A Szociális Családiház-építési Program I. ütemének helyszínéül kijelölt Ócsát a szociális körülményekre tekintettel Ócsóra nevezik át. A helyi kínaiak közösségnek tetszik az új név.

„Végre egy helységnév, amit ki tudunk mondani” – szerette volna nyilatkozni az ócsai kínai diszkont vezetője, de ezt a mondatot nem tudta kimondani. Nyilatkozatának oka pedig az a tény, hogy Ócsa új neve a jövőben Ócsó lesz, miután több bedőlt hiteles család költözik a Szociáis Családiház-építési programban készülő házakba. „A beköltöző családokban jobb érzést kelt majd az új név, hiszen nem kapcsolódik többet az ócsárláshoz, egyben kifejezi vásárlási preferenciáikat is.” – nyilatkozta az egykori Ócsa polgármestere.

A kormány több hasonló névváltoztatást is kezdeményez, hogy a településnevek ne irritlják a lakosságot a jelenlegi nehéz gazdasági helyzetben, illetve, hogy sokkal inkább a valóságot tükrözzék. Szerkesztőségünknek sikerült megszerezni az első körben megváltozó települések nevét:

TaranyTbronz
BősSzűkös
PénzesgyőrHitelgyőr
BoldogkőváraljaKőváralja
GazdagrétÓcsó 2.

Kiszivárgott hírek szerint további településnevek is változnak majd politikai és hangulatjavító okokból:

MagastaxEgysávosadó
NagysápTizenhatszázalék
NagycsécsPlasztikmell
NagyorosziNagyszéllkálmáni

 

44 KOMMENT

  1. Lánycsók, Old, Oroszló…

    de most komolyan, ilyen nevek maradnak?
    hagyjuk má… ez a kormány is tököl… fosik hozzányúlni az ilyen régi problémákhoz… pedig 2/3-dal könnyen tehetné

  2. No és Hamvas települései?!. Idézet a Karneválból: “Förgepatony, Cégénydányád, Hagyárosbőrönd, Cservelházadamonya, Szalaszend, Görcsénydoboka, Cinderibogád, Csáfordoroszló, Lékérd és Cselegörcsény”

  3. Nem biztos, hogy jó ötlet az ilyen hosszú településnév, mint pl. Nagyszéllkálmáni. A gond, hogy a nemzeti együttmalacperselyezés közepén ilyen hosszú névtáblákat legyártatni komoly költség. Javaslom a 4-nél hosszabb karakterű településnevek rövidítését (Ócsó tehát maradhat), így mondjuk egy Békéscsaba települést jelző táblánál 6 karaktert megspórolhatnánk tintával és táblaalapanyaggal. Lenne egyszerűen Béke (Békéscsaba), Buda (Bp), Mogy (Mogyoród), ráadásul a 4 vagy annál rövidebb nevűek megtarthatnák az eredetit (Ács, Őr). Külön jó pont, hogy az összes Jász-, Kis-, Nagy-, Hajd- kezdetű települések egy kaptafa alá vonhatóak, így nagytételben lehetne megvásárolni ezeket a táblákat, további jelentős kedvezményeket, tehát megtakarítást kicsikarva a gyártótól. Zsákfalvak, ahova csak egy út visz be és ki (tehát csak egy a település kezdetét, és visszafelé szintén csak egy, a település végét jelző tábla kell), 50%-os kedvezményben részesülnének, így akár 6 karaktert is felhasználhatnának, vagy a rendelkezésre álló pluszkaraktereket felajánlhatnák Schmitt Pál köztársasági elnöknek.

  4. legyen Ócsa neve: Kánaán…. köszöntjük Kánaánban… itt termesztjük a Paradicsomot

    ez a hepiendje a “3gyerek+3szoba+4kerék” programnak… itt ér révbe az ezüsthajónk

    mégiscsak volt értelme a kajaibrahimoknak és josziftotoknak…

  5. Az ócsai internálótábor igen is jó ötlet. Semmi infrastruktúra: se iskola, se munkahely, se bolt, se közlekedés, de még közművek sem. Kell ennél jobb hely ? Itt aztán tudnak takarékoskodni.

  6. Amiről nemír még a kurcucinfó sem:Slobodna Dalmacia online cimlapon hozza , hogy a jobbik visszaköveteli a Muraközt- ez az a Varazsdin környéki terület.
    Hajrá horvát magyar barátság.

  7. milyen házak épülnek? Ócs(k)a, vagy O(n)csa,

    milyen áron? Ócsó (by HCS)

    ki tervezni házak? Makovec oncsa házakat…

    hogy kell köszönni? Heil Hitel ! vagy? csa Ó csa Ó

    Ócsa új neve: Kánaán, ahol a Paradicsom terem.