A karácsonyi családi együttlét elmaradhatatlan programpontja az esti felpuffadt hasú tévézés. A szokásostól eltérően most nem Bud Spencer-filmeket ajánlunk, hanem érdekesebb karácsonyi alkotásokat.

Rézkarc és Leguán

Szokatlan bűnesethez riasztják a malmői cukrászokat: egy alvó cápára kakált egy inverz rúdugró. Bár a tettes személyes ismert, a magábaforduló, félvak, félsüket de atletikus Bo Westfekld százados a saját módszereivel kezdi meg a nyomozást. Érdekesség, hogy a filmet egy víziló szemgödrében forgatták. A filmnek a méltán ismeretlen Takony és Konyak című argentin vígjátékhoz a nevén kívül sincs semmilyen köze. (m1, december 25. vasárnap, 20.30)

A macskák télen is szarnak

A Nyírpatkói Filmfesztivál Omlós Görény-díjas science fictionja, talán annyira nem is fikció. Egy fiatal, szőröstarkójú pár életét követhetjük nyomon, akik a széles magyar Alföldről elvágyva egy másik galaxisba indulnak, de már a Keleti pályaudvaron elakadnak: megbabonázza őket egy giroszos lábszaga. Keserű városi tabló vagy költői szépségű himnusz nélkül mesél a film a szavannák kíméletlen, de gyönyörű világáról. (EZO TV, december 26. 10.25)

Megint Télapó az apám 5.

A gyerekek kedvence ez a sorozat, amelynek ötödik része az előző néggyel megegyező tartalmú. De ez ne riasszon el minket, hiszen visszatér a kicsik által kedvelt Frank bácsi, aki szifilisz-fertőzése után a börtönből szabadulva ismét színt visz a karácsony estébe. Közben Abdul, a meztelen fotóművész varázslatos fogtömést talál, ami mindent a 2009. április 15-i Magyar Nemzetté változtat. Anélkül, hogy lelőnénk a végén a poént: meghal. (RTL Klub, december 25., 01:45)

Jessica, az ifjú bajkeverő

A nagysikerű franchise legújabb részében Jessica, a copfos iskoláslány kalandjait élhetjük át közelről. Jessica nagyon rossz lány volt az idén, így amikor meglátogatja a Télapó, majd az angyalkák, majd szenteste lévén pizzát kell rendelnie, a kertben megjelenik Ráró, a csodaparipa, ráadásul a vízvezeték-hálózat is eldugul, minden tudására szüksége lesz, hogy kihúzza magát a csávából. A Melbourne Fishing Journal szerint a film anélkül idézi meg a Casablanca világát, hogy tényleg megtenné. (Duna Tv, december 24., 23:30)  

9 KOMMENT

  1. A mostani műsorújságban nem találom ezeket a filmeket, talán egy régebbi változat került be ide!

    A leguán helyett kígyóról szól a Sziszi című film az m1-en. A többit már meg sem nézem, mert csak beleélem magamat a fent leírt gazdag cselekményekbe, aztán műsorváltozás miatt végül kapok egy gagyi Die Hardot, vagy egy Macskafogót.

  2. Én megnéztem 24-én az ATV-n a “Születést”. Télleg nagyon szép palesztin lányka játszotta Máriát, és további baromi jóképű palesztin hapsik Józsefet meg a többit. De a legszebb Erzsébet újszülöttje volt, azzal a szinte sötétbarna bőrével, dús fekete hajával és villogó barna kis szemével. Imádtam, még meg is könnyeztem, és ez most nem vitz.
    Persze ateista vagyok, úgyhogy párral arrébb aztán megnéztem a Tússzedők-et, hogy ne maradjon ki a szokásos, összes mozi- és egyéb kereskedelmi csatornákon játszódó napi gyilkolásosos se. Jóvót.