Karácsonyi vásárlási körképünkben a nemrég nagyobb összeghez jutott vasúti dolgozókat kérdeztük, hogy ők mivel lepik meg szeretteiket az ajándékozás és a szeretet ünnepén.

R. Kálmánné (49), kalauz, Szatymaz
"Hú, hát jó hogy kérdezi. Megjött a hülyevagyok boltba a negyedik deszkatévé, mennem kell érte. Tudja, mindegyik markából akarunk egyet, állítólag jól lehet pingpongozni rajtuk ha összeragasztjuk őket. Bár kellett volna a kölöknek szabályozás a fogaira, de inkább kivertük neki az összeset. Ráadásul a tévéknek még ő is örül."

K. F. Dezső (53), vonatkerék ellenőr, Üllő
"Teszek az unokám meg a disznó szájába is egy mont blank manzsettás pírszinget, azt a gleccseres színű kiskkockát. A karácsonyi menüt meg a moslékot is a Koszetszból hozassuk, mert vettem arany tupperware ételhordót, nyolcemeleteset. Az asszony meg akart egy emeredildó lazannya otthonkát, azt is megveszem, hogy meg nem bassza, magamnak meg rendelek egy Bálint Antóniás sztriptízt, de fullosat. Ja, meg én húztam a kettes műszakból a Jocit, azt veszek neki egy 26 kilós, elefántcsontnyelű kerékütő kalapácsot aranyból."

R. Fanni (28), MÁV-Start marketing asszisztens, Budapest
"Hát csakis iPhone. Láttam, hogy lehet rá kapni egy olyan eppet, amivel ha rázúmolok magamra a tükörben akkor megmondja, hogy melyik ruha nem passzol az összképhez, és meg is mondja hol van a legközelebbi bolt, ahol elkészíthetem a tökéletes összeállítást. Egyszerűen szupi. A nagymami disznyajának pedig megveszem végre azt a tünci szvarovszki orrpiercinget, persze ha levágják akkor kérem vissza, berakom intimbe."

T. Barbara (24), büfékocsi felelős, Salgótarján
"A Dzsesszinek veszek egy facebookot, egy eredetit, olyan kék betűset. A Mamikámat elviszem a Demjén koncertre party limuzinnal, úgy, hogy végig vodka-redbullt iszunk viszki-bombával, és csipendélek masszírozzák a talpunkat. Megdöglött szegény Brúnó, így a Feripapának veszek egy fehér tigrist, meg egy jegesmedvét, hogy őrizzék a málnást. A barátom a Roland pedig azt kapja, hogy csináltatok két ezerötszázas cicit meg egy hatszázas muffingert magamnak, puszi." 

33 KOMMENT

  1. F. Lukrécia (27.) Sípfújó, Pornóapáti
    “Félretesszük, beosszuk az egész családdal, mert helybéliek vagyunk,
    és a pornó adó bevezetése miatt nem szeretnénk fedezetlenek ….,
    akarom mondani fedeletlenek maradni, ha nem tudjuk befizetni”

  2. Utolsó kommentek:

    Dour. 2011.12.07. 18:18:17
    @diotoro10:
    Ha ilyeneket irkálsz, ki leszel blurözőzve.

    Bejegyzés: Ajándéktippek – vasutasok ajánlásával

    diotoro10 2011.12.07. 18:15:21
    Mellélőttetek…

    1, nem fizettek egy vasat sem még
    2, netto 17000 huf lesz az összeg majd karácsony előtt valamikor,

    Kérem a következő posztot!

  3. Lájkolom három csirkelábbal.
    Egy far-hát pörkölttel de csak azért mert jön a karácsony!
    Ünnepi menüként egy halászlé kockából főzött családi vacsorával, amit sárga csekkekből szőtt abroszra tálalunk. Megajándékozzuk egymást az asztal körüli üllőhelyekkel. Gyerekeknek papír repülőt hajtogatunk az elmaradt befizetések felszólító leveleiből.
    Magunkba szívjuk a körfolyosón terjengő ünnepi illatokat,
    Kolompárék jó kedvét, a ledobált sörös dobozok és csikkhalmazok látványával Zámbó Imre 5 oktávos üvöltésére három napon keresztül.
    Mert ugye a szeretet ünnepe mindenek felett!

  4. @diotoro10: Sajnos a MÁV-val nem lehet mellélőni. Az a gyárkapun belüli munkanélküliség szocialista maradványának egyik utolsó mentsvára. Szeretik “stratégiai ágazatnak” nevezni magukat, meg tüntetni ezerrel.
    Csak hagynák már egyszer csődbe menni az egész kócerájt 🙂

    Egyébként egyetértek veled, én is kérem a következő posztot!

  5. @Szomjas Gödény: Én csak azt nem értem, hogy ha veszteséges a MÁV, akkor ha sztrájk van, miért sír mindenki, hogy mekkora kár éri az államot, ahelyett, hogy mindenki fellélegzik, hogy végre nem a veszteséget termeli a cég. Amúgy tényleg húsz rugó körüli az az összeg.Ma már olyan állapotban van az ország, hogy koszos húszezerért is gyűlölethullámot lehet felkorbácsolni.Azért annyira nem hülyék a politikusaink….

  6. @Aszongyaja Zanyósom: mivel sógornőm kalauz, és 90 e-et visz haza, plusz valamennyi kafetéria, szal lehet hogy Gaskó kalauza 300 e nettó alatt el nem indul, ő kénytelen. Ja, és neki nem jár ebből a pénzből. Úgyhogy hetente 1*-2* jár fel takarítani Pestre, hogy meg tudjon élni.
    És előre megmondta, hogy ebből a kis pénzből, amit kapnak, az fog lejönni a zembereknek, hogy már megint a vasutasok! Igaza lett…

  7. A Hírcsárda tisztelt cikkíró részére valamelyik vasutas vehetne ajándékba egy helyesírási tanácsadót.
    (És itt nem a szándékosan hibásan írt szavakra gondolok, hanem pl. az egybeírás-különírás kérdésére).

    Láthatóan nagyon rászorulnak.

    Kicsit megkésett Mikulás-csomagként én ennyit nyújtanék át nekik első mankó gyanánt:
    mek.oszk.hu/01500/01547/

  8. Remélem, a tisztelt vasutasok, akik az állami vagyon eladásából származó állami pénzért (magyarán a mi pénzünkért) tartják a markukat, összedobják saját zsebből a MÁV általuk termelt sokéves veszteségét is, és befizetik az államkasszába, hogy ne a mi adónkból kelljen kifizetni.

    Mert azt meg ők baszták el, nem mi.

  9. A jutalom örömére ma késett egy vastagot a vonatom. A megjutalmazott jegyeladó meg óriási empatikus képességről tett tanubizonyságot, amikor megkérdeztem mennyit késik a vonat: 10 percet. Igen, de már most 12 perc telt el ,akkor mi van. Erre otthagyott, hogy akkor nem tudja, majd jön.

    Ilyen megfeszített munka után tényleg megérdemli a jutalmat.

  10. @Gaius Plinius Secundus: hmmm…….a rencerváltoszás “megcsinálói !” átjáccottak másfél millió munkahelyet a multiknak, akik meg is szüntettek gyárakat, nagyvállalatokat…stb….A munkájukat így elvesztett embereket VAJON KI AZ A NAGYON FSZFEJ, AKI SZIDHATJA-E ?????!
    ..AZÉRT, HOGY “100” JÓL ÉLJEN, 100 MILLIÓ ÉHEZIK ???!

    HÜLYE-E VAGY-E ???!!! TORZAGYÚKÁM ??!!!

    mODOROS kEDVES SZEGÉNY POLGÁRTÁRSAIM BLOGBA NEM TEHETTEM BE ???!!!

    KI A FASZ EZ A MODOROS ??? :o))))))))))) mindenhat…ÓÓÓÓÓ ?!

  11. @G46: Kisztihand és mélységes bocsánatkérésem a kedves sógornőnek, hogy legaskóztam a kalauzokat! Csak arra a bizonyos lólábra, vagy csülökre céloztam, ami kilóg a zegyességből.

    És hát, érthető: két helyen egyszerre nem lehet a za pénz! Ha a zegyességbe benne van, hát akkor hogy lehetne ugyanakkor a naccsos sógorő zsebében?

  12. @A Spanyol Inkvizíció:
    Akkor jó, mert nem vagyok bölcsész, szóval nagyon mellélőttél, kisfiam. 🙂

    Például a te nicked is csupa kisbetű helyesen. 🙂

    Én egyébként nem utálom a vasutasokat, egy suliba jártam velük, egy kollégiumban laktunk, együtt jártunk kocsmába meg koncertre, ugyanolyan emberek, mint a villamosságiak vagy az informatikusok, esetleg a műszerészek vagy a vegyészek.
    Van köztük is hülye, mint te, meg jó fej, mint én. 🙂

    (Baszd meg, aki vette a fáradságot, és elolvasta EGYSZER a helyesírási szabályzatot – alig több mint 120 oldal, és ebben már az előszó is benne van -, mert érdekli ennyire a SAJÁT anyanyelve, az csak bölcsész lehet?
    Nem lehet, hogy aki nem tette meg, mégis irkál, akár csak a netre – pláne ha nem csak hozzászólást (újmagyarul komment), hanem cikket (újmagyarul poszt) -, az a szerencsétlen imbecillis, lusta idióta?
    Nem kéne ennyivel mint minimummal megtisztelni az olvasót?)