Többféle magyarázat is született, hogy A Dalban miért volt hamis az énekes.

201602-kallay.jpg

A magyar zenésztársadalmat teljesen felbolygatta a szombati A Dal döntőjében történt eset, amikor is Kállay-Saunders András G helyett egy egy egész hanggal feljebb, Á-ban énekelte el a dalát, mint a zenei kíséret. Pataky Attila szerint ufók rabolhatták el Kállay-Saunders aranyerét, és ezért tolódott el egy hanggal felfele az éneke. Mások szerint az autotune-t állították be rosszul, vagy egyszerűen csak annyira gyűlölte már a dalt, hogy inkább felpitchelte a hangsávot. Mások úgy látták, hogy a végül nyertes Freddie állandó szemrebegtetése lepte meg annyira Kállay-Saunders-t, hogy ő is a szempillára kezdett koncentrálni az ének helyett.

Az énekes és menedzsmentje viszont továbbra is azt állítja, hogy nem véletlen technikai malőr történt, valaki szándékosan rontotta el az ének és hangsávot. Zenei szakértőnk szerint ez tényleg így lehet, azzal a különbséggel, hogy ezt az énekes és a menedzsment követte el, amikor elkészítette a dalt.

Állandó szekértőnket Pista bát is megkérdeztük az esetről, aki elmondta: „Meghalllgattam én is a zenei alapot, és kábé semmilyen hangnemben nem érdemes ráénekelni, legfeljebb ráhányni”.

6 KOMMENT

  1. Nem kell uffókat sejteni a botrány mögött, nyilvánvaló a magyarázat: az elmúlt nyolc év liberálkommunista oktatáspolitikája lehetetlenítette el az ének-zene oktatást, ezért nem tudnak énekelni a mai fiatalok! Csak erről nem írnak a médiaújságírók, mert az imperialista háttérhatalom nem akarja, hogy az emberek tisztán lássanak! Mikor én fiatal voltam, akkor még komolyan vették az énekórákat, aki nem énekelte jól a munkásmozgalmi dalokat, annak évet kellett ismételnie! Akkoriban ilyesmi nem fordulhatott volna elő! Nagy feladat vár a Miniszterelnök Úrra az énekoktatás megreformállásával, de remélem, sikerül neki, és az én kisonokám már igazi illiberális énekórákon tanulhat igazi illiberális dalokat zengeni a Miniszterelnök Úr és a Párt dicsőségéről!

    #elmúltnyolcév #ezekamaifiatalok #háttérhatalom #régiszépidők #megreformáll #onoka #illiberális #zengjükadalt

  2. Miről maradtam le, vazzeg!? Pedig annyira érdekelt volna, hogy kurvára.
    Nagyon irigylem azokat, akik meg tudták nézni, végig tudták élvezni, mert képesek felfogni az intellektuális gyönyör özön ezen fokát.
    Én sajnos nem nézhetek ilyeneket, mert nem bírja a szervezetem.
    Az első perc után feláll a szőr a hátamon és klausztrofóbiás tünetek jelentkeznek.
    Állítólag nagyon ritka betegség, szerencsére nem közveszélyes, egyáltalán nem ragályos, se cseppfertőzéssel, se nemi úton nem terjed.

  3. @Dinkainka: Rézbőrű testvére a szürke marháknak!
    Tudod kinek adjál te tanácsokat, botcsinálta kuruzsló.
    Tán csak nem megbántottam a célközönségi kulturális érzékenységedet?
    Szóltam én hozzád valaha is, látva a kínlódásaidat? Talán egyszer.
    Javasolnám, hogy hagyjuk egymást békén.
    Na jó, akkor szívhatsz egyet a békepipámból, de csak óvatossan!