Amik már a hírekbe sem kerültek be: legközépszerűbb színészi alakítás, legjobb popcorn, legjobb betűtípus, legjobb, hogy kivágták jelenet.

 

Legközépszerűbb színészi alakítás

George Clooney idén hetedik alkalommal kapta meg a legközépszerűbb férfi színészi alakításért járó díjat a „Mangrove szörnyeteg 4” arámi nyelvű változatáért. A film egy hermafrodita bárzongorista életét és belső szerveit dolgozza fel, főleg filmes és hentes eszközökkel.

Legjobb popcorn

Az Amerikai Filmakadémia szerint a 2011-es évben a legjobb popcornt Kentucky államban adták az Avatar egy annyira szarrá játszott kópiája mellé, hogy az egészből csak 1D maradt.

Legjobb betűtípus

Lee Scorsese – Martin Scorsese-t legjobban hamisító kínai rendező – tavalyi nagy sikerű filmje a „Niggerek a rengetegben” kapta a legjobb betűtípusnak járó díjat. Bár a filmben csupán Arial Black-et, és egy helyen a DVD kiadásban a vicc kedvért (VIGYÁZAT SPOILER) Comic Sans-t használnak, mégis egyértelmű volt, hogy a díj ennek a romantikus Tamási Áron mű feldolgozásnak jár.

Legjobb kivágott jelenet

A legjobb kivágott jelenetet – vagyis az a jelenet, amit a legjobb, hogy kivágtak egy filmből – a nézők Ivan Csesztverinov „Szása és a makraméból szőtt planktonlény” című scifijében nem láthatták. Ez a megrázó film, ami egyesíti magában a Csillagok háborúja zsidó kliséit, a Schindler listája pörkölt receptjeit, némi áthallással a Krokodil Dundee jelmeztervezői munkájával már a Cannes-ban is a zsűri kedvence volt. Legnagyobb erényének mégis azt tartják, hogy Csesztverinovnak volt ereje kivágni belőle azt a 102 perces jelenetet, ami a főcím és a stáblista között töltötte ki az időt.

Legtöbb d-moll dalbetét

A legnagyobb verseny idén ebben a kategóriában volt. Hassad el Muffain keser-édes „Megöllek te ringyó, ha még egyszer ráharapsz a makkomra” című westernje, Gustaf Håfström svéd fűtésszerelő „Csapteleptől keletre” című meló drámája, és Jean-Luc Suchard „Ég veled habcsók” című homoerotikus bábfilmje voltak versenyben. A győztes végül a Bach életét feldolgozó „D-moll toccata és húga lett”, amit a rendező rendhagyó módon F-dúrban vett fel.

9 KOMMENT

  1. Szeretném nevezni az “Oscar-díjra”, ÉN című filmet, a legjobb stáblista kategóriában, ami abban különleges, hogy egy személy alkotta, és ő volt a főszereplő is.

  2. Józsibá az Asszonyleső Klubban (a templom mellett)
    csak legyintett a hírerre.
    – Nagy ügy.Nekem van otthon három oszkárom.
    Két szuka, meg egy kan. Ha nagyon akarom, jövőre tizenöt lesz.
    Mégsem csinálók akkora dáridót. Ezek az amik tiszta hülyék.