agyinterju.jpgA Fesztiválbalett igazgatójának agyával Miskolcon találkoztunk. Emil (mert így nevezi magát) egy hete hagyta magára a világhírű koreográfust. Jelenleg egy turbószolárium recepciósaként dolgozik.

Miért döntött a szakítás mellett?
Semmiben sem dönthettem. Már csak arra voltam jó, hogy az emlékeit meg a bibliai ismereteit karban tartsam és folyamatosan keverjem őket össze. Ezt bárki megcsinálja.

Akkor ki döntött?
Hát ki más? Az a szemét kisagy. Fel tudja ezt fogni? Ő irányította már a beszédet, meg a gondolkodást is. Őrület. Egy pillanatra nem néz oda az ember, erre ez a kis senki az ember fejére nő. Szó szerint.

Ez hogy történhetett?
Már mondtam. Egyfolytában a bibliai történeteket kellett karban tartanom, nehogy elfelejtődjenek. Nem tudtam másra rendesen odafigyelni. Legutóbb is megkérdezték, hogy mit szólok a pályáztatás nélkül kapott állami 130 millióhoz, már készültem a válasszal, erre ez a barom kisagy elkezdi mondatni vele, hogy Káin és Ábel, meg így meg úgy. Kibírhatatlan. Hagyjuk is, nem akarok róla beszélni.

Hogyan telnek mostanában a napjai?
Meglepő, de egész jól elvagyok és ez kihat a mostani munkámra is. Nem akarok dicsekedni, de 40%-kal nőtt a forgalom, amióta itt dolgozom. 

Nem hiányzik a tánc?
Nézze, én csak egy agy vagyok. Ritkán perdülök táncra. Meg időm se lenne rá, sok az ügyfél, pörög a biznisz. Jó egy kicsit mást csinálni.

Iván nem próbálja keresni?
Dehogynem. Mindennap többször is próbál hívni, de mindig kinyomom. Jól át kell gondolnia azt, ahogy velem bánt. Még várok egy kicsit, még nem telt el elég idő.

16 KOMMENT

  1. Fogadjátok el: kisstílű, irigy kötekedésetek tehetetlen Markó Iván zsenijével szemben. Isten nem demokrata; Markó úrnak több tehetséget juttatott, mint nektek együttvéve.

    Ezért jogos, hogy támogatást is többet kapjon. Ez annyira nyilvánvaló, hogy nemcsak felesleges, de egyenesen sértő holmi pályáztatási rendszerrel kétségbe vonni az érdemeit. A középkor királyait sem pályáztatta senki, mégis milyen jól kormányoztak!

    Aki ebbe köt bele, az nem Markó Ivánba köt bele: magának Istennek a döntését kérdőjelezi meg. Ugye nem akarjátok ezt?

  2. Hát valamikor kárpótolni kell a művészt, nyilván azokkal az eszközökkel lehet csak, amikor még nem kellett hülye pályázatokkal bíbelődni, mert az kisstílű.

    A politikai akarat, az a fontos.
    Meg hogy megjelenjen mindenhol.
    Én most azt akarom, hogy …

  3. Ne báncsátok Azivánt! Jó ember az Iván, nem rettegett!
    Pénz meg van rogyatig, persze csak a jóknak. 30 millió ide, 30 milliárd oda.
    A rosszaknak meg pofa be! Dögöljenek meg!
    Ez a rend, ez már nagyon kellett.Visszajött, háromszorosan. Igazé Matyikám?
    Marad is egy jó darabig, nyugoggyatok bele.
    Mexox, or mexöx – mongya a latin angolosan, a pöcegödörben.
    A határok nyitva (még) tanulj nyelveket, vagy használd itthon, jóra.

  4. A képen, Ákos-Demjén-NagyF (The Three Csajkovszkijs),
    “A diótörő és az egérkirály” című áthallásos verbunkós balettjének díszlete látható, a korszerű kihangosító berendezéssel.
    Hoffman (nem Rózsa) szövege ihlette Brain of Markó de Jumperer,
    hazánkba szakadt ugri-bugrit az elmés berendezés megalkotására.
    A művet a Новый театр-ban mutatják be, jegyeket a motoros Boyoknál
    lehet rendelni.

  5. @Pegero: Oké, akkor írd le férfiasan, hogy szerinted:
    a) vállaható Markó Iván hírtévés interjúja, Káinnal, Ábellel, Isten döntését kétségbe vonókkal együtt,
    b) vállalható, hogy Markó egyedül is nagyságrendekkel többet kap az államtól, mint az egész táncszakma együttvéve. Sőt, az év végi zárolások miatt esélyes, hogy végül CSAK Markó kap pénzt.

    Na, szerinted ez így rendben van?