is, ahol beszélnek angolul.

1 KOMMENT