Alaposan átrendeződtek az erőviszonyok Budapesten az EP-választások után – segítünk azoknak, akik nem tudják követni a változásokat.

201906_puzser

Tarlós István helyzete egyszerű: még mindig ő a Fidesz jelöltje a főpolgármesteri székre. Puzsér Róbert ugyanakkor a Jobbik és az LMP jelöltjeként szállt ki az előválasztási versenyből, előbb önálló jelöltként akart indulni, majd bejelentette: beszáll Kerpel-Fronius Gáborba, hogy belülről segítse. Kerpel-Fronius egyelőre nem reagált Puzsér felajánlására, ám a biztonság kedvéért belépett az LMP-be, valamint biztosította a Momentumot, hogy egy esetleges MSZP-DK-BKK megállapodás esetén is Szél Bernadettet támogatná az LMP-ből való kilépésben.

A Mi Hazánk mozgalom 12 kerületet szeretne magának, de mindegyikben Gyurcsány Ferencet indítanák, aki el is fogadta a felkérést, és megígérte, hogy kétszámjegyű győzelmet igyekszik aratni, majd a választások után a mandátumról való lemondás után támogatásáról biztosít egy esetleges MSZP-LMP-KDNP közös jelöltet. Erre azonban csak 2030 után kerülhet sor, miután Karácsony Gergely felmondta a Dobrev Klárával kötött, nem létező megállapodást, és együtt léptették ki az MSZP-t a Fideszből.

A fejlemények kapcsán a KDNP megjegyezte: ők szeretnének egy elő-előválasztást is, amiben ők választhatják ki, hogy melyik pártok vonják meg kitől a támogatásukat, valamint most már aztán igazán zárva lehetnének vasárnap a boltok.

2 KOMMENT