A kőbe vésett alkotmány végképp veszélybe került, miután kiderült, elfogyott hozzá a kő. Dolomitra mégsem írhatják.

gránit.jpg

Veszélybe került a parlament tavaszi ülésszakára tervezett alkotmánymódosítások bevezetése, miután a többszöri módosítások miatt nem maradt kő a kőbe vésett alkotmány kőbevéséséhez. A trafik törvényt már így is csak 6-os betűkkel vésték fel, sőt a szöveg néhol ráfolyt a XXII. cikkre is, így az emberhez méltó lakhatás feltételeinek biztosítására törekvést bukták a hajléktalanok, főleg az aluljárók falainál a csúszásveszélyes helyeken.

Felmerült, hogy esetleg sírköveket recikláljanak e célra, de a szöveg fölötti “Élt 64 évet” nem mutatná eléggé a többször módosított alaptörvény időtállóságát. Úgy tudjuk, Orbán Viktor személyesen fordult Demján Sándorhoz, hogy esetleg a TRI-Gránit nem tudna-e alkotmányozási gránitot biztosítani, mert még így is maradna DVÁ-Gránit.

36 KOMMENT

  1. Még, hogy elfogyott? Van gránit ölég. Javasolnám, hogy a Trigánitba véssék mélyen, folyamatosan és cizellált betűkkel. Ennek a gránitnak a vésegetését sokan ingyé’ is vállalnák.

  2. Már épp ideje lenne arany tarsolylemezre vésni és a következő, a Naprendszeren túlra készülő űrszondára felcsavarozni. Csak hogy arrafelé is tudják, mi a dörgés 🙂

  3. Kérem szépen, tuggyukkiknek a hibája az, hogy ilyen helyzetbe került a zország, a kormány. Mert, kérem szépen, kik használták el olyan ostoba, nerellenes célra a követ, hogy pl. belevéssék, hogyaszongya “ne lopj!”? Ugye, hogy tuggyukkik…

  4. szerintem inkább használjanak GPS az alkotmány helyett. Ólcsóbb!
    Újratervezés!
    Fordulj vissza! Újratervezés!
    Letértél az útról! Újratervezés!
    Nincs is út! Újratervezés!
    Ismeretlen helyen tartozkodsz! Újratervezés!
    Újratervezés!
    Újratervezés!

    De inkább kolompot kell kötni Orbán nyakába!

  5. Erről az alkotmányról (1.4 verzió) a székely vicc jut eszembe:
    Az öreg székely nekiáll reggel egy nagy farönköt faragni. Mire a fia:
    – Mi lesz abból, idesapám?…
    – Ebből fiam, gerenda! – válaszol a székely.
    Nem sokkal később a fia megint látja, hogy az öreg még mindig nagy munkában van, ugyanazt a rönköt faragja egyre kisebbre.
    – Hát mégis, mi lesz ez idesapám?
    – Ez fiam, kocsirúd.
    Dél tájékán a székely térdig érő forgácsban ül, és még mindig farag. A fia újra kíváncsiskodik:
    – Mi lesz ez?
    – Ez fiam, székláb.
    Estefelé már nagy forgács gyűlik össze az öregnél, de ő még mindig farag. A fiú naná hogy ismét érdeklődik:
    – Kicsi ez széklábnak is, mégis mi lesz ebből, idesapám?
    Mire az öreg:
    – Ebből, fiam, fogpiszkáló… ha el nem b..szom …

  6. BEGYÖTT A KAPITALIZMUS PROFITÉHSÉGE, A HÚSMÉRGEZETT ZEMBEREK MEG A KÓRHÁZI ÁGYAKAT NYOMJÁK HÚSMÉRGEZÉS, ALLERGIA, RÁKBETEGSÉGEK MIATT !

    A COCILIZMUSBAN ILYEN NEM VOLT !!!!!

  7. @komplikato:
    Aki esetleg nem ismerte, az meg talán képbe kerül, hogy ez a remek tákolmány rövidesen hogyan forgácsolódik szét az ügyes gránitfaragók keze alatt (És még ez a társaság szidta az EU-t, hogy még az uborka görbületét is törvénybe foglalták. Ha így haladunk nálunk rövidesen az alaptörvénybe kerül. ) 🙂

  8. Csaknem öt tonna lejárt szavatosságú hústerméket foglaltak le az
    élelmiszerbiztonsági hatóság szakemberei szerdán és csütörtökön
    Budapesten
    Szerdán két újpesti húsüzletben 7,5 mázsa, míg csütörtökön egy
    pestszentimre nagykereskedelmi egységben 4 tonna lejárt
    fogyaszthatósági idejű, beazonosíthatatlan, tiltott módon
    lefagyasztott, engedély nélkül előállított húst és húskészítményt
    vontak ki a forgalomból.

    Az egység működését azonnali hatállyal felfüggesztették, a bírság
    várható összege meghaladhatja a tízmillió forintot – írja
    közleményében a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal és Pest
    Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi
    Igazgatóság.

  9. A főpolgármester az év végi közmeghallgatáson egy Szabó András nevű polgártól jövő kérdésre reagálva bejelentette: a közgyűlés egyetért abban, hogy Frankel Leóról (munkásmozgalmi harcos volt) ne legyen út elnevezve Budapesten, ezért átnevezik Zsigmond király útjára.

    A hivatalos előterjesztésről pénteki ülésén dönt a közgyűlés.

    Mint arról beszámoltunk, Pécsen már nyáron átnevezték a Frankel Leó utcát, az ottani Fidesz érvelése szerint a 19. századi munkásmozgalmár tevékenysége előrevetítette a Rákosi-korszak visszaéléseit.

    …MINDIG AZT HAJTOGATOM, HOGY NINCS ENNÉL LEJJEBB, ENNYIRE HÜLYE, KRETÉN, AGYALÁGYULT VEZETŐINK NEM LEHETNEK !!!

    DE ! VANNAK !

  10. Áder eddigi legsúlyosabb döntése jön

    Miklósi Gábor

    2013. 02. 20 15:06:00 |
    Az Országgyűlés már tárgyalja, és néhány héten belül minden bizonnyal el is fogadja az Alaptörvény negyedik módosítását. Az összes kormánypárti képviselő által szignált törvényjavaslat alkotmányos szintre emelne számos, az Alkotmánybíróság által alkotmányellenesnek talált, és megsemmisített rendelkezést. Az Alaptörvényt végleg összekuszáló módosítást már csak az államfő akaszthatja meg: ha előzetes normakontrollt kér az Alkotmánybíróságtól, az AB még a jelenlegi alkotmányszöveg és az elmúlt évek AB-határozatait figyelembe véve dönthetne a javaslatról.

    …áDER !
    MENNY MÁR VISSZA AZ EP-BE, HOGY NE LÁSSALAK ÉS NE HALLJALAK TÖBBÉ !

  11. Készítsen Bayer Zsolt a Dél-Dunántúli Kéktúráról is egy felújított sorozatot (broáf), és Mórágyi bányánál pakolja tele a csomagtartóját gránittal. De tényleg jól pakolja tele, mert a permanens forradalomban még a gránit is gyorsan kopik, rengetegre lesz szükség.

    Egyébként arra jöttem rá, hogy a narancs tartósabb a gránitnál. Sosem gondoltam volna.

  12. @béla a görög: vagy vegyenek elő egy Gazdálkodj okosan! játékleírást, és legyen az nemzeti létünk kereteinek megatározója. Régen tanárom mondotta, a sok törvény helyett elég lenne, ha mindenki betartaná a Tízparancsolatnak a kb. felét, már régen jó lenne.

  13. Ez a gránit szilárdságú pártalkotmány max a teleszart budipapírral versenyezhet! Nyugodtan beleírhatnák azt is, hogy a magyar ember kibaszottul okos és soha nem beteg! Másnap fel is lehetne számolni az oktatást és az egészségügyet, Simliska meg építhetne minden faluba egy 30 ezres stadiont csupa márvány lelátóval!