Az énekes 2:1 arányú modellje is látható a pavilonban

A hivatalos kulcsátadó ünnepséget követően vasárnap megkezdődött a próbaüzem a Sanghaji Világkiállítás Magyar Pavilonjában.

A tapasztalatok alapján óriási az érdeklődés hazánk bemutatótere iránt, a látogatók egész nap hosszú sorokban álltak az épület körül, amíg a Magyarország arcaként bemutatott Balázs Pali odabent megpróbált kirakni egy Rubik-kockát. Bár ez végül nem sikerült neki, a közönség találkozhat majd vele, hiszen a magyar pavilon a Világkiállításon a “Harmónia, kreativitás, göndör fürtök”  jelmondattal mutatkozik be és teszi megtapasztalhatóvá értékeit.

A koncepció Balázs Pali körül forog: legjobb dalai meghallgatása mellett a látogatók megfoghatják a haját, miközben gulyást eszik, sőt, a kínai-magyar kulturális évad keretében Pali minden este rasszista viccekkel szórakoztatja majd kínai közönségét.

A nyitóünnepség záróakkordjaként Dr. Huszty András, a Magyar Szekció főbiztosa és Kuti László sanghaji főkonzul együttesen odaajándékozták a pavilon kulcsát a kivitelező Oriental Expo vezetőjének, majd az első taxival elhagyták a helyszínt.