ministrant420.jpgKardinálisok gyűrűjében adta áldását az iTunes-ban mától megvásárolható applikációra XVI. Benedek. Az applikáció futtatásához a Vatikán minden dolgozója az Apple táblagépének speciális változatát az iPapot kapja karácsonyra.

A Vatikán igyekszik lépest tartani korral, ezért a webportál, XVI. Benedek twitter profilja, és a szexbotrányok után újabb innovatív lépésre szánta el magát a szentszék: saját appot adott ki okostelefonokra és táblagépekre. Az iSten névre hallgató 99 centért megvásárolható applikáció a katolikus papság mindennapjait hivatott segíteni. Így van benne keresztvetés gyakorló modul, a “Hiszek egy” 27 nyelven, a “Merre található a legközelebbi fiúiskola?” 68 nyelven (köztük holt nyelveken és klingonul is), sőt a telefont láncra kötve és lengetve elindítható a tömjénező program is.

A papok szórakoztatásáról a “Szentelt Kvíz” című first person shooter játék fog gondoskodni, de úgy tudjuk, hogy applikáción belüli fizetéssel megvásárolható lesz hozzá a ministráns simogató modul is, amitől azt várja az egyház, hogy ha a virtualizált környezetben élik ki hajlamaikat a papok, akkor csökken a felderített gyerekmolesztások száma, de legalábbis a Game Centerben ez nyomonkövethető lesz.

Arról, hogy Magyarországon is kapható lesz-e az applikáció egyelőre semjén hír nem szivárgott ki.

69 KOMMENT

  1. Örülök, hogy ez egy szabadelvű ország, ahol minden vallás békében tűri saját magának, legfőbb vezetőjének a legmocskosabb dolgokkal való általánosítását, nincsenek elhatárolódások és jajjveszékelések :DDD

  2. A Gizmodo-n olvastam, hogy csak a licence megvásárlására várnak a fejlesztők és elindítják az apácastore-t ahol a legfrissebb spanyol fejlesztésű gyermeklopó programokat is le lehet majd tölteni.

  3. Hát……hát…….hát…. ez borzalom!!!! Hát….ez itt….. a fertőőőőőő!
    A Hircsárda a kerestényüldözés egyik központja lett.
    Izgatás a fennálló rend, a keresztényszocial…kapital…feudál…izé ellen.
    Azonnal monnyanak le….vagy fel.Átnevelő, kurtúraváltó táborba velük.
    Szent Anna-Mária! Látod ezt? Miért nem csapsz le tüzes izéddel ezekre?
    Hol az a rohadt inkvizíció? Hol a dandárparancsnok?
    Elhatárolódom, a néppárt nevében is elhatárolodunk.
    Én ezt itt nemis olvastam.

  4. Seki, sebe: odaseneki garfild-5 atya, már megszoktam, hogy a sok símogatástól lekopott a hajam és már ifjú koromban tonz lett az úrám. Isten áldja alulról-fölülről, jobbról-balról.

  5. @tobias2: Tudom Tóbikám. Vincent atya is, meg Vilmos atya is símogatott.
    Szépen beosztottunk egymásközt a sekrestye szekrényében.
    Ők most kurtúrális államtitkárok.
    Megjavúltak, ma már Rózsát simogatnak, együtt, egyszerre, úgymond “kúltúraváltanak”.
    Annak is már eléggé kopott lehet a szőrzete, de szerintem lenne még esélyed náluk.
    Részemről köszönöm a többirányból felém áradó áldáskivánságodat.
    Az Isten tartsa meg benned a maradék aurádat édes fiam, Tóbiás.
    In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti.Amen.

  6. @tobias2: Na látom, Isten megvilágosította az elmédet, és rájöttél végre,
    melyik a két legfontosabb iránya az áldásnak.
    A jobb és baloldali áldásnak csak spirituális jelentősége van.
    Felűlről a eső, vagy a manna jön, alúlről pedig a talajvíz, ami nem áldás.
    Most már nyugodhatsz békében, de reggelre azért támadjál fel ám.

  7. Nem. Egy. Működő kormányunk sikeres nemzetközi üzleti tárgyalásai után az Apple először Magyarországon, a Közgép kizárólagos állami forgalmazásával piacra dobja a speciális fejlesztésű iPadre készüléket. A Nem. Ügy. Kormánya a jövőben csak a Közgép által forgalmazott iPadre készüléken készült közbeszerzési pályázatokat fogad, mely automatikusan aláír minden oldalt, ami nincs.

  8. @joszip: én a nagy szabadságban csendesen szomorkodom. Katolikus nem vagyok, de hívő igen, és keresztény testvéreimnek tekintem őket. Korábban próbáltam az ilyen posztok alatt tiszteletre inteni, de megtanultam, hogy a vitának semmi értelme sincs, hát akkor csendben tűrök. A csendben a jajveszékelés helyett azon is elgondolkodhatok, hogy miért is alakult ez így.

  9. Én katolikus vagyok, és kicsit sértőnek érzem ezt a posztot, de szerintem belefér egy humoroldalon. Mivel gondolom mindenki más is kap, mindenféle vallás és világnézet ezen az oldalon, nem maradhatnak ki a katolikusok sem. Ugye?

  10. @Blogin: Szomorkodjatok egy kicsit Sanyi atyával a ministráns körben, a csúnya világ milyen csúnya. Olvasgasd az Új Embert, attól majd jókedvre derülsz.
    Én – szintén katolikus – szétröhögtem magam.

  11. @The copperangel whistling on the willow of that!: Mondtam, hogy még szerintem is belefér, ha mindenki kapja az ívet. A szatíra sosem statisztikán alapul vagy patikamérlegen készül, hanem felnagyít vagy éppen kiemel, túloz vagy néha csak kimondja túlzások nélkül, amiről nem illik beszélni. De én csak jeleztem, hogy sértő is lehet, hiszen a pápát úgy említi, mint a személyt, aki ezt az applikációt jóvá hagyja. Benedek intézkedéseit látva az egyházon belüli visszaélésekkel kapcsolatban éppen az a tendencia figyelhető meg, hogy a korábbi szeretetegyház gondolatot számolja föl, kimondta, hogy az egyház szeretetből büntethet. Hiába emelték még II. János Pál pápa idején a főbűnök közé a gyermekbántalmazást, ha az egyház igyekezett az eseteket saját maga megoldani. Erre képtelen volt, mert nincsenek büntetőeszközei, amikor pedig nem derült ki valakiről biztosan, akkor a megbocsátás félreértelmezése miatt hagyták, csak félreállították valami jelentéktelen pozícióba. Amúgy ezek az emberek önmagától beálló kiközösítésük miatt már nem egyháztagok többé, ha ezeket elkövették, de ez lényegtelen is. Benedek mondta ki, hogy jobban kell büntetni. Persze a világon nincs félmillió pap, ezekből pedig csak néhány került gyanúba (a protestáns lelkészek között 2–10-szer gyakoribb az efféle visszaélés, még gyakoribb tanárok között és a leggyakoribb a családon belül), de az egész hitet hitelteleníti, ezért a legkeményebb fellépést tartanám csak helyesnek.

    Mindezt csak azért írtam le, mert pont a mostani pápánk ment tovább a belső elintézéstől és a kifelé mondott bocsánatkéréstől addig, hogy tevékenyen tesz is a változtatásért. Mivel ő egyházunk legfőbb főpapja, ezért már önmagában is sértő számunkra, ha ilyen viccben szerepel.

    De szerintem a mi érzékenységünk miatt nem szabad sem a humornak, sem a kritikának útját állni. Ezért jeleztem, hogy belefér mindaddig, míg nem rosszindulat, csak humor a célja, s ameddig ugyanígy rámutat más vallások penészfoltjaira is.

  12. @Blogin:
    “csak humor a célja”, de az avatarod egy kissé hatalmi jelképesféle.
    @maxval, a gondolkodni próbáló birca:
    A nicked mindent elárul.
    Próbálkozz nyugodtan tovább.
    Magyarul, “szenteltessék meg a te neved, …..”.

  13. A templomokban már látszik a fejlődés:
    “A bujáki templom szószéke eredeti állapotban ma is használható. A templom kórusán egy Viscount Jubilate 3 manuál + pedálos digitális hangversenyorgona áll, amely ma már egy számítógépet vezérel ahol az “Orgonám” magyar fejlesztésű program segítségével egy 64 regiszteres orgona szólal meg.”

  14. Címlap
    Belföld
    Külföld
    Európa|
    Wikileaks|
    Fehér Ház
    Gazdaság
    Tech
    Tudomány
    Kult
    Sport
    Vélemény
    Videó

    RSS
    24 óra |
    Külföld
    Közös rágyújtással ünnepelték a legális marihuánát Washingtonban

    Index

    2012. december 6., csütörtök 17:13 |
    Kapcsolódó

    Az amerikaiak többsége legalizálná a marihuánát
    Legalizálták a marihuánát Coloradóban
    Szabadon füvezhetnek a coloradóiak
    Garázsvásáron vett a nyugdíjas pár füvet

    (4)
    Címkék
    marijuána, washington, legalizáció

    „A fű nem zöldebb. De végre legális” – jelentette diadalmasan a Seattle Times, miután csütörtök hajnalban az újévihez hasonló visszaszámlálással ünnepelték a seattle-i polgárok, hogy mostantól legális a marihuána fogyasztása Washington államban. A városközpontban százak gyűltek össze, és a visszaszámlálás végeztével egyszerre gyújtottak rá egy-egy füves cigarettára.

    ÚJ VENEZUELA ÉPÜL !
    SEGÍT A KTSGVETÉSI HIÁNY JAVÍTÁSÁBAN…

  15. @Blogin: Tisztellek, hogy ilyen kimerítően kifejtetted a véleményedet. Mindenesetre számomra furcsa, hogy a protestánsok között több a visszaélő tekintettel a cölibátusra a katolicizmusban, de hát biztos így van.

  16. Ja majd a szexcsip alapú adó alapján is jár nekik majd a tized:)
    A tiszteletet ki kell érdemelni:) – Ősi magyar félázsiai mondás.
    Kicsit durvábban: Nagyapáink az első világháborús lövészárkokban megvásárolták azt a jogunkat, hogy megvonjuk a beteges, mániákus tiszteletet a múlt minden közszereplője, vallása, szentje, ereklyéje iránt!

  17. Hívő vagyok. Azt hiszem, hogy ez kurva jó lett. Másrészt meg kell mondjam a többi hívőnek, hogy ez nem sérti az ő hitét, mert azt nem lehet megsérteni. Az egy szent dolog, amihez csak őneki, meg az ő Istenének van köze. Ez meg azokról szól, akik eme szent hittel csalárd módon visszaélnek. Tehát nincsen ellentmondás, vallásgyalázás, sértegetés. Ne is tessenek ilyesmit keresni, mert az itt bizonyosan nincs.

  18. Hahha, majd semjén liberÁLis -hogy Fekete György presbitert idézzem- praktika nem véd meg benneteket a katolikus egyház dárdájának hegyétől, akkor majd vinnyogva bújtok a klaviatúráitok mögé, gyáva betyárok.

    ez 10/10 lett, feküdtem.

  19. Kiszivárgott hírek szerint a következő vatikáni kütyü az idős egyházi méltóságoknak tervezett Sancta Incontinentia nevű szenteltvizelő lesz, amely szenteltvíz távozásának — latinul dekántálásának — észlelésekor profán kántálásba kezd.

  20. A HírCsárda minden kétséget kizáróan keresztényüldöző posztjára reagálva hadd meséljem el egy saját tapasztalatomat, mennyire is üldözik a keresztényeket ebben az országban.
    A katolikus egyháznak adott SZJA 1%-om átutalásáról az SZJA bevallásom után 10 jött az értesítés (Szerintem ez világrekord, a maga nemében, főleg az elmúltnyolcév miatt a csőd szélén tántorgó országtól.)
    A beteg gyerekek gyógyítására szánt 1%-om átutalásáról a múlt héten kaptam értesítést.

  21. @tobias2: “szenteltvíz távozásának — latinul dekántálásának — észlelésekor profán kántálásba kezd” A spontán dekántálást követő spontán kántálást egyelőre nem közvetíti a Vatikáni Rádió.

  22. Híveim az Úrban, kedves kommentelő testvérek!
    Tegnap este, tíz óra körül, megjelent nekem az Úr,
    égő semjén bokor képében.
    A TV váratlanul, magától átváltott a PAX csatornára,
    a távirányító leblokkolt, kikapcsolni sem lehetett.
    A képernyőn mejelent a Buthának maszkírozott, lángoló Semjén.
    Igy szóla: Elmaradt a Vidi meccs, úgyhogy van egy kis időm
    foglalkozni veletek, HCS kommentelő, eltévelyedett bárányok.
    Megtisztítom lelketeket, különösen Patkó Bandiét, akit annyira
    megszállt az ördög, hogy két szippantós kocsi is kevés lesz.
    Éjfélkor visszatért, és elpanaszolta, amíg itt baszakodott velünk,
    kiesett aVidi, és egy nagyot odabaszott a hólapáttal az erkély
    oldalára.

  23. @kittrabi:Hölgyeim, Uraim! Megszakítom az adásomat, mivel az a szentségtörés, mi több blaszfémia történt, a keresztényeket üldöző hazánkban, miszerint Semjén (dr. PhD, Ph neutral és a többi) mini.elnök helyetteséről kiderült, hogy bizony plagizált!
    Ez kizárólag a keresztén/keresztyén ellenes lobbi (értsd IMF/EU+Ánti a Krisztus) mesterkedése lehet!
    Most pedig 1 perces néma felállással búcsúzzunk…

  24. @kittrabi: De irigyellek!! Má’ tennap este is tuttad??? De kár, hoty nekem nincsen Paksz tévém, csak valami sanyi van, az üvegtigris unóból…
    Hun a zerkéjed? Szaladok 301 dikk, má’-nak!
    Ízi rályder, Őcsém!!!

  25. @nincs_itt: Testvérem Nincs _itt!
    Először is regisztráltatnod kell magad Herodes listájára, azért, hogy meg tudjon védeni.
    Utána követned kell a betlehemi csillagot.(nem sárga, nem vörös)
    Ha utolérsz három toplák hajléktalant a kukáknál, csatlakozz hozzájuk.
    Ők aranyat, ezüstöt, meg mirhát kersnek állandóan,
    te hozzál fél kiló kenyeret, meg 15 dkg füstölt tarját.
    A nagy TV-és doboz az enyém, a két út közti csalitosban.

  26. Most mindenki helyettesítsen be a katolikus szó helyére zsidót.

    Így is szabada viccelni? Vajon erre is “legjobb írás” “rég vonyítottam ennyit” kommentek jönnének?

    … költői kérdés avagy már ezt sem lett volna szabad megírni!

  27. @numlockholmes:
    Behelyettesítettem. Arra az egy helyre, amit találtam.
    Valami van, de nem az igazi.
    A zsidó papokat a 99 centes iSten segíti keresztvetést gyakorolni,
    fiúiskolát keresni, van benne multilanguage hiszekeggy
    és semjén…..párdon tömjénizzító modul.
    Ezen az nevet, akinek ráfagyott a vigyor az arcára.

    Előszedtem ötkötetes zsidóvicc arhívumomat, de egyikben sem
    poén a sunyi buziság, mint emberi gyarlóság.
    Dehát, kinek a pap, kinek a rabbi.
    Mielőtt lerabbiznál, kitt=knájtrájder beszélő autója trabi= tarbant.
    A PAX tévén persze azt nem lehet látni.
    Néha viszont ott ragadok pl. Dr. Ranschburg Jenő előadása.
    Másütt nincs rá idő a jóízű trágya miatt.
    Nem a katolikusokkal van itt a kiviccelés esetének fennforgása,
    bizony mondom néked, mint eltévelyedett ateista őskeresztény.
    Mert, ha üldözik őket a római diktátorok, akkor bizony az vagyok.