Fára, bronzra, kőre egyaránt jól tapadó festékek akciós áron kaphatók az ismert barkácsáruházakban.

A megnövekedett igényekre tekintettel újfajta festék került forgalomba „Statueshine MaXX” néven. A kifejezetten szobrok utólagos, nem állagjavító összefestékezésére kifejlesztett termék többféle színben (vörös, barna, szélsőbarna, pink) kapható, és fára, bronzra, kőre egyaránt egyszerűen felvihető, különlegesen jó aerodinamikai tulajdonságainak köszönhetően pedig magából a festék dobozából messziről önthető a célszoborra.

A festékkel egy csomagban adják az elkövetéshez szükséges maszkot, fényképezőgépet és Dániel Péter „Előnyös pózok – buta arcok szoborgyalázáshoz” című kézikönyvét.

A „Statueshine MaXX”-hez készült reklámban látható, hogyan mutat a festék Horthy Miklós faszobrán*, miként „festene” Kádár János újonnan leleplezett mészkő szobrán, de olyan klasszikusokat is nyugodtan „bevonhatnánk” vele, mint a Szabadság-szobor, vagy az a Móricz Zsigmond körtéri műtárgy, amiről összefestékezés után derült ki, hogy nem szobor, hanem egy máig harcoló BKV-ellenőr alakulat.

* Sajnálatos tipográfiai hiba folytán cikkünk egy korábbi kiadásában „faszobrán” helyett „fasz orbán” jelent meg. Minden érintettől elnézést kérünk.

25 KOMMENT

  1. azért az sem mindegy, hogy hány rétegben kell felvinni – és persze a munkavédelem sem utolsó.

    Politikusokra és azokat análisan megközelítő sleppre tekintettel komolyan ki kellene a dobozon (esetleg már a hirdetésben is) fejteni, hogy festékkel dolgozni az az un. “munka” kategóriájába esik, amitől náluk allergiás reakciók vagy súlyos mellékhatások is felléphetnek.

  2. Dániel Pétert kéne vörös festékkel leönteni jól tapadó, akciós áron kapható OBI festékkel! Kertész Péter most megjelenő Vörös Patkány c. kézikönyvének ő lehetna a a borítója!

  3. @Pegero: Nemcsaka Dánjelnek állna jóla fösték, bár nekijis, aszfix!

    Kellene szoborfestőre jól tapadó föstékeket is forgalmazni, a lekkülönfélébb színekben. Mongyuk: Veresa Dánijelnek, piros-fehér-piros-fehér-piros-fehér-piros-fehér-piros mega Károji-Csörcsill-Antal-Káder-Vallenberg gyalászkodóknak.

    Nomeg rózsaszín, és lila féligátteccő srpéj szemüvegföstésre…

  4. @Dr.Betépett felhasználó: Ha nem tunnék írni, hogyan válaszolnál vóna, he?

    Egyébként meg igenis szükség vana jelkép-sablonokra… Szegény nácikoknak mér köll minden szobron külön mexerkesztenija dáviccsillagot? Ésa rohattzsidók-szövegsablon vajjon nemhijánycikk, hüm?

    Bronzom???? (A zezüst ezémég nem jár…)

  5. @Aszongyaja Zanyósom: látod-látod ez a dániel nevű személy eccerűen megódotta a dógot,leöntötte a cuccost,( az eszmei “értéket” most enkább nem vizsgálom ) oszt mindenki ollyan formátumot kapar ki a festékfótból,amillet látni óhajt.
    Rezed-a-e?

  6. @Dr.Betépett felhasználó: Nahallod… Eza zürgebőrbevar Toszkó mána spájzban van… Vagy még mindig? Eltetteja kúrmány befőttnek télire, oszt néha bontogattya… Hmmm, definomeza Zoszkóbefőtt, lehet rajta csámcsogni jó sokájig!… Meg papisztatni veleja Zovisokat…

    Majd töröld leja szájadat, ha már elég vóta zetetésből!…