201212_roogan.jpg“A biztonság kedvéért leadjuk csupa nagybetűvel is, hátha úgy szeretni fogják” – nyilatkozta a fideszes politikus az Alkotmánybíróság csütörtöki döntéséről.

“Tök jó, hogy a két ünnep között is dolgoznak, tényleg nagy rajongója vagyok a munkáiknak, de ez nem így működik, hogy csak úgy megsemmisítünk rendelkezéseket azért, mert formailag nem tetszenek” – vélte az Alkotmánybíróság döntéséről Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője. A politikus szerint bár Szájer József vigyázott, hogy olvasható legyen minden tervezet, a gyakran “20 perc alatt megalkotott” átmeneti alaptörvény-rendelkezések néha söralátét hátoldalára, néha pedig benzinnyugtára lettek felfirkálva.

“Azt hittem, mindent megértettek. Pedig még fel is hívtak, hogy milyen jól sikerült, erre mondtam nekik, hogy na, akkor nem kell nyugdíjba menniük jövőre” – írta a Facebookon az üggyel kapcsolatban Szájer József EP-képviselő, a megsemmisített rendelkezések megalkotója. 

A Fidesz-frakció egyöntetű álláspontja szerint az ilyen hibák elkerülése végett a jövőben minden tervezetet csupa nagybetűvel írnak, az előterjesztésekhez pedig (hogy a testületnek ne kelljen feleslegesen dolgoznia) az Alkotmánybíróság jóváhagyását is csatolják majd.

31 KOMMENT

  1. Elégedetlen vagyok Balsai úrral, Pokol úrral és a többi, újonnan megválasztott nagyformátumú alkotmánybíróval. Mégis, miért vannak ott és veszik fel a tiszteletdíjat, ha még az Alkotmánybíróság munkáját sem tudják megbénítani?!

  2. Tiszta szerencse, hogy nem kértem a bőrkötéses, díszkiadású, Kövér által dedikált Alaptörvény első kiadásából, most már megvárom a 2014-es végleges verziót.

  3. Félhomályos szoba, valahol egy budai villában:
    – Akkor megmondom, mi lesz: a Laci szenteste előtt nekimegy a Sólyomnak, hogy túl sokat képzelt magáról az alkotmánybíróság. A kihirdetés után a Tóni meg a Jocika lenyom egy sajttájt, hogy nem történt semmi, nincs itt semmi látnivaló, csupán formai okok miatt volt az egész. A Jani újévi beszédét pedig a Kerényi fogja rendezni, már az új, többkötetes alkotmány asztala mellett felvéve. Mára ennyi, jövő hét végéig megoldjuk a magyar foci kérdését is. Az új, unortodox szabályokon még dolgozunk, de annyi már biztosnak tűnik, hogy a háló ezentúl a költségvetésből lesz, mert annyi rajt a lyuk…

  4. @Dr. (cath.univ.) Adofizeto:
    “Tiszta szerencse, hogy nem kértem a bőrkötéses, díszkiadású, Kövér által dedikált Alaptörvény első kiadásából, most már megvárom a 2014-es végleges verziót. “
    én megvárom a javított …végleges 2015 – öst…
    ( Hogy az a 89′ – es lesz ? ..nem baj , már úgy megszoktam…!)

  5. @Dr. (cath.univ.) Adofizeto:
    “Elégedetlen vagyok Balsai úrral, Pokol úrral és a többi, újonnan megválasztott nagyformátumú alkotmánybíróval. Mégis, miért vannak ott és veszik fel a tiszteletdíjat, ha még az Alkotmánybíróság munkáját sem tudják megbénítani?! “

    Mert sokan vannak,…de nem elegen !
    ( Mint a Fidesz-szavazók…)

  6. Nem bánnám, ha ismét “beüzemelnék” a régi AB-t (Abortusz Bizottság), különösen az AAB-t (Agy Abortusz Bizottság) és kiküretelné ennek a sok hülyének az a csökevényes agymaradékát!
    Változást nem éreznénk csak a szemük lenne zavarosabb.

  7. Az Alaptörvény evolúciója példákkal bemutatva:
    – Indulás:
    mint Mózes törvénye (kőtábla)
    – egyedfejlődés (első stádium)
    mint Rambo filmek (5 rész – érdeklődés hiánya miatt)
    – Jelenleg (talán végleges?)
    folytatásos sorozat (Barátok közt, Dallas utánérzéssel)

  8. Szükség rendelet terv, Bálint György nyomán: “A kormány tagjai, és intézkedései, nem nevetségesek!”
    Modern kor: félvezetők a súlytalanság állapotában!

  9. Nagyon szarban vagyunk az alaptörvény miatt. Nagyon sok a módosítás és egyszerűen lehetetlen igényes módon kivenni belőle a szart és a másikat helyére illeszteni. Igaz állítólag ingyenes (nem igaz, mert nagyon sokat fizettünk magáért a papírért, meg az Ipod, meg kerényi festményei, meg 60 000 antik asztal üveggel, stb.)

    Most van a lakásunkban egy nagy összevisszaság, és az alapos törvény külcsínre is ronda immár.

    Érdemes lenne évente újra kiadni minimum 80 000 példányban, hiszen kb. ennyi gyermek válik nagykorúvá minden egyes esztendőben. A fotel hol billeg, hol nem.

  10. 1., pont! Az alkotmány bíróknak is jár a nyugdíj, ők is emberek!
    2., hogy lehet valaki alkotmány bíró, ha nem tartja magát embernek, és lemond az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatában foglalt emberi jogairól?! Egy ennyire igénytelen és jog érzék nélküliséggel megáldott ember… hogy gondolja, hogy alkotmánybíró lesz?! Amikor a saját emberi jogait nem akarja érvényesíteni?!
    3., A parlamenti törvényhozás menetét igen felgyorsítanák, ha még a törvényhozás előtt elvégeznék a munkájukat! Meg lehet oldani?! Meg…

  11. @dr kíváncsivagyok: Szerintem ugyanarra gondoltunk, remélhetőleg úgy alakul, hogy az új parlament első dolga -még 2014-ben- az lesz, hogy megalkot egy új Alkotmányt e helyett a jelenlegi, kommunista típusú helyett.

    Megjegyzem, a 2014-es dátumomba én még azt is beleértettem, hogy a Fidesz bolsik az UTOLSÓ NAPIG módosítgatják az Alaptörvényt. Ahogy nő majd a kétségbeesésük, úgy lesznek egyre durvább módosítások, a végén tán még azt is beleírják (“mert megtehetik”), hogy a választásokat a Fidesz-KDNP nyerte 98%-kal, mint annak idején a Hazafias Népfront és MSZMP jelöltjei.

  12. @dr kíváncsivagyok:
    “Mert sokan vannak,…de nem elegen !”
    Ugyan már, mindig ezek a kifogások!
    Balsai úr tök egyedül is pl. bezárhatná a WC-be az elnöklő alkotmánybírót vagy Pokol úr pl. összekeverhetné a kinyomtatott előterjesztések lapjait. Vagy valamelyik új delegált pl. áttételes erővágóval az öltözőben elcsíphetné a láncaikat, ami nélkül nyilvánvalóan nem tudnának érdemi munkát végezni!
    Szóval, bőven lenne megoldás!

  13. Minden törvényhez az Alkotmánybíróság jóváhagyását is csatolják majd…Adjatok csak ötleteket a Fidesz frakciónak…:))))))

  14. Jó gyerek a Tóni! Anti nacionalista, Anti fasiszta, Anti alkoholista.
    (úgymint: Lenin élt, Lenin él, Lenin élni fog, egy kis csocsi az Anti kommunistáknak)
    Mondjuk azért december 21.-én megfeledkezett róla a TEK, amikor elfogták
    az Antikrisztust, és három társát, Antibébit, Antivírust, és Antigonet.
    A negyedik hummeres elszökött, ő lehetett az, Anti Arroganti.
    Elfogása már alkotmányellenes.A kocsmákat mindenesetre bezárták,
    és este 10-től, reggel 6.-ig kijárási tilalmat rendeltek el a városokban.

  15. A magyar kormány sürgős nemzetközi tendert írt ki gránit fel-, és átiratozó gépre, mert a régi orosz gyártmányúak már nem bírják a megnövekedett terhelést.
    Elhatározták továbbá, új gránit lelőhelyek felkutatásának beindítását,
    ugyanis, Csin Si Huang-ti agyag hadserege mintájára meg akarják örökíteni a Kossuth dijas Béke Menetet.

  16. már nagyon kellett egy ijjen tartós és jóminőségű alkotmány… uppsz alaptörvény…

    így minden más… így már olajozottan fog működni az ország…

    örüjjünk hogy ijjen fiatal és ijjen demokrata képvi sellők vették kezükbe közös ügyeinket…

  17. – Jó napot, vasutas úr! Miért nem indul a vonat?
    – Hajjaj, annak ezer és egy oka van! Az első rögtön az, hogy elvitték a mozdonyt. A többi ezret már nem is sorolom, mer minek…
    – Köszönöm!

    Hölgyeim és Uraim! A vasutas szerint, ha hozunk mozdonyt, a vonat azonnal indul!…

  18. Szájer Józsefről:”1992-től szerkeszti a Jogállam c. folyóiratot, amelynek egyben alapítója.”
    Kár volt a fáradozásért, ha arra használták a tudást, hogy lebontsák a jogállamot…(Tudom ez nem HCS-ba illő.)