Sikeres európai szabadalmi perei után az Apple Magyarországra is lesújt.

Miután a Samsunggal szemben dizájn-kérdésben pert nyert, az Apple tovább folytatja per-hadjáratát: szerda reggel védjegypert indított az Alma együttes ellen a Pesti Központi Kerületi Bíróságon.

A keresetben az Apple azt kéri, hogy az Alma együttes változtassa meg a nevét. A perbe az Apple oldalán pertársként beszállt az Orange mobilszolgáltató cég is, kérve az Alma együttest, hogy Narancsban véletlenül se gondolkozzanak. A pertársaság ráadásul tovább bővülhet a Blackberry-vel. Megkerestük az Alma együttest, hogy megkérdezzük, letaglózta-e őket a hír, de ők csak ennyit válaszoltak: „Remek a hangulatom, ma van a szülinapom!”

27 KOMMENT

  1. Steve Jobs további pereket helyezett kilátásba azokkal szemben, akik olyan tárggyal vagy testrésszel rendelkeznek, amely méretében ill. súlyában az iPhone-ra hasonlít.

  2. sőt, hamarosan a szifonokat is kivonják a forgalomból, ezután csak iPhone-okat lehet majd használni a szódakészítéshez – a fröccs világpiaci ára hordónként két Pista bá’-val nőtt a hírre…

  3. Brékingnyúz: Özv. Békovács Malévné, kofa termékhamisításért beperelte az Apple-t, mert almára még véletlenül sem hasonlító elektromos kütyüket árusítanak. Továbbá beperelte Steve Jobst is, mert rajta is látszik, hogy még életében nem dolgozott igazából, mégis a nevében szerepelteti a ‘job’ szócskát.