Vitézy Dávid szerint azért volt szükség az újításra, mert hát nehogymár.

201405-berlet.jpg

A bérletes csalások elszaporodásával indokolta a legújabb szabályváltoztatást a Budapesti Közlekedési Központ: a tervezet értelmében júniustól az utasok egy havi bérlet felmutatásával vásárolhatnának havi bérletet. „Rendkívül sokan csalnak már a bérletekkel, volt olyan, aki jogosítvánnyal próbálta meg igazolni magát, és olyan eset is előfordult, hogy céges bérlettel próbálták átverni az ellenőrt” – nyilatkozta az üggyel kapcsolatban Vitézy Dávid BKK-vezérigazgató.

Vitézy szerint az elmúlt hónapokban bukott már le olyan pénztáros is, aki beszélt angolul, és a jegyek mellé mosolyt és szóbeli útmutatást is adott – az ilyen esetek a vezérigazgató szerint az új rendszer bevezetésével visszaszorulnak majd.

A bérletvásárló bérlet mellé egy különleges kártyát is kapnak majd az utasok, amin QR-kód, vonalkód és egy David Hasselhoff-kép is található. Azt, hogy ezeket hogyan és mivel olvassák majd be, és egyáltalán mire valók, arra a BKK is várja az ötleteket.   

17 KOMMENT

  1. En mar igenyeltem is ugyfelkapu hozzaferest, hogy vehessek specialis okmanybelyeget, amivel kivalthatom a nyomtatvanyt, amivel majd igenyelni lehet egy kartyat, amit felmutatva igenyelheto a vasarlasi cim, ahol lehet kapni berletet egy olyan nyomtatvany igenylesehez, ahol azonositot adnak ahhoz a nyomtatvanyhoz, amivel a fenti berletet meg lehet venni, hogy berletet vegyek.

  2. Hiába tették rá a QR-kódot, mert a bérlet csak eredeti keresztlevéllel és a Közgéptől alkalmanként 30 000 forintért beszerezhető elektronikus aláírással együtt érvényes. Nyugdíjasoknak elég, ha kimutatják legalább egy (mű)foguk fehérjét.

  3. Tisztelt Miniszterelnök Úr!

    Köszönöm a Miniszterelnök Úrnak, hogy intézkedett a csalások megakadályozása érdekében! Fontos, hogy rend legyen az országban, mert a magyar nép azért szavazott a Miniszterelnök Úrra, hogy rend legyen! Kívánok a Miniszterelnök Úrnak erőt, egészséget, további sikeres rendteremtést!

    #kösz #viktormajdrendettesz #erőtegészséget

  4. A várnai trolibuszokon meg bérlettel lehet pénzt venni.

    Ez úgy néz ki, hogy ha az elektronikus jegyedet odaviszed a kalauzhoz és azon van még fel nem használt egység, akkor az eredetileg előre kifizetett viteldíj dupláját visszakapod készpénzben.

  5. @maxell az okoskodó birka:
    Ezzel szemben Budapesten ha odaadod a tavalyelőtt vásárolt jegytömbből értesített jegyedet az ellenőrnek, akkor jól megbüntet.

    Magyarázat: az elektronikus jegyrendszerre való átállás előkészítéseként szabályozták (korlátozták) az előre vásárolt jegyek érvényességét és erről mindenkit értesítettek, aki folyamatosan követi a BKK honlapján megjelent hirdetményeket.

  6. vitézy egyik faszságát a másikkal tetézy. Nem tudom elfelejteni a vitézy-emlékművet az M7-es budapesti bemeneténél, ahol a külföldiek csodálkozva néztek, hogy buszsáv, áthúzva, átfestve, visszarajzolva. Ilyen a világon nincs még egy. Baszod, dávidka, ha csak ennyi agyad van, akkor kurvára ne irányítsál semmit, hülyegyerek. Mi a faszt fogsz még kitalálni, te elmebeteg barom, he? Hogy a metrón csak füstszűrős kotonnal a fejünkön utazhatunk? Menjél már anyád retkes picsájába, te kis geci. orbánt üdvözlöm, ha találkozol vele add át neki. Valamelyik lányát megbaszom, – azt a pincércincáló kis kurvát – ha nem vesztek vissza a sebességből kicsit. Baromarc.

  7. Tervezik bevezetni a bérletvásárlási igazolvány kiváltásához szükséges kártya bevezetését is. A kártya kiváltásához anyakönyvi kivonat, 3 napnál nem régebbi HIV szűrés közjegyző által ellenjegyzett igazolása, 2 tanúval (akik közül legalább az egyik vagy Közgép manager legyen). A kártya 2 hétig érvényes, ezzel a BKK központi irodájában hétfőn és pénteken 11:45-12:00 (12-től ebédszünet 14 óráig) vagy 14:45-15:00 kiváltható az 1 órán keresztül érvényes bérletvásárlási igazolvány. Ennek felhasználásával (a szükséges iratok, mint személyi igazolvány, lakcímkártya, TAJ-kártya) kiváltható 1 db havi bérlet. A bérlet kizárólag a fenti iratok valamint a bérletvásárlási igazolvány és a bérletvásárlási igazolvány kiváltásához szükséges kártyával érvényes. Amennyiben a bérlettel a BKK járműveit is igénybe kívánja venni, azt csak a fenti közjegyző és a 2 tanú kíséretében teheti. Feltéve hogy azok is rendelkeznek a fenti szabályoknak megfelelő bérlettel…

  8. Olyan mint a sárga csekk adó, amit szintén sárga csekken kell befizetni, és ennek az adóját is és ennek is, és így tovább . Végtelenített folyamat. Még jó hogy nullához konvergál..

  9. Most nem tudom, miért a Vitézire (vagy hogy a rossebbe hívják) haragusztok? Szegény hülye, nem lehet elvárni tőle ésszerű döntéseket, ezt már e VEKE elnökeként is igazolta (nem tudom, azóta lett-e diplomája). Szerintem egyetlen neki való feladat létezik, a kezébe adni egy papírt, aminek mindkét oldalán a “Fordítsd meg!” szöveg olvasható, és csak követnie kellene az utasításokat 8:00-tól 16:20-ig (pénteken 14:40-ig). Mindenkinek jobb lenne.