Be is kellett vásárolnia

Gyurcsány Ferenc képével díszített emlékérmet kap az a szocialista kisnyugdíjas, aki legelőször ért oda tüntetni a Parlament elé az új kormány megalakulásakor. Szaniszló Árpádné Erzsébet, barátainak csak Erzsi néni, elmondta: régóta várta már ezt a pillanatot.

“Mindig is gyanakvóan figyeltem ennek a suhancnak a ténykedését” – utalt Erzsi néni a frissen beiktatott miniszterelnökre. A nyugdíjas asszony állítása szerint az utóbbi nyolc évet feszült várakozásban töltötte, és nagyon örült az áprilisi választás után, mert így nem vesznek kárba a 2002-en elrakott Orbán takarodj!-táblák és molinók.

“Végre helyreállt a rend. Ezentúl minden páros hétköznap, szombat reggel és vasárnap délután háromtól estig ott fogok állni a Kossuth-téren, és a kormány lemondását követelem” – nyilatkozott elszántan az első tüntető, akinek egyébként nehéz dolga volt, hiszen a téren legalább 30 nyugdíjas sátrazott már kedd óta, hogy először kiabálhassák a “Viktor takarodj” rigmust.

A nyugdíjas-tüntetésről szerettük volna megkérdezni Hagyó Miklóst is, de aztán eszünkbe jutott, hogy mentelmi jogának lejártával május 14-én őrizetbe vette a rendőrség.

7 KOMMENT