„Senki se aggódjon, a mentőcsomagról tartott népszavazás kedvező eredménnyel zárul majd.” – nyilatkozta Jeórjiosz Papandreu görög miniszterelnök. 

A politikus azzal zárta beszédét: ha nem sikerülne, és Görögországot kitennék az eurozónából, soha senki nem kapna több ouzót és feta sajtot. „Drasztikus lépések, de mindent megtennénk az államadósság csökkentése érdekében” – fenyegetett Papandreu. A hírre Kósa Lajos két pontot erősödött.

14 KOMMENT

  1. a görögök nézzék meg az új 300 filmet (bár amilyen infláció és megszorítás van náluk max. 140 címmel fog futni) és megtudhatják mi a megoldás a problémájukra! vigyék el kölcsönbe a matolcsit, tömjék ki fetasajttal és nézegesség a lenyugvó nap fényében.

  2. Görög anarchisták (= az archisták ellen tüntető hazafiak) kijelentették, hogy ha kitessékelik Görögországot az eurózónából, bosszúból összegyűjtik az országban található összes euró bankjegyet és úzót főznek belőle. A bankokban dolgozó áruló honfitársaik húsát az utcákon parkoló autók tüzén megsütik, megeszik és az úzóval lenyomtatják. Bőrükből kabátot készítenek, ahogy 2010 áprilisában a nemzeti ünnepen felvonuló görög elit katonai egység tagjai bejelentették. macedoniadaily.blogspot.com/2010/03/greek-army-we-will-make-clothes-out-of.html

    A görög kórházakban bezárják az agysebészetet, mert a legújabb kutatások szerint a görögöknek nincs agyuk.

  3. Értesüléseink szerint a görög polgárok magyarokkal egyeztetve arra jutottak, hogy megszavazzák, hogy ne kelljen adót fizetni, viszont ingyen legyen a kórházi ellátás, a felsőoktatás és a sör.

    Az egyik görög kormánypárt máris kampányol ezek nevében, valószínűleg meg fogják nyerni a következő választást.

    A jelen kormányzat szerint az EU csak visszahúzza őket, de kiválásuk előtt még 50 csillió eurót szeretnének kölcsön kérni az Ájemeftől 1000 éves lejáratú kölcsönre.

  4. Egy másik kormánypárt (AL – A legjobbak) azzal kampányol, hogy vissza szeretné állítani a dicső hellász korszakot. A követőik az autójukra a nagy Görög Birodalom térképét matricázzák.

    Továbbá a görög jogalkotást meg szeretnék változtatni, pl. újra létre akarják hozni az Ötszázak Tanácsát a görög parlament helyett.

    Már most sok görög kopasz ifjú nemzetszeretet-koncerteken együtt skandálja, hogy “vesszen Spárta!” “vesszen Róma!”. Emellett a török vendégmunkásokat szeretnék visszatoloncolni a hazájukba.

  5. talán a legkíméletesebb megoldás egy mesterséges földrengés-cunami kombó lenne, ami az egész félszigetet belsüppesztené a picsába az égei-tengerbe. a kevéske túlélőt el lehetne adni rabszolgának az európai gyros sütödékbe.

  6. Lehet, hogy Kósa Lajos erősödött, de baz+, ez mindig azzal jár, hogy a CHF
    es devizahitelem is vitustáncot jár (velem együtt -persze, nem az örömtől). Nem elég nekem a magyar “szakpolitikusok” miatti legatyásodás, most még az ouzó és a feta sajt miatt is idegeskednem kell?

  7. @Lendvai Ildi néni: Azért a görögök se hülyék! Szerintem olyan nagy kakiban még sincsenek, hogy a matolcsi bácsi sziluettjében gyönyörködjenek esténként.
    Egyébként meg már hosszú ideje nem hagy nyugodni a gondolat, mégpedig az, hogy hol láthattam én már ezt a matolcsit!!
    A sok töprengés eredménye az lett, hogy valószínűleg a Mad Max III-ban, ő alakította, azzal tákolt gépen közlekedő különös tekintetű barbárt.