Széles választékot kínált az illegálisan működő cég

A BRFK a Vám- és Pénzügyőrség segítségével egy Pest megyei tanyán csapott le az engedély nélküli húsüzemre. A telepen engedély nélkül, borzalmas higiéniai körülmények közepette nyugdíjasokat dolgoztak fel.

Mint kiderült, az ország minden nagyobb városában csaltak csapdába idősebb, általában 70 év feletti állampolgárokat ingyen krumplit és hagymát ígérve nekik. Majd az elkábított nyugdíjasokból ledarálás után svéd fűszerezésű hústermékeket készítettek. Főleg húsgombócot, és fasírtot, melyekett “Húsmax” márkanéven értékesítettek.

„Borzalmas higiéniai körülményeket találtunk, a legalapvetőbb tisztítási folyamaton sem estek át az alapanyagok. Csak remélni tudjuk, hogy senkit nem lett beteg a termékek elfogyasztása után.” – nyilatkozott Erdész Dezső, a Pest megyei ÁNTSZ szóvivője.

A helyszínen talált iratok alapos vizsgálata után kideült, hogy a kisméretű üzem egy MSZP-s politikus üzleti érdekeltségébe tartozott, és egy Fidesz-közeli vállalkozó szállítmányozó cége felelt az elkészült húsáru terjesztéséért. Az ügyben már megkezdték a letartóztatásokat.

1 KOMMENT